7 apróság a boldogabb élethez
Címlap / Ezotéria / 7 apróság a boldogabb élethez

7 apróság a boldogabb élethez

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A boldogság sokszor nem a körülményeinken, a problémáinkon vagy épp a veszteségeinken múlik, hanem azon, hogyan tekintünk az életünkre. Ez pedig apróbb dolgokból adódik össze, mint azt sokszor képzeljük. 7 kis lépés egy sokkal boldogabb élethez.  

Hol van a boldogság mostanában?  Nem a jövőben vagy a múltban, hanem a jelenben.
A boldogságra sokan távoli, elérhetetlen állapotként gondolnak, ami talán a nyugdíjas éveikben bekövetkezik és akkor majd megérdemelten élvezhetik a gondtalan, békés harmóniát. Ez nemcsak nagy tévedés, de rengeteg elpazarolt, boldogtalanságban leélt időt is eredményez az életben. Addig ugyanis, amíg ezért a jövőben bekövetkező állapotért küzdesz, a jövőben élsz és „csak” a lényegről feledkezel meg: itt és most, a jelenben felejtesz el boldognak lenni. Ez a pillanat azonban soha nem jön el újra, ha boldogtalanul hagytad elmenni, el is vesztetted örökre. Ha viszont elkezdesz a jelenre figyelni és arra, ami épp most történik, amit épp most csinálsz, a figyelmed élettel tölti meg ezt a pillanatot, felvillanyozva a mindennapjaidat, a hétköznapi tevékenységeket is.

Döntsd el, hogy a saját boldogságod a legfontosabb!

A boldogság nem olyasvalami, ami beköszönt majd az életünkbe valamikor, a jól végzett munka és helyes cselekedetek méltó jutalmaként – ha ebben hiszel, a boldogság valóban elillan a kezeid közül. A boldogságot nem tudod kiérdemelni, de megtartani sem – egyszerűen csak engedd meg magadnak.  Soha nem az számít, mi történik veled, hanem az, hogy hogyan éled meg, milyen energiákat, érzelmeket, gondolatokat társítasz az életed eseményeihez. Döntsd el, hogy a boldogságot választod és törekedj erre a legnehezebb helyzetekben is. Vagyis lásd meg mindenben a szépet, a jót, és ha ez nem lehetséges, hiszen történnek az életben igazán kegyetlen dolgok is - legalább azt, ami előrevisz, ami a bölcsességedet gyarapítja az adott helyzetben. Sokan önzésnek tartják a saját boldogságukat előtérbe helyezni, de épp ellenkezőleg: minél jobban érzed magad a bőrödben, annál könnyebbé válik másokat is boldoggá tenned.

Értékeld a saját sikereidet
Te is hajlamos vagy arra, hogy a már elért dolgokat magától értetődőnek veszed és mihelyt sikeresen teljesítettél egy célt, már a következő lebeg a szemed előtt? Nem a folyamatos fejlődésről akarlak lebeszélni, de ilyenkor adj magadnak egy kis időt arra, hogy örülj annak, amit már elértél. Ha időről-időre figyelmet szentelsz az elért sikereknek, a befejezett projekteknek, a teljesített céloknak, azzal újra és újra megerősíted a saját értékességedet. Újra és újra számba veszed, milyen gazdag is vagy – újabb apró ok a boldogságra, nem igaz?
 
Engedd el a tökéletesség eszméjét!
Ne feledd, a jó legnagyobb ellensége: a tökéletes. Ha a beléd nevelt maximalizmusnak vagy bármilyen más kényszernek engedve mindig a tökéletességet hajszolod, jónéhány olyan alkalmat, eseményt és még számtalan más egyéb dolgot fogsz elszalasztani, amikor a jó is éppen elég lett volna. Ez nem egyenlő a megalkuvással, a silány munkával vagy a nemtörődömséggel. Csupán arról van szó, hogy néha igenis engedd el a gyeplőt, ne akarj mindent kordában tartani és elégedj meg azzal, amit tálcán kínál neked az élet – ahelyett, hogy hatalmas nehézségek és lemondások árán elérhető délibábokat kergetnél. A kudarcokat pedig kezdd el más színben látni: minden egyes ballépés annak az ösvénynek a része, amin idáig jöttél. Nélkülük nem tartanál most itt. Fogadd el a kudarcok valódi ajándékát – értsd meg, milyen bölcsességgel, tanítással gazdagították a tapasztalataidat.


Adj hálát mindazért, amid már van

A hála az egyik legerősebb lelki-szellemi energia, ami azonnal jobb kedvre derít és eljuttat abba az állapotba, ahol lenni szeretnél. Sokan beleesünk abba a hibába, hogy folyton arról panaszkodunk, mi az, ami nincs, esetleg hozzátéve még jónéhány érvet, hogy miért nem is lesz – ezzel a hiányérzetet erősítjük csak meg. Ha viszont arra fókuszálunk, amivel már rendelkezünk, talán rájövünk, nem is olyan rossz a helyzet. Azonnal több energiánk és lelkesedésünk lesz ahhoz is, hogy elkezdjünk a vágyott dolgok megteremtéséért dolgozni. A panaszkodás azonban egyáltalán nem visz hozzájuk közelebb. Az esti hálaima, ami több kultúrában is szokás, éppen ezt a célt is szolgálja, ráadásul békét teremt az elmédben, a szívedben és könnyű elalvást biztosít.

Engedd meg magadnak, hogy érezz

Racionalitásra épülő kultúránk nem támogatja minden helyzetben az érzelmek kinyilvánítását, sokunkat az érzelmek elrejtésére, elfojtására vagy éppen eltitkolására neveltek, talán érdekből, talán szégyenből, talán megszokásból. Az életünk során minket ért fájdalmak, tragédiák, traumák is arra ösztönöznek, hogy kerüljük az érzelmeket, főleg a „negatívnak” bélyegzetteket, mint például a harag, sértettség, gyűlölet. Pedig érzelmeink tesznek igazán emberré, ezek révén kapcsolódunk a világhoz és másokhoz, ezek az útjelzőink az életben. Ezért jobban járunk, ha figyelmet szentelünk nekik az elfojtás helyett.

A negatív érzelmek is sokkal gyorsabban eltűnnek, ha van bátorságunk átélni őket, és egyáltalán nem szükséges, hogy mindez rombolóan nyilvánuljon meg, vagy valaki más megsértésével járjon. Ha például dühös vagy, légy igazán dühös: érezd át az egész testedben, milyen erős energia a düh – hagyd szabadon áramlani. Nyugodtan vágj falhoz pár tányért is – inkább az étkészlet lássa kárát, mint te. Ha ugyanis ezt az erőteljes energiát elfojtod, megreked a testedben, akadályozva az életerő áramlását és hosszú távon betegségekhez is vezethet. Minél kifinomultabb az érzelmi életünk, minél több fajta érzelmet megengedünk magunknak, annál többször éljük át a boldogság, harmónia, béke és nyugalom érzéseit is.

Napi mágikus 5 perc
Ez a gyakorlat segít a teljes energiarendszerünk, valamint a folyton változó érzelmek kiegyensúlyozásában azáltal, hogy a legbelsőbb lényegünkkel, lényünk magjával kapcsol össze. Minden nap adj magadnak 5 percet, amikor csak VAGY,  egyszerűen LÉTEZEL. Ítélkezés nélkül, az elme aggodalmai, félelmei, a száguldó gondolataid, a szorongásaid, a határidők és elintéznivalók nélkül – ezeket tedd félre arra az 5 percre. Figyelj befelé, hagyj magad mögött mindent, hagyd, hogy a légzésed lelassuljon és megnyugodjon. Az elméd valószínűleg nem áll le, a gondolataid zakatolnak. Hogyan csendesítsd le a gondolataidat? Ne kapaszkodj beléjük a figyelmeddel, hagyd őket épp olyan könnyedén tovasuhanni, mint ahogy beúsztak elméd terébe. Jönnek és mennek – ez a természetük, tűnékenyek, akár a felhők.

Ehelyett figyelj a szívedre – ez az egyik legjelentősebb erőközpontod, akár tudsz róla, akár nem. Tartsd a figyelmedet a szíveden – semmi több. Ne képzelj el semmit, ne vizualizálj, csak legyél. Napi 5 perc rengeteg szívenergiával tölt fel és segít abban, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott legyél és szeretettel fordulj magadhoz és másokhoz egyaránt.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 7522 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x