A Vízöntő szerencsekövei
Címlap / Ezotéria / A Vízöntő szerencsekövei

A Vízöntő szerencsekövei

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-22

Az asztrológia és a horoszkóp szempontjából a január 21-től február 18-ig tartó időszak, a Vízöntő hava. Ez a jegy a változásra, változtatásra hívja fel a figyelmet. Könnyen lehet, hogy a rend, a rendszerek és a keretek szűkké és korlátokká válnak. Milyen kristályokat érdemes most használnunk és melyek kifejezetten a Vízöntő jegyűek szerencsekövei? 

Ne felejtsük el, hogy a Vízöntő - jegyűek alapvető tulajdonságai és erényei a függetlenség, a találékonyság, a barátságosság, az idealizmus, az önállóság, a szabadság, a testvériesség, az eredetiség, a szárnyalás, a merészség, a lelkiismeretesség, az önfeláldozás, az újítás és a rendkívüliség. Kozmikus feladata, hogy utat mutasson a formából való kilépésre és a szellem hatalmasságának az erejére. Általános értelemben a személyiség függetlenségét, a lélek szabadságát, és az önállóságot hangsúlyozza a Vízöntő idealizmusa, amivel szolgálni szeretné a közösséget, teremteni akar, újat létrehozni akar, vágya minden régit felülírni és átalakítani, mindeközben megtartva a saját egyéniségét. A Vízöntő a változásra – változtatásra hívja fel a figyelmet, a rend, a rendszerek és a keretek, számára szűkké és korlátokká válnak. Mindent az idealizmusával, a szellemével közelít meg.

Mindenben keresi a tökéletességet, szerinte szinte mindennek máshogy kellene lennie, mint ahogy van!
Minden erejével le akarja győzni az anyag nehéz és fájdalmas korlátait és határait, végső célja a szabadság, a testvériesség és a feloldódás, vagyis az egység. Azonban a túlzott szabadság és függetlenedés igénye által olykor hatalmas magányosság övezi a jegy szülötteit, ugyanis elhárítja a legmélyebb és legteljesebb érzelmi kötöttségeket, hiszen az fogva tartaná őt. Hajlamos ugyanígy kitérni a felelősség elől is, egyszerűen továbbsétál, hogy megszabaduljon a felelősség korlátaitól és a kategóriák monotonitásától.

A hétköznapi életben nagyon nyitott ember, folyamatosan keresi a vele azonos gondolkozású embereket, akiket azonnal a barátainak érez, és nagyszabású terveket kezdenek szőni a jövőre nézve. Spirituális életfeladata, hogy meg kell tanulnia kereteket adni a változásnak, különben nem a fejlődés, hanem az anarchia várja. Nem változtathatja meg a világot anélkül, hogy önmaga ne változna. Át kell esnie azokon az édes-keserű tapasztalásokon, amelyek megmutatják számára az utat. Ezeket azonban még önmagán kívül keresi. Amikor ezt felismeri, megnyílik előtte az út, a végtelenbe, lehullanak róla a bilincsek, felszabadul a korlátok alól, de ezt már csak a Halakban éli meg.

A Vízöntők elsődleges ásványai az akvamarin, az ametiszt, a zafír és a türkiz. Akár a női nem képviselőiről, akár a férfi nem képviselőiről legyen is szó, mindkét félnek határozottan szüksége van ezek közül bármelyikre, hogy természetes aspektusait, lelki-szellemi képességeit kibontakoztathassa, érdemeit és erényeit megmutathassa, megélhesse és továbbadhassa.

Lássuk részletesen, hogy a Vízöntő jegyűeknek milyen kristályokra, ásványokra is van szükségük a biztonság, a levegő elemmel való harmonikus kapcsolódás és működés eléréséhez, valamint az égi-földi erők kiegyenlítéséhez és erősítéséhez.

A Vízöntő hölgyek további szerencse kövei
 - Iolit – segít az érzelmek elfogadásában, feldolgozásában és a tapasztalatokból származó tanulságok levonásában. Kiegyenlítő és harmonizáló hatású: ahol kevéssé tudjuk kifejezni az érzelmeket, ott utat és kaput nyit, ahol pedig túlérzékenység jellemző, onnan az energiákat a szellemi szintek felé tereli. Rugalmasságot, türelmet, higgadtságot, megfontoltságot, összeszedettséget és tiszta ösztönöket kapunk ettől a kőtől, ezekre tanít bennünket. Összehangolja a két agyféltekét egymással, valamint a testünk jobb és a bal oldalát. Segíti a múltbeli érzelmi feldolgozási folyamatokat (traumák, betegségek, sorsfordulók) és ezek teljes elengedését is.- Amazonit
- Segíti az emlékezést, a boldog, örömteli pillanatok, történések és élmények tudatosítását és újraélését. Az amazonit magas rezgésű energiájának köszönhetően eltárolja a pozitív érzéseket, így felébreszti bennünk az önzetlen, a legtisztább és a legnemesebb tulajdonságokat és érzéseket. Mindig felvidít, mindig bátorít, mindig hitet erősít. - Kék topáz
– őszintévé, határozottá és tudatossá tesz. Segít kiegyenlíteni az égi és a földi erőket, a racionalitást és a realitást is egymással. Mély belső tudást, bizonyosságot, hitet, erőt, kitartást és elhatározást ad. Segít abban, hogy felvállaljuk, amit szükséges, segít a döntésekben, választásokban és a céljaink eléréséhez szükséges lépések megtételében. Csodálatos és bölcs belső vezető a topáz! - Morganit
– átláthatóvá teszi a dolgokat, a helyzeteket és a kapcsolatokat bennünk és körülöttünk. Oldja a magányosságot, az elzártságot, az elszigetelődést, a kényelmességet és a tunyaságot. Megnyitja a szívcsakra legbensőbb valóságát, azokat a szinteket és érzelmeket, amiket idáig véka alá rejtettünk és fényt, szeretetet, teljességet és boldogságot árasztva szét, megajándékoz a bizalom, a biztonság és a nyugodt elkötelezettség érzésével.


 - Larimar - a tiszta tenger-energia, a napfény, az öröm és a belső boldogság rezgéseit és a szeretet új energiáit sugározza ki magából. A szeretetenergia magasabb szintű aspektusai felé tereli a szívet és a lelket. Finoman és észrevétlenül vezet, támogat, erősít, bátorságot és hitet adva gyógyít. Mindannyiunkban a mélyen szunnyadó, egységes tudással és a fény törvényeinek ismeretével rendelkező delfin lélekrészeinket ébreszti fel és kapcsolja vissza a szívközpontunkon keresztül hozzánk. Így hangolja be és rendezi össze egy forráseredetként láthatatlanul, a magasabb fényvalóságokban jelenlévő szívszintek egybefüggő fénytengelyét.


A Vízöntő urak további szerencse kövei
 - Heliotróp - Szívet – lelket megnyitó ásvány. Elhozza a várva-várt belső békét, harmóniát, az egység érzését, az elfogadást, a kiengesztelődést, a felismerést és felerősíti a szív szavát. Felszabadítja a lelket az anyagi és régi terhek, blokkok, gátak, korlátok és elfojtások alól. Vele és általa könnyebben tudjuk kifejezni magunkat és érzéseinket. Segít levezetni a bennünk működő feszültséget és agressziót, ezáltal lecsendesíti a magas vérnyomást.


 - Dumortierit - kiegyenlítő hatású ásvány minden szinten. Tisztítja a testet, a lelket és a szellemet, így emeli meg a rezgésszintünket, szinte észrevétlenül. Oldja és csitítja a lélekben és a személyiségben munkálkodó haragot, idegességet, agressziót, bizonytalanságot és telhetetlenséget. Jó hatással van az idegrendszeri alul és túlműködésre, a vérnyomás szabályozásra, az érzelmi egyensúlyhiányos és depresszív állapotokra.

 - Fuchsit – erősíti az önbecsülésünket, a magabiztosságunkat, az önbizalmat és a határozottságot. Erősíti a test jobb oldalát, az aktív és cselekvő felünket. Segít rendezni az apával vagy a fiunkkal, fiútestvérünkkel való kapcsolatunkat, tehát a generációs ágazat férfi erejét, tulajdonságait, mintáit és programjait tisztítja meg, korrigálja és rendezi el. Annak is nagyon eredményes és hatásos lehet, aki inkább a bal agyféltekéjét éli és használja, tehát a racionalitás a meghatározó az életében.


 - Azurit – segíti a termékenységet, a lendületet, a kitartást és a szorgalmasságot, serkenti a kreatív ötletek és megoldások megjelenését bennünk minden szinten. Stabil érzelmi és tudati állapotot ad, örömtelivé, vidámmá, derűlátóvá, optimistává és rugalmassá tesz. Finom rezgése és energiaminősége feloldja a búskomorságot, a melankóliát, a kilátástalanságot, a lelki fájdalmakat, valamint a sikertelenségek és a csalódások okozta sérüléseket is. - Fluorit
- Segít különbséget tenni hasznos és haszontalan között. Megtanít belátóvá, türelmessé, megértővé, tudatossá és segítőkésszé lenni. Erősíti a koncentrációt, a belső figyelmet és a tudatosságot. Segít gyengéden határokat és rendszereket létrehozni és ebben gondolkodni. Önzetlen szeretetet ad. Rávilágít, hogy hogyan lehetünk észrevétlenül mások támaszai, barátai és hogyan tudunk nemes érzésekből, szeretetből igaz kapcsolatokat építeni. Tágítja a tudatot, tisztítja és összehangolja a szellemet és a lelket.


A felsorolt ásványokat és kristályokat a nap bármely szakában hordhatjuk magunknál, éjjel – nappal. Sőt, minél többet és többször van velünk, rajtunk és az auránkban, annál mélyebb, közvetlenebb és szorosabb lesz a kapcsolat velük, és annál nagyobb mértékben tudják kifejteni a gyógyító, harmonizáló és feltöltő hatásukat nálunk. A férfiak a marokköveket akár a zsebükben, akár egy kisebb bőrszütyőben, a nyakukban is viselhetik, esetleg egy átfúrt medálként egy diszkrét bőrszálon is megfelelő megoldás lehet. 

A hölgyek pedig nyakláncként, gyűrűként, karkötőként, fülbevalóként is hordhatják ezeket az ásványfajtákat, akár többfélét egymással kombinálva is. Éjjel pedig érdemes a párnánk alá helyezni a kisebb – nagyobb marokköveket, mert némely kristály hatékonyabban érvényesül, amikor az elme szunnyad, kikapcsolt állapotban van, így a kristályok és ásványok ereje automatikusan és azonnali reakcióba tud lépni a lelkünkkel, a szellemünkkel és a test szellemével is.
A kristályok értünk vannak!

Természetesen a Vízöntő hölgyeknek és uraknak ajánlott ásványokat bárki más is használhatja és alkalmazhatja, és nemcsak ebben az időszakban. Bízzunk bennük, engedjük, hogy segítsenek nekünk és vezessenek minket, nem bánjuk meg!

A kiválasztásnál mindig hagyatkozzunk a saját megérzéseinkre, intuícióinkra és ne könyvek alapján döntsük el, hogy mi lenne a jó nekünk, hanem érezzük meg egyszerűen. Hagyjuk, hogy megszólítsanak minket. Mindig szólnak hozzánk, mindig jeleznek felénk.

Az, amin először megakad a pillantásunk és ahová odakapjuk a fejünket és a kezünket, az mindig jelzésértékű! Azzal van valami dolgunk, valami fontos információt, tanítást vagy útmutatást adnak nekünk. Ne menjünk el mellette!


Laczkó-Száraz Júlia
www.larimarkristalykapu.hu

Laczkó-Száraz Júlia Bach-virágterapeuta és kristálygyógyász meditációs estje ma 19.00 órakor a Sókerben! További információért kattints ide >>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 53773 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x