A Kos jegyűek szerencsekövei
Címlap / Ezotéria / A Kos jegyűek szerencsekövei

A Kos jegyűek szerencsekövei

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-14

Április havába léptünk a tavaszi hónapok beköszöntével, ilyenkor minden a megújulásról, az újjászületésről, a kivirágzásról, a szerelemről, a befektetésről, a magültetésről és az új dolgokban való elindulásról szól. Mindez elkezdődött a tavaszi Napforduló alkalmával és kiteljesedik a Húsvét ünnepével. Középpontba kerül a mozgás, az aktivitás, az újult erővel való kifelé fordulás, a test-lelki és szellemi lelassulások, fásultságok fellendítése és belső erőtartalékaink újratöltése. Mindezek a folyamatok és tulajdonságok fellelhetőek a hónap szülöttjeinél is, ugyanis a Kos jegyűek alapvető pozitív tulajdonságai és erényei mindezek mellett a szervezés, a lendület, a dinamika, a kezdeményezés, a versengés, a harciasság, a vezetés, a dominancia és a vállalkozás. 

A Kos elsődleges ásványai a vörös jáspis, az óceánjáspis, a térkép jáspis és a malachit. Akár a női nem képviselőiről, akár a férfi nem képviselőiről legyen is szó, mindkét félnek határozottan szüksége lehet ezek közül bármelyikre, hogy a tűz elem természetes aspektusait harmonikus és praktikus mértékben működtesse a különböző életterületeken, lelki-szellemi képességeit megfelelően kibontakoztathassa, érdemeit és erényeit megmutathassa és megélhesse, továbbá mélyen őrzött bölcs ismereteit és tudását kamatoztathassa. Ezek az ásványok (nemcsak) a Kos jegyűek számára rendelkeznek szabályozó és kiegyenlítő szereppel, ugyanis a magas hőfokon élők tüzét kicsit lejjebb csendesítik, leföldelik és higgadttá teszik, az alacsony hőfokon élőket pedig serkentik, megemelik és a lezárt-elfojtott erőraktáraikat felszabadítják.

Vörös jáspis

Lássuk részletesen, hogy e csillagjegy szülötteinek, a Kos jegyűeknek milyen kristályokra, ásványokra is van szükségük a tűz elemmel való harmonikus kapcsolat és működés eléréséhez, valamint az égi-földi erők kiegyenlítéséhez és erősítéséhez.

A Kos hölgyek szerencse kövei
- zöld gránát (grosszulár): finoman megszelídíti a heves érzelmeket, az esetleges kitöréseket, forrongásokat és túlfűtöttséget. A hirtelen hevesség helyett megfontoltságot, komolyságot és kitartást ad a célok eléréséhez és a befektetett energia szárba szökkenéséhez. Mint egy igazi belső bölcs vezető, mindig oltalmaz, figyel, némán tanít, és ha kell, a megfelelő időben közbelép, hogy segítsen. Ritka kincs.


- kék aragonit:
segít elfogadóbbá, türelmesebbé, toleránsabbá és szívélyesebbé lenni, megnyugtatja a feldúlt érzelmeket, a csacsogó elmét és a belső kényszereket. Megnyitja a szívet és a lelket a szeretetnek, így erő áramlik oda, ahol elzárkóztunk és távol tartottuk magunkat ettől. A kék aragonit segít elfogadni az életet, az életünket, minden apró összetevőjével együtt.


- szelenit:
kiegyensúlyoz, harmonizál, levezeti a fölösleges energiákat és belső békét, egyfajta elégedettségérzést ad. Feloldoz a láthatatlan korlátok és kényszerek alól, a megfelelés, a méltatlanság, és az önostorozás alól. Megnyitja a koronacsakrát és tehermentesíti a fejet. Segítségével megnyugszanak a gondolataink és egy teljesebb, magasabb szemléletmódba tudunk belépni, ahonnan más aspektusból tudunk rálátni a világra és önmagunkra is.

- alexandrit:
kiegyenlítő hatással bír, a belső tüzet, a belső lángot és a Lélek Lángot érinti meg, ébreszti fel, akinél kell, és új ötleteket, célokat, vágyakat és terveket ébreszt. Erősíti a hit, a remény és a szeretet ősi erők hármasságának az egységét. Boldogságot, kiegyensúlyozottságot, biztonságot és megkönnyebbülést hoz.

- rubin:
felerősíti és felébreszti a belső tisztaságot, a belső tudatosságot, az életerőt, a cselekvőerőt és a teremtőerőt. Kreatívvá és koncentrálttá tesz, hihetetlen erővel képes befolyásolni és kimondottan pozitív irányba terelni az életünket, az érzéseinket és a személyiségünket. Segít önmagunk felvállalásában és abban, hogy ki tudjuk hozni magunkból a maximumot. Erőt ad és megtanít függetleníteni magunkat másoktól.

 

A Kos urak szerencse kövei
- szodalit: higgadttá, nyugodttá, megfontolttá és koncentrálttá tesz minden élethelyzetben. Erőt ad a kommunikációhoz, hogy olyan érzéseket és gondolatokat tudjunk kimondani, amit idáig nem mertünk. Megszelídíti az érzelmi kitöréseket, túlfűtöttséget és a hirtelenségeket, így a környezetünk is elfogadóbbá lesz velünk. Segít feldolgozni a múltat, a múlt sérüléseit, terheit, traumáit.


- zoizit-rubin:
lecsendesít és bölccsé tesz. Erősíti az öntudatot, a tudatosságot, a hitrendszert, az éberséget, a szellemi szinteket és az elszántságot. Oldja a belső hárításokat, merevségeket, rögeszméket és a téves alapokra épülő hiedelmeket. Nyitottá és érdeklődővé tesz, de ugyanakkor kellő védelmet is biztosít az alacsonyabb energiáktól.

- barna turmalin (drávit):
hatásosan tisztítja és átfényesíti a tudatalatti területét, ami a tarkónál található, és ezzel együtt képes az itt őrzött régi sérelmeket, traumatikus emlékeket és lenyomatokat is felszabadítani, átminősíteni és újraírni. Segít megszüntetni a régi fogadalmak, eskük, elkötelezettségek, pecsétek, csoport kötelékek, ígéretek, mágiák és szerződések energiáit és hatásait lebontani, megtörni és semlegesíteni.

- magnezit:
energiát és lendületet ad a fáradt Kosoknak, serkenti az agyműködését, a vérkeringést és kiegyenlíti az elektromos és a mágneses energiaáramlást a csakrákban és a meridiánokban. Közérzetjavító, felerősít minden szinten, bátorságot és magabiztosságot ad. Javítja a szem és a szív működését is.

- fuchsit:
erősíti az érzelmi területeket és a lelki síkokat, megnyitja ezeket a részeinket az Isteni Gondviselésnek és az elfogadásnak, ezáltal tisztul és finomodik az érzékenységünk, az intuíciónk és a belső megérzések. Harmonizálja és összekapcsolja a szívcsakrát a koronacsakrával, a jobb agyféltekét a bal agyféltekével. Pótolja és feltölti a hiányzó lelki és szellemi kódjainkat és mintáinkat, ami az egészséghez és a teljességhez szükséges.

A felsorolt ásványokat és kristályokat a nap bármely szakában hordhatjuk magunknál, éjjel és  nappal is, mivel folyamatosan segítenek ellensúlyozni, korrigálni, felülírni és átalakítani a bennünk működő energiahiányos állapotokat és minket érő kibillentő hatásokat. A férfiak a marokköveket akár a zsebükben vagy táskájukban, akár egy kisebb bőrszütyőben, a nyakukban is viselhetik, esetleg egy átfúrt medálként egy bőrszálon is megfelelő megoldás lehet. A hölgyek pedig nyakláncként, karkötőként, fülbevalóként is hordhatják, mindezeket egymással kombinálva is, a többsíkú hatás elérése érdekében.  Éjjel pedig érdemes az éjjeli szekrényre vagy a párnánk alá helyezni őket, hogy a rendszeres használat során ki tudják fejteni a csodálatos hatásukat nálunk.
A kristályok értünk vannak!

Óceánjáspis

Természetesen a Kos hölgyeknek és uraknak ajánlott ásványokat bárki más is használhatja és alkalmazhatja szabadon, ha úgy érzi, hogy ezek a személyiségbeli tulajdonságok, vagy érzelmi töltések vannak jelen benne, vagy akár ebben az időszakban valaki pont ezeket a potenciálokat szeretné erősíteni és tisztítani magában, s érzi, hogy ezekre van most szüksége.

Bízzunk bennük, engedjük, hogy segítsenek nekünk, gyógyítsanak és vezessenek minket, nem fogjuk megbánni!

A kiválasztásnál mindig hagyatkozzunk a saját megérzéseinkre, intuícióinkra és ne könyvek alapján döntsük el, hogy mi lenne a jó nekünk, hanem egyszerűen érezzük meg. Mindig szólnak hozzánk, mindig jeleznek felénk. Az, amin először megakad a pillantásunk és ahová odakapjuk a fejünket, az mindig jelzésértékű! Azzal van valami dolgunk! Ne menjünk el mellette!


Laczkó – Száraz Júlia
www.larimarkristalykapu.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 39863 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x