Hogyan gyógyulhatsz a csakráid segítségével?
Címlap / Ezotéria / Hogyan gyógyulhatsz a csakráid segítségével?

Hogyan gyógyulhatsz a csakráid segítségével?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A csakrák azok az energiaközpontjaink, amelyek szétosztják és áramoltatják az életerőt a testünkben, és tartalmazzák a tanulnivalóinkat, megoldandóinkat. Ha megtanuljuk harmonizálni őket, könnyebb lesz egészségesen tartani a testünket, lelkünket, megtalálni az egyensúlyunkat és megoldásokat találni.  

„Az isteni lényeg az erő hét fokozatán keresztül van biológiai rendszerünkbe ágyazva, s ez a tudás elvezet bennünket személyes erőnk kifinomult, magas szintű használatához.” (Caroline Myss)

Mik azok a csakrák?
A csakra szó szanszkrit eredetű, jelentése: kerék, energiaörvény, láthatatlan energiaközpont, amelyen keresztül az emberi szervezet több szinten kapcsolódik a környezetéhez, információkat és energiát vesz fel és ad le. Az aurát érzékelni képes látók tölcsérhez hasonló, forgó energiaáramlásként írják le. A különféle gyógyító és bölcseleti irányzatok többsége hét fő csakrát különböztet meg a gerinc, illetve az itt húzódó függőleges energiavezeték (szusumná) mentén, a legfontosabb szervek, belső elválasztású mirigyek közelében.

A legalsó (gyökércsakra) és a legfelső csakrát (koronacsakra) lefelé, illetve felfelé táguló, az óramutató járásával megegyező irányban forgó energiatölcsérként képzelhetjük el. A köztük lévő öt másik csakrát a test előtt és mögött elhelyezkedő, a testtől távolodva táguló energiatölcsérekként vizualizálhatjuk, melyek a testünkön keresztül találkoznak egymással, miközben (ha egészségesek vagyunk) az óramutató járásával megegyező irányban forognak – mindegyik csakra más-más sebességgel.

 

Amikor a csakrák nem jól működnek

A csakrák élő, energiával teli, energiát befogadó és szétosztó „részeink”, ugyanúgy „megbetegedhetnek”, mint a fizikai szerveink. Ilyenkor az adott csakra alul- vagy túlműködéséről beszélünk. Ha a csakra alulműködik, feladatát nem vagy csak szegényesen tudja ellátni, túlműködés esetén pedig túl sok energiát fektethetünk a vele kapcsolatos témákba, egyoldalúan azon a szinten éljük meg az életet. A csakrákon átáramló energiák mennyisége és minősége életszakaszaink függvényében is változik.

Amikor a tökéletes egészség és teljes egyensúly állapotában vagyunk, energiánk akadálytalanul áramlik az alsó csakrától a felső csakráig és vissza, fenntartva az élet folyamatát. Ám az érzelmi, lelki, mentális vagy akár fizikai sérülések energetikai blokkokat hozhatnak létre ebben a finom hálózatban, lelassítva és megtörve ezáltal az energia szabad áramlását. Amikor egy-egy csakrán nem áramlik keresztül a megfelelő mennyiségű és minőségű finomenergia, a csakra működése megakad, ez pedig a csakra uralma alatt álló szervek alul- vagy túlműködését, megbetegedését idézheti elő.

Mivel a csakrák egymással szoros kapcsolatban álló energiaközpontok, az egyik csakra blokkja a többire is negatív hatással van, általános energiahiányt, gyengeséget, az egyensúly megbomlását okozhatja. Ezért fontos a csakrákat összefüggő rendszerként szemlélni, és a gyógyítás során a szervezet (test-lélek-szellem) egészét szem előtt tartva összahangban alkalmazni a különféle gyógymódokat (szellemi tudatosság, lelki szinten az érzelmek gyógyítása és megélése, fizikai szintű gyakorlatok, pl. jóga, sport, tánc, energetikai gyakorlatok, pl. szintén jóga, légzőgyakorlatok stb.).

Csakrák és feladatok

Az összetett működésű csakráknak azonban nemcsak testi, szervi vetületük létezik, hanem kifejeznek lelki, szellemi tartalmakat, sőt tanulási fázisokat, megoldandó feladatokat az emberi életcikluson és azon túl. Egy-egy csakra környékén beállt energiablokk bár szervi tünetet is okozhat a fizikai testben, sokszor még alapvetően ki nem élt vagy meg nem valósított lelki tartalmat, megoldandó feladatot is jelez.

A csakrák közül az alsó három: a gyökércsakra, a szexcsakra és a napfonat csakra hordozzák a leginkább „földi” és anyagi, fizikai síkú tanulnivalóinkat. A csakrák sorában középen lévő szívcsakra az égi és földi energiák közötti egyensúlyt biztosítja és a legfőbb tanulnivalónkat segít elsajátítani: a szeretetet. A három felső csakra, a torok-, harmadik szem és koronacsakra az égi minőségek kifejezésével kapcsolatos, ezek teszik lehetővé a szellemi energiák lehozását a fizikai síkra.
 
 

A csakráink kifinomult rendszerével való munka nagyban elősegíti az életünk szintjeivel kapcsolatos tudatosság megszerzését: mélyebben megérthetjük a fizikai, lelki és szellemi jellegzetességeinket és tanulnivalóinkat. Nemcsak a testi és lelki szinten jelentkező problémáinkhoz és megoldásukhoz juthatunk sokkal közelebb, hanem az életben bejárt utunk egyes állomásait, tanulási fázisait is tudatosabban tudjuk majd kezelni.

Fontos, hogy az energiarendszerünkre is úgy tekintsünk, mint egy gondozást és karbantartást igénylő, kifinomult rendszerre és tanuljuk meg, hogyan kell vele bánni. Ebben segít, ha megismerjük, milyen témák és feladatok tartoznak egy-egy csakrához. A csakrák harmonizálásához jó szolgálatot tesznek egyes jóga ászanák, mantrák, légzőgyakorlatok és más olyan tevékenységek, mint például a meditáció, megerősítések, testmozgás.
    
Kép: Gerd Altmann / Pixabay
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 9412 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x