Jóslás: megoldás vagy menekülés?
Címlap / Ezotéria / Jóslás: megoldás vagy menekülés?

Jóslás: megoldás vagy menekülés?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Nagyon sokféle oka lehet, hogy valaki jóshoz, vagy látóhoz fordul. A jóslás némely esetben segít, azonban van olyan élethelyzet, amikor több problémát hoz létre, mint amennyit megold. Felmerülhet a kérdés: végül is mi dönti ezt el?  

Két fő tényezőt érdemes megemlíteni. Az egyik az általad megtalált és kiválasztott jós tapasztalata, képessége, és tudatossága. A másik, hogy mi a Te motivációd, milyen a kiinduló energiáid minősége, ami a jóshoz elvisz. Az elsővel nem igazán kell foglalkozni, mert azt úgyis a második fogja meghatározni, ugyanis annak tükröződése. 

  Jelen cikk tehát abban nyújthat számodra segítséget, hogy fel tudd ismerni: a Te esetedben építő cselekedet lesz –e, vagy éppen még több nehézséget generál, ha jóshoz fordulsz.




„A múlt század elején Bécs városában egy úriember úgy érezte, nem találja életének helyes irányát, s nem képes megoldani problémáit. Ez olyan félelmeket és egyéb nehéz érzéseket hozott létre benne, hogy úgy érezte, csak egy akkoriban divatos jós segíthet rajta. Elment és megtörtént a szeánsz.

„Sajnálom, de ön olyan szörnyűséget fog elkövetni, ami emberek millióinak az életét teszi tönkre. Próbáljon meg jobb ember lenni.” – mondta a jós a rövid találkozó összefoglalásaként.

Az illető kissé szédelegve hagyta el a jósdát, hiszen nem tartotta magát rossz embernek és nem érezte, hogy ő ilyet lenne képes megtenni. Ahogy ebben az állapotban sétált hazafelé, észrevett egy kis fiúcskát, aki az utcán üldögélt és teljesen belefeledkezett a kis ólomkatonáival való játszadozásba. Egy lovas hintó pedig gyorsan közeledett a kisfiú felé egy olyan szögből, hogy a kocsis nem láthatta.

Az úriember odarohant és felkapta az ártatlan gyermeket, s ezzel megmentette az életét. Sokkal jobban érezte magát, és az előző rossz érzése is elmúlt, hiszen még haza sem ért és máris milyen hasznos tettet hajtott végre. Ellene cselekedett annak, amit a jóstól hallott. Jókedvűen és kedvesen kérdezte a gyereket:
„Mi a neved, kis katonám?”

A gyermek megdöbbentő komolysággal válaszolt: „Nem katona vagyok, hanem a Vezér. Én küldöm a katonákat a csatába. Egyébként Adolfnak hívnak”

A férfi csak nevetett a gyermeki fantázián és tréfán, és ment tovább az úton, ami meg volt írva számára.”


    Vagy Ő írta magának azzal, hogy elment a jóshoz? Vagy a jós, aki elültetett egy gondolatot a fejében? Vajon a férfi megmentette volna a gyereket, ha nem a jósdából megy hazafelé? Nagyon sok kérdés felmerülhet benned, s körülbelül ugyanannyi válasz is meg fog jelenni. Jó példája ez annak a téren és időn átívelő végtelen kapcsolati hálónak, amit univerzumnak hívunk., és amelyből bizonyos részelemek kiragadása a jóslás.

    Tehát a kérdés:  hasznos-e neked a jóslás vagy sem? Egyszerűbb eldönteni, mint gondolnád, mindössze egy kis önismeret kell hozzá. Nézz őszintén a szívedbe, és légy éber a jóslással kapcsolatos érzelmeidre. Ha kíváncsiságot, érdeklődést látsz, és nyitottsággal vegyes szkepticizmust, az jó jel.  Hogy mire vagy kíváncsi, az mindegy. Ez lehet maga a jós személye, a módszer, a tér és idő szokatlan viszonyrendszere, esetleg szeretnél egy új nézőpontot kapni valamilyen számodra fontos kérdésre. Ilyen esetben érdekes, és adott esetben hasznos tapasztalatban lehet részed. A kíváncsiságod tiszta energiája fog vezetni, és nem fogod túl komolyan venni a választ, tehát akár valódi segítség is lehet.

    Ha a szívedben a  jövő, és a bizonytalanság keltette félelmet találsz, esetleg gyötör a döntéshozatal súlya, akkor érdemes elgondolkodnod, hogy tényleg neked való-e a jóslás, és segíthet-e jelen élethelyzetben  Hiszen azzal csak el szeretnél kerülni egy nehéz helyzetet, esetleg azt szeretnéd, hogy valaki döntsön helyetted, hogy mit kellene tenned, vagy merre kellene menned. Esetleg már döntöttél és csak megerősítést szeretnél.

A jóslás ez esetben csak menekülés abból, AMI VAN, és valószínűleg csak ártani fog neked
, hiszen elveszi előled a tapasztalás lehetőségét. Olyan ez, mint az iskolában a puskázás, az életben azonban előbb vagy utóbb úgyis meg kell tanulni az adott leckét. Annak megtanulásához, olyan eszközt kell igénybe venni, ami megkönnyíteni a tanulást, és nem olyat, ami segít elkerülni azt.

  A jóslással tehát semmi gond, de tudd, ebben az esetben többet árt, mint használ, hiszen beszűkíti választási lehetőségeidet, mivel az adott gondolat már ott lesz az elmédben, és figyelmed fókuszát is befolyásolja, rosszabb esetben determinálja. Márpedig a figyelmednek óriási alkotó energiája van. Mindig emlékezz: a jóslat egyetlen lehetőség megjelenésére utal a végtelenből, semmi többre.

    Megéri tehát átgondolni, hogy az előbbi vagy az utóbbi csoportba tartozol-e jelen élethelyzetedben, és annak alapján dönteni, hogy jóshoz fordulsz, vagy egy hatékonyabb és építőbb eszközt találsz. Ez pedig az önismeret és az intuitív megérzésed fejlesztése, finomítása. A mindenkiben ott élő Intuíció nem holmi homályos megérzés valakiről vagy valamiről, hanem az a képesség, hogy az Anyag – Tér - Idő rendszer minél mélyebb és összetettebb folyamatait tudd szavakon és gondolatokon túl felfogni. S akkor képes vagy megérezni azokat az energetikai folyamatokat, melyek már elkezdtek manifesztálódni, de még nem öltöttek fizikai formát.

        Az a legnagyszerűbb a saját intuíciód ihlette válaszokban, hogy a tiszta választás szabadságát adják a kezedbe, nem pedig determinálják a jövődet, mert elhitted valamilyen jósnak vagy látónak, hogy ez vagy az a sorsod, és valamilyen eseménynek meg kell történnie. Tűnődj el Teller Ede, a zseniális fizikus szavain:

 „A jövőt minden atomnak az akciója, minden csillagnak a fejlődése, minden élőlénynek a viselkedése, minden másodpercben újonnan hozza létre. {…} A jelenlegi  fizika számunkra kizárja a jövő biztos tudását. Értsük meg, hogy a modern tudomány azt jelenti, hogy a jövő nyílt.”
A jövő héten azt nézzük meg, hogy ez a záró idézet mit is jelenthet az élet mindennapi eseményeinek alakításában, s mi a kvantumszemlélet megközelítése a jóslással kapcsolatban.


http://kvantumszemlelet.hu/kvantum-tukor/mi-a-kvantumtukor

Kép: jscreationzs/FreeDigitalPhotos


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6261 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x