Mezoik - Metafizikai összefüggések kaleidoszkópja
Címlap / Ezotéria / Mezoik - Metafizikai összefüggések kaleidoszkópja

Mezoik - Metafizikai összefüggések kaleidoszkópja

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-10

Különleges könyv látott nemrégiben napvilágot: a különféle vallási, spirituális, ezoterikus hagyományokat sajátos egységgé ötvöző Mezoik, ami megkapó, olvasmányos stílusban mutatja meg a legfontosabb irányzatok lényegét és kapcsolódási pontjaikat. 

 

Akár járatos valaki az ezoterikus filozófiák és spirituális irányzatok berkeiben, akár nem, élvezetes olvasmányra lel e kötetben egy széles látásmódú, a bölcsesség iránt elhivatott, az összefüggéseket a legmélyebb szinten kutató Hornyák Károly tollából.

A szerző egyforma kíváncsisággal vizsgálja a napjaink divatos ezoterikus ismereteit, az ősi kelet bölcsességét vagy éppen a magyar hagyományokat és művében sorra veszi a különféle módszerek, nézőpontok kaleidoszkópja mélyén megbúvó egységet, megpróbálva megérinteni és felszínre hozni azt a legbelsőbb lényeget, amihez a valóban elhivatott keresők jutnak a legközelebb.

„Amit ebben a könyvben átadni kívánok, az nem más, mint egyfajta látásmód kialakításához felhasználható adalék. Ha műfaji hovatartozásáról kellene nyilatkoznom, tranzit jellegű ismeretterjesztő írásnak nevezném, melyet átvezetőnek szánok a könnyed ezoterikus irodalomtól a valódi bölcselet felé. Leginkább talán azok fogják élvezettel forgatni, akik már belekóstoltak az orientalisztikába, otthonosan mozognak a jógában használatos terminusok talaján, némi jártasságot szereztek az asztrológia, vagy valamelyik másik leképezési rendszer terén (pl. tarot, Ji king, enneagram).”


Ajánlás a lektorok részéről:

„Tizegynéhány éve van módom figyelni a szerző szellemi útját és fejlődését. Tudom, hogy milyen komoly szellemi praxist folytat, tanulmányai milyen elmélyültek és milyen kiemelkedő tanítókat, Mestereket keres. Ismereteit most egy átfogó, összehasonlító, integráló műben összegezte, amelynek külön érdeme precizitása, fordulatos stílusa, személyes őszintesége. A széleskörű tudásanyag ismertetésének olvasása így ráadásul kellemes, szórakoztató, lebilincselő tevékenységgé válik. Ritkaság számba megy, különösen hazai szerzők között és a hazai helyzet alapos ismeretét tükrözően egy ilyen átfogó szemléletű munka.”
Dr. Szász Ilma

„Nagyon tetszik a szerző látásmódja, amellyel egy fontos kérdést jár körül: nevezetesen, hogy a XX. században felszínre jövő különböző hagyományvonalak miként egységesíthetők, illetve hogyan lehet ez az egyetemes hagyomány a modern idők útkeresőinek támasza, segítője. Külön értéke a könyvnek a személyesség, amely egy őszinte útkeresést tükröz, valamint a buktatók, nehézségek és félreértelmezések bemutatása.”

Dr. Mireisz László

 
 
[ 5518 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x