Teremts helyet az újnak - feng shuival
Címlap / Ezotéria / Teremts helyet az újnak - feng shuival

Teremts helyet az újnak - feng shuival

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-28

Próbáld ki: nézz be a szekrényeidbe, fiókjaidba… és saccold meg, ugyan hány százalék üres hely van bennük! Ha jól sejtem, gyakori szám lesz a nulla… Ha ezt tapasztalod, akkor talán azok közé tartozol, akik néha panaszkodnak amiatt, hogy nem tudnak lefogyni, nem találnak új állást, nem találnak új társat, egyáltalán: bedugult az életük. Sorsrekedésük van.  


Rendezvénynaptár

Ahogy a tárgyainkkal bánunk, úgy bánunk önmagunkkal és az életünkkel is.


Ahogy a lakóterünkben van vagy nincs szabad hely, úgy van vagy nincs hely az életünkben. Legalábbis ez a feng shui, a kínai eredetű térharmónia-filozófia álláspontja, és bízvást állíthatom, hogy ez igaz. Számtalanszor láttam, hogy túlsúlyos embernek „kövér” a lakása is, vagyis ahogy a teste raktározással foglalkozik, úgy az otthona is egy depó, egy nagy raktár, tele hasznavehetetlen, de „jó lesz az még valamire” holmikkal.
Ám a sorsunk is tele lehet ilyen raktározott dolgokkal! Melyek is ezek?Ám a sorsunk is tele lehet ilyen raktározott dolgokkal! Melyek is ezek?

Neheztelés.
Régi sérelmeiket sokan kincsként gyűjtik, olykor rendszerezik, nézegetik, mint egy bélyeggyűjteményt, sőt még büszkélkednek is vele. Ilyen büszkélkedési alkalmak a sérelemvetélkedők, amelyek mindenki által ismert példája a szingli lányok borozgatós beszélgetése: „nincs egy normális pasi… én így jártam meg legutóbb, de bezzeg te…” (Egy ismert társkereső oldal ajánlása szerint, ha társat szeretnél, sürgősen szokj le az ilyen panaszbulikról!) Tárgyi szinten a neheztelés-gyűjtemény állhat például fényképekből és levelekből – néha elővesszük őket, és felelevenítjük a fájdalmat… szuper.


Irigység.
Nagy magyar betegség, állítólag. „Ha másnak van, hát nekem is legyen, akkor is, ha semmi szükségem nincs rá, akkor is, ha kifejezetten akadály az életemben!” Ezek rendszerint presztízs-holmik, státusszimbólumok. Szerintem teljesen felesleges az óriásképernyős házimozi, ha az ember háttal állva neki, főzéshez kapcsolja be.

Bebiztosítás.
Ez se ritka, tekintve a magyar történelmet, a padlássöprések és háborúk máig élő emlékét. Van, aki vécépapírt is százas csomagban vásárol (jaj, nehogy elfogyjon!), van, aki hörcsög módjára félretesz minden kacatot. Nagyon hasznos dolog az újrahasznosítás, de ehhez tényleg újra kell hasznosítani a kacatot! Pusztán raktározni a nejlonzacskókat (precízen élire hajtogatva, méret szerint csoportosítva) nem tűnik túl előrevivő dolognak, főleg ha már több tucat van belőle. A bebiztosítás mögött alattomosan megbúvó lelki méreg a félelem, sőt a szorongás a megfoghatatlan, de minden bizonnyal sok nyomorúságot tartogató jövőtől.
Hiánypótlások.
Ezek „lelki nassok”, viszont ahhoz képest jó drágák tudnak lenni, és a rövid életű kielégülést hosszú távú „lelki túlsúly” követi. Ilyen az ékszer, amit önvigasztalásnak szereztünk be… Ruha, amibe majd belefogyunk, hisz’ oly jól el tudjuk képzelni magunkat benne, persze tíz kilóval könnyebben… Drága könyvek és albumok, melyekkel vélt vagy valós műveletlenségüket álcázzák egyesek (az ilyen könyvtárat ropogós olvasatlanságáról lehet messziről felismerni).


 
 
A méregtelenítés egy nagyon hasznos dolog. Kipróbálhatjuk, hogy „méregtelenítjük” az otthonunkat, kis fogyókúrát rendezünk szekrényeink és fiókjaink számára (nem elfelejtve az ágy alatti alattomos kis zugokat... a konyhaszekrény tetejét... az éléskamrát...).

Ezután életünkbe is beköszönthet az ÚJ.

Mert már van hová jönnie.


Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 4610 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x