A Skorpió szerencsekövei
Címlap / Ezotéria / A Skorpió szerencsekövei

A Skorpió szerencsekövei

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-14

Az asztrológia és a horoszkóp szempontjából az október 24-től november 22-ig tartó időszak a Skorpió hava. Ez a jegy mélyen magában hordozza a kutatás, az elmélyülés, a szenvedélyesség, az elkötelezettség, az érzékiség, a merészség, a szívósság, a végletesség, a keménység, a kitartás és a nemiség területeinek ősi aspektusait. Az Élet Misztériumát, az élet és halál körforgásának témáját foglalja össze és egyesíti magában. Milyen kristályok, ásványok segítik leginkább e különleges jegy szülötteit?  

A Skorpió kozmikus feladata: meg kell tanulnia a tudatát, érzéseit, a hitrendszerét, a szemléletmódját, és az egész fizikai valóságát, a földről, az anyagi szintről felemelni és felfelé fordítani, bölcsen befelé és felfelé tekintve rábízni Önmagát a Szellemi Hatalmasságokra és az Isteni Gondviselésre. A Skorpió számára az önmegvalósítás útja az érzelmein keresztül, az lélek felszabadításán, kiegyenlítésén át zajlik és leginkább az anyagból való felemelkedést jelenti.

A Skorpió, az anyagi lét abszolút határát jelképezi
Nem győzhető le, csak magasabb szellemi síkra emelhető fel. A Skorpió jegyű ember ezzel a tudattal küzd nap mint nap. Az életet a végletekig szereti kiélvezni, vagy a végletekig megtagadja. Érzi, hogy szükség van a földi létből való szabadulásra és ennek keresi a lehetőségeit. Ezt próbálja kiélni a gyönyörben és ugyanezért vonzódik az okkultizmushoz is. Minél inkább belemerül az anyag bűvkörébe, annál inkább küzd lelkiismeretének sötét mélységeivel. Minden egyes éjszaka egy újjászületés a számára, ami kihat egész életére.

Folyamatosan keresi a kapaszkodókat, hiszen képtelen elviselni a kiszolgáltatottságot, a tehetetlenséget és az alárendeltséget. Alapvető kettősség jellemzi: dúl benne a jó és a rossz, az élet és a halál örök harca. Az egyik az anyagi szinthez köti, és az élet élvezetét mutatja neki, a másik a magasabb szellemi út, az önfeláldozáshoz és a megváltáshoz való vonzódás. Meg kell tanulnia, hogy egyetlen állandó dolog van, és ez a változás. Minden folyton és folyamatosan változik, formálódik, átalakul. Minél inkább ragaszkodik valamihez, annál inkább távolítja el azt önmagától. Fel kell ismernie, hogy anyagi szinten semmi sem az övé.


Ha minél előbb tiszta szívből elengedi és szabadon engedi a számára értékes és fontos dolgokat, embereket, tulajdonságokat, annál hamarabb fogja mindezeket a magasabb lelki – szellemi szinteken megkapni.

A Skorpió elsődleges ásványai a karneol, tűzachát, jáspisok és a sardonix. Akár a női nem képviselőiről, akár a férfi nem képviselőiről legyen is szó, mindkét félnek határozottan szüksége van ezek közül legalább egyre, hogy természetes aspektusait, lelki-szellemi képességeit kibontakoztathassa, érdemeit és erényeit megmutathassa, megélhesse, kifejleszthesse és továbbadhassa.

Az alábbi kristályok segítségével meg tudják teremteni az érzelmi biztonságot, elérhetik a víz elemmel való harmonikus kapcsolódást és együttműködést, valamint sikeresen kiegyenlíthetik és erősíthetik az égi-földi erőket.

A Skorpió hölgyek szerencse kövei:
  • karneol: erővel, életenergiával, tűzzel látja el azokat a testi–lelki–szellemi részeket és területeket, ahol még a sötétség, a merevség, a mozdulatlanság van jelen. Tisztítja és erősíti a szakrális csakrát, az ivarmirigyeket és a nemi szerveket. Segít felébreszteni a belső kreativitás, a tiszta önkifejezés és az érzelmek elfogadását és megélését.
  • sardonix: Ez minden hölgynek egy alapvető ásvány! Segít az anyával való kapcsolat minden szinten való rendezésében, régi emlékek, minták, kódok, programok és hatások megtisztításában, átfényesítésében és felszabadításában. A generációs lánc női vonalának gyógyításában és a női test misztériumának és ősi princípiumának felismerésében. Erősíti a szemeket, a látást, a belső látást, a megértést, az intuíciót és a megbocsájtást is. Rávilágít a fontos dolgokra és segít elengedni a számunkra lényegtelent.
  • szerpentin: Segít a Skorpiónak megnyitni a szívet. A szív szintjeinek magasabb kapuit, ablakait, szintjeit és belső dimenzióit, hogy a nem földi szeretetenergia minőség is beáramolhasson, felébredhessen és jelen lehessen a lélekben. A szerpentin segít meglátni a rejtett összefüggéseket, az ok-okozati működéseket és a spirituális igazságokat. Oldja a magányosságot, a túlérzékenységet, a haragot és a megsebzettséget.
  • ónix: Oldja minden szinten a hidegséget, a merevséget, a dermedtséget és az anyaghoz való túlzott ragaszkodási-kötődési szálakat. Az ónix automatikusan önszabályzó természetű, ahol túlműködés van, azt lecsendesíti, ahol alulműködés van, ott tüzet, erőt ad és felgyorsítja a folyamatokat. Továbbá az ónix segít elvezetni és levezetni (földelni) az energiatöbbletet, érzelmi vehemensséget és gondolati túlfűtöttséget is.
  • tűzachát: testi- lelki-szellemi szinten erősít. Tüzet, bátorságot, ihletet, lendületet és egészséges vitalitást, életkedvet ad. Letisztítja a vágyakat, lecsendesíti a túlműködő érzelmeket és gondolatokat, szabad utat biztosít az energiaáramlásnak az egész energetikai rendszerben és az álmaink, terveink és céljaink megfogalmazásában és megvalósításában.A Skorpió urak szerencse kövei:
  • jáspisok: Az anyagi szinthez való helyes és optimális kötődést, kapcsolatot és ebben való egészséges elmélyülést segítik a jáspisok. Velük és általuk könnyebb a fizikai valóságot kezelni, a szabályokat megérteni és betartani, és a földi dolgokban tájékozódni. Segít a test méregtelenítésében, salaktalanításban, az egész emésztőrendszer áttisztításában és gondozásában. Segíti az elfogadást-befogadást, a tudatosítást, a megemésztést, a feldolgozást, a szelektálást és az elengedést. A Skorpióknak leginkább beválik a vörös jáspis, breccsa jáspis, óceán jáspis, dalmata jáspis és térkép jáspis.
  • sardonix: Segít elfogadni, megismerni és gyógyítani a bal oldalunkat, a jobb agyféltekénket, a női felünket és princípiumokat. Érzelmi szinten elvágja és semlegesíti azokat a sérült, visszahúzó, helytelen és sötét energetikai szálakat, amelyek bármely női ismerősünkkel kötnek össze bennünket. Segít lebontani a megtévesztés, a bűvölet és az elvarázsolás okozta rétegeket, így a használat révén tisztábban láthatják kapcsolataikat és viszonyaikat. Nem véletlenül hívják a sardonixot a Siva Szemének.
  • tigrisvas: A kettes és a hármas csakrákban tárolt és lerakódott sérült személyiségi-tudati és hitrendszeri mintákat, kódokat és programokat fényesíti át, válogatja át, oldja fel és írja át. Ezt a két csakrát hangolja be és harmóniája össze egymással. Védelmet ad a káros és gyengítő külső hatások és befolyásoló erők ellen. Ezáltal oldódnak fel és gyengülnek a félelmek, a kételyek, csökken a bizonytalanság és a hezitálás.
  • mahagóni obszidián: Segít összekapcsolódni a föld elemmel. Érzelmeinkben rendet tesz, általa felismerjük és megkülönböztetjük a lényegest a lényegtelentől, a tudatunkat és a csacsogó elmét lecsendesíti, megnyugtatja és tehermentesíti. Görcsoldó hatású, biztonságot, stabilitást, hitet, összeszedettséget és magabiztosságot ad.
  • heliotrop: Szívet–lelket megnyitó ásvány. Elhozza a várva-várt belső békét, harmóniát, az egység érzését, az elfogadást, a kiengesztelődést, a felismerést és felerősíti a szív szavát. Felszabadítja a lelket az anyagi és régi terhek, blokkok, gátak, korlátok és elfojtások alól. Vele és általa könnyebben tudjuk kifejezni magunkat és érzéseinket.

A felsorolt ásványokat és kristályokat a nap bármely szakában hordhatjuk magunknál, akár éjjel–nappal. A férfiak a marokköveket akár a zsebükben, akár egy kisebb bőrszütyőben, a nyakukban is viselhetik, esetleg egy átfúrt medálként egy bőrszálon is megfelelő megoldás lehet., ez még az ing alatt sem látszik. A hölgyek pedig nyakláncként, karkötőként, fülbevalóként is hordhatják, akár egymással kombinálva is. Éjjel pedig érdemes a párnánk alá helyezni őket, hogy a rendszeres használat során ki tudják fejteni a csodálatos hatásukat nálunk.

A kristályok értünk vannak!

Természetesen a Skorpió hölgyeknek és uraknak ajánlott ásványokat bárki más is használhatja és alkalmazhatja, bárhol és bármikor, ha úgy érzi, hogy (akár ebben az időszakban) ezekre van most szüksége, vagy ezeket a lelki-szellemi potenciálokat szeretné tisztítani, erősíteni vagy fejleszteni.

Bízzunk bennük, engedjük, hogy segítsenek nekünk és vezessenek minket, nem fogjuk megbánni!

A kiválasztásnál mindig hagyatkozzunk a saját megérzéseinkre, intuícióinkra és ne könyvek alapján döntsük el, hogy mi lenne a jó nekünk, hanem egyszerűen érezzük meg. Mindig szólnak hozzánk, mindig jeleznek felénk. Az, amin először megakad a pillantásunk, akár egy név, akár egy kép és ahová odakapjuk a fejünket, mindig jelzés értékű! Azzal van valami dolgunk, ne menjünk el mellette!

Laczkó-Száraz Júlia
www.larimarkristalykapu.hu

Képek: Idea go / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 50761 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x