Keddi KvantumTükör: az intuíció
hirdetés
Címlap / Ezotéria / Keddi KvantumTükör: az intuíció

Keddi KvantumTükör: az intuíció

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-22

Az intuíció létezését még a meggyőződéses materialisták sem tagadják, hiszen olyan jelenségről van szó, melyet majd mindenki megtapasztalt már az életében valamilyen formában. Sokan és sokféle irányból próbálták megközelíteni, megragadni a mibenlétét és a jelentőségét, aminek az oka valószínűleg az, hogy hozzátartozik a sokat emlegetett "Titok" mindennapi, hatékony használatához.  


Rendezvénynaptár
Talán észrevetted már hogy az életed alakulása általában két fő útvonalon halad. Az egyik a látható, felfogható, melyet cselekedeteiddel közvetlenül is befolyásolni tudsz. Ez az anyagi világ. Itt zajlanak azok a hétköznapi események, melyekben megvannak a döntési lehetőségeid. Például hol élj vagy dolgozz, mihez kezdj a szabadidőddel, kivel oszd meg azt, és még sorolhatnánk a területeket, ahol viszonylag nagy beleszólásod van a történésekbe. Itt egy logikus, értelmezhető viszonyrendszer működik, melyet már jól ismersz, s valószínűleg már felismerted: nem itt találod meg a „Titok” kulcsát.

Ezen túl pedig ott vannak azok az események, melyek csak úgy „megtörténnek” veled, és mégis meghatározzák életed alakulását (sokszor sokkal mélyebben, mint remélni mernéd). Nevezzük ezeket most a felfoghatatlannak, mert a hagyományos gondolkodásmóddal nem igazán érthetők és követhetők azok az összefüggések, melyek létrehozzák az úgynevezett „véletleneket”. Ez a dimenzió már a kvantumvilág (az anyagon túli Valóság) összefüggései szerint működik, ahol a hagyományos logika és érzékelés már nem alkalmazható. Azonban egy lazább, nyitottabb elmeműködés elsajátításával felhasználhatod az itt érvényesülő törvényszerűségeket a céljaid elérésére. Ehhez szükséges az intuíció fejlesztése, ami a kvantumszemlélet értelmezésében nem más, mint túllépni a racionális gondolkodás keretein, és egységben érzékelni egy adott jelenség anyagi és kvantumszinten történő összefüggéseit. Legyen az egy élethelyzet, egy gondolati vagy érzelmi jelenség, vagy bármi más, ami formát öltött az Univerzumban.

Biztos veled is előfordult már, hogy eszedbe jutott egy rég látott ismerős és a következő sarkon pedig belebotlottál az illetőbe. Vagy éppen megérezted, hogy egy adott helyen és időben valami fontos dolog fog bekövetkezni, s úgy is történt. Ilyenkor a lényed egy mélyebb része lépett működésbe (Kvantum-Én), s segített a „felfoghatatlan” megnyilvánulását észrevenni. A köznyelv ezt hívja intuíciónak, a hagyományos tudomány pedig érzéken túli érzékelésnek (ESP - extra sensory percepcion) nevezi, de nem igazán tud a jelenséggel mit kezdeni az anyagelvű megközelítés keretei között. A kvantumszemlélet nézőpontjából az érzéken túli érzékelés a mindenkiben létező képesség, mely mindig is megragadta az emberek fantáziáját. Valószínűleg azért, mert ösztönösen ráéreztek, hogy az igazán fontos dolgok kivétel nélkül a felfoghatatlanból származnak, s abba a dimenzióba történő bepillantás mindig különleges lehetőségeket rejtett.


Az emberiség történetében már az ősidők óta voltak iskolák, technikák és módszerek, melyek az anyagon túli elveket, dimenziókat kutatták. Ezek vizsgálati irányai mindig az Élet nagy kérdéseihez kapcsolódtak, mint az emberi létezés értelme, az Univerzum célja, vagy a Valóság különböző szintjeinek mibenléte, s összefüggései. Ezen kérdések megválaszolására nagyon sokféle út és rendszer jött létre, de egyben mindegyik egyetértett: az Ébredés, a Tudatosság és az Önismeret fontosságában. Azt vallották, ha megismered önmagad (a mikrokozmoszt), akkor megkapod a választ az Univerzum (a makrokozmosz) titkára is, mivel az ott él minden sejtedben, és a működési elveik is megegyeznek. Ennek magyarázata, hogy a „külső” anyagi világ nem más, mint a „belső” lényed tükröződése. Természetesen az ősi iskolák az önismeret kérdését nem szűkítették le az időbe ágyazott személyiség szokásainak megismerésére, hanem az emberi lény létezésének mélyebb értelmét, s összefüggéseit értették alatta.

A Valóság létrejöttére adandó válasz tehát az elme határain túlmutató Tudás megszerzésének elősegítésére sokféle eszközt hoztak létre. Ezek egy részét ma jóseszközökként, vagy titkos szimbólumrendszerekként ismerjük. Ma már csak kevesen tudják, hogy minden ilyen eszköz azért jött létre, hogy a használójának a Tudatát segítse kiemelkedni az Elme álmából. Hogy ezzel esetleg olyan képességek is felmerültek, amelyeket ma a „telepatikus” jelzővel illetünk? Hogy megláthatták a jövő lehetséges eseményeit? A misztikus iskolák tanítói számára mindez csak melléktermék volt. Ezen képességek kialakítása sohasem volt cél, a lényeg a gondolati dimenzióból való egyéni ébredés folyamatának elősegítésére irányult. Mégpedig azért, mert csak a gondolatok által teremtett fogalmi világon való túllépéssel lehet megismerni azt a dimenziót, amely az anyagi világot létrehozza.

Jövő kedden, a következő részben azt vizsgáljuk meg, miért is lehet felhasználni a kvantumszemléletet, az önismeret és az intuíció fejlesztésére.

Szatmári L. Miklós
http://kvantumszemlelet.hu

Képek:
scottchan / Freedigitalphotos.net
dan / Freedigitalphotos.net 
 
[ 4345 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x