Mit tanulhatunk a Bak havában?
Címlap / Ezotéria / Mit tanulhatunk a Bak havában?

Mit tanulhatunk a Bak havában?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-10

Lassan véget ér a Bak hava, amely kezdetén, vagyis Karácsony előtt, a Fény beköszöntével mindenki életében nagy változások zajlottak le. Tapasztaltátok? Most lazítsunk kicsit a Bak által diktált fegyelmen, Játékos, érdekes, hasznos órarenddel - amelyből nem csak a Bakok okulhatnak, hanem mindenki! 

A Bak jegy szülöttei vagy Bak aszcendenssel rendelkező emberek megbízhatók, erős jelleműek, hosszan tűrik a szenvedéseket, amelyeket minden esetben önmaguknak állítanak elő, nem szeretik a könnyelműséget és kötelességtudóak.
Kardinális jegy, nehezen változtat berögzült dolgain, a stabilitást és a kényelmet keresi, és szereti - ahogyan az a mitikus kecske is, aki a tudattalan tengeréből emelkedett ki -, hogy civilizációt hozzon az emberiségnek. A kecske vad, a Szaturnusz mély és ősi tudását hordozza és egész életében önmagával és azzal a tudattal küzd, hogy bizony az emberi társadalomba való beilleszkedés hozhat igazi gyümölcsöket. A Bak az elmélet embere, sokat gondolkozik, mielőtt cselekszik és ezzel sajnos elvéti az úton járás örömeit, kizárólag a célokra koncentrál, ahová végül nem biztos, hogy a bonyolult módszereivel elér.
A Bak nők könnyebben gyűrik le a Szaturnusz megszorításait, mint a Bak férfiak, szabadabbak, érzelmileg nyitottabbak és jobban megélik érzéki természetüket, amely az összes Föld-jegyet jellemzi. Akár férfi, akár nő a Bak, néha úgy érzi, összepréseli az élet és nem tud felülkerekedni a problémákon, holott lehet, hogy a látókörét kéne tágítania és a gyakorlatban hasznosítani az adott életszakaszban megszerzett tudását. Össze kell szednie a nagyszerűségét, leegyszerűsíteni mindent és cselekedni.
A Bak férfinak kissé gonoszkodó humorérzéke van és saját maga nagyon jól szórakozik a nem túl épületes viccein és megjegyzésein. Tanuljunk meg megbocsátani neki, hiszen általában zavarban van, a szép és okos, erős jellemű hölgyektől különösen és bizony lelke mélyén megveti a magamutogató, kívülről kihívónak tűnő, de belül üres embereket. A Bak férfi felismeri és csodálja az egészségesen harsány és eredeti megnyilvánulásokat, ezekből is tanulni szeretne. Könnyű bevinni az erdőbe és néha hamar eltéved az ingoványban, hagyja magát becsapni, még akkor is, ha tudja vagy sejti, hogy rossz úton jár... és mivel nem szereti és fel is ismeri, ha becsapják, vagy esetleg önmagát vágja át, nem tud tartósan hazugságban élni: hamar ki is keveredik a  bajokból.

 
Most ahelyett, hogy folytatnám a jellemzést, mivel a Baknak jó humorérzéke van és felismeri az igazán jót, a groteszket is, összeállítottam egy rendhagyó órarendet, amely egy képzeletbeli iskolában igencsak hasznos lehet nem csak Bak jegyűek számára. Vigyázat: más jegyben születetteknek bizonyos tantárgyak lazításként szolgálnak. Naponta csak 5 tantárgyat terveztem be - péntek kivételével -, hiszen bár jól bírják, nem jó túlterhelni a Bak jegyűeket sem. Mivel ilyen iskola, ahol ezeket a tárgyakat tanítják, még nem létezik, a Bakok számára megtanulandó "élni és élni hagyni" elv művészetét is figyelembe véve: mindenki szabadon gyakorolhat.
 
Hétfő
 
1. Koránkelés-óra (egész órán a koránkelés gyakorlása, nagyon hasznos!)
2. Matekóra (Ezen az órán bátran lehet matekolni.)
3. Lazítás (45 perc lazítás, lazulás, nyújtás,laza séta, nem zsebre tett kezekkel, mert az nem elegáns)
4. Életóra (A matekórán matekolt dolgokról kiderül, hogy nem mindig működnek és nem mindig úgy, ahogyan kimatekoltad.)
5. Énekóra (Ha szeretsz énekelni, szeretni fogod, ha tudsz is: élvezni fogod. Dudorászva sétálhatsz haza és ha esetleg autóval jársz iskolába, amin senki ne csodálkozzon, hazafelé tilos üvöltő diszkó vagy technozenét hallgatni.)
 
Kedd
 
1. Tornaóra (Rendhagyó módon csapatjáték gyakorlása, élvezettel. Összpontosíts az együttműködésre, ha pici termetű vagy, akkor is: kosarazz vagy röplabdázz, úgyis szeretsz ugrálni)
2. Művelődésóra (Szeretsz vagy szeretnél művelt lenni: memoritereket tanulj és szavalj verseket.)
3. Olvasásóra (Nem ijedj meg saját hangodtól: hangosan és érthetően olvass fel huszadik századi novellákat és verseket.)
4. Írásóra (Gondolkozás nélkül írd le, ami eszedbe jut és ne javíts rajta, elsőre írj jót, ha nem megy, addig gyakorold, amíg magad elégedett nem vagy vele.)
5. Spontaneitás-óra (45 perc spontán bármi, ami kulturált, szép és értéket hordoz, rukkolj elő valamivel!)
 
Szerda
 
1. Idő-óra (Az idővel való játszadozás, az idő tologatása és a "még nem jött el az ideje" típusú cselekvések redukálása.)
2. Cselekvés-óra ( Az idő-órán gyakoroltak folytatása és továbbfejlesztése: a tettek mezejére lépni, bármilyen szituációban. Játékos és gyakorlatias feladatok az élet bármely területéről.)
3. Testedzés-óra (Ahol nem a külső izmossá tétele a hangsúly, az magától meg fog történni olyan sporttevékenység végzése során, amelyeket megtanulsz élvezni. Gyaloglás, kézilabda, úszás, ökölvívás, aerobic.)
4. Udvariasság óra (45 percben szituációs gyakorlatok, melyek egyre inkább elmélyítik tudat alatt és tudatosan is azt, hogy egyfolytában és mindenkivel udvariasnak kell lenni.)
5. Kedvesség-óra (Különösen Bak férfiaknak hasznos, pénteken is lesz, 45 percig csak úgy spontán kedveskedni, csak azért, mert kedvesnek lenni jó!)

 
Csütörtök
 
0. Nulladik óra: Jóga (Minden rossz elengedése, a jó bevonzása, lazán, de szorgalmasan!)
1. Bók-óra (Itt hasznos, ha hús-vér hölgyek is részt vesznek az órán! Bak férfiaknak kell 45 percig bókolni kedves hölgyeknek, változatosan, kitartóan és ötletesen. Ne csupán a szexre, hanem más értékes közös időtöltésekre is gondoljanak közben.)
2. Bátorság-óra (A bátorság fogalmának tisztázása, a bátorság gyakorlása és kipróbálása különböző éles élethelyzetekben.)
3. Kommunikáció (Azt gyakoroljuk, hogy bátran, udvariasan, megfelelő hangnemben megtanuljuk az építő és hasznos önkifejezést, ezáltal megszüntetjük a depresszív és káros elzárkózást másoktól.)
4. Angolóra (Mindenki szeretne nyelveken szólni, olvasni. Angolozz, de ne egymagadban: keress hozzá például egy angolt, aki nem tud magyarul, ezáltal rá leszel kényszerítve, hogy használd a tudásod, bármilyen szinten is vagy.)
5. Érték-óra (A valódi értékek felismerése, a hatalmi és pénzmámorban szenvedő emberekért imádkozás és az ő elkerülésük megtanulása, illetve a hagyományos értékrendek átismétlése, berögzítése: család, barátok, párkapcsolat, tehát mindaz, ami nehezen megy, de tanulással igenis könnyebbé tehető.)
 
Péntek
 
1. Szabadidő-óra ( A találd fel magad!  alapelvének elsajátítása és a "ne szégyellj segíteni akár édesanyádnak, akár a szomszédnak is" átismétlése, kipróbálása.)
2. Feladat-óra (Ezen az órán mindenki megtanulja, hogy saját magának ad feladatokat és azt maga oldja meg, senki nem irányíthat senkit, csupán saját magát.)
3. Egészség-óra (Aki esetleg fél valamitől, valakitől: az nem egész, tehát: meg kell tanulni egészségesen élni. Egészséges, ép gondolatokkal, a félelemmel pedig szembenézni és túllépni rajta. Nem másokon, hanem: a félelmeiden.)
4. Őszinteség-óra (Ezen az órán megtanuljuk és gyakoroljuk, hogy semmi sem titok, mindenről lehet beszélni és azért kaptuk a kommunikációt ajándékba, hogy éljünk is vele. Meg kell tanulni felhagyni a titkolózással és felvállalni mindent, ami te magad vagy. Csak akkor tudsz kilépni a rosszból, ha először bátran szembenézel vele és felismered.)
5. Együttműködés-óra (Itt megtanulhatod vagy rájöhetsz arra, hogy egymagadban nem boldogulsz. Elméletileg szeretsz másoknak segíteni, ha hölgy vagy, ez akár könnyen is mehet. Gyakorlatban kell az elméletet működtetni és a tudatosságot, amit sokan oly gyakran hangsúlyoznak: életvitelszerűen be kell iktatni a napiendbe, kedvességgel, kitartással, szorgalommal gazdagítva.)
6. Életöröm-óra (Lazán, kedvesen és lágy, forró szívvel örülni az életnek és minden vele járó dolognak: a munkának, a feladatoknak, a pihenésnek, mások létezésének is!)
 
 
Ujfalusi Márta
látó-spirituális gyógyító
www.leleklato.eoldal.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5078 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x