Gyógyítsd magad a színekkel - csakrák
Címlap / Ezotéria / Gyógyítsd magad a színekkel - csakrák

Gyógyítsd magad a színekkel - csakrák

Forrás: Hazatérés
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A színekkel való gyógyítás lehetőségeit tovább gazdagítja a csakrák és a szivárvány színeinek megfeleltetése, hiszen a csakráknak egyrészt a színekhez hasonló, összetett jelentéskörük van, másrészt az ember energiaközpontjai lévén elsődlegesen rezonálnak a színekre.  

Hogyan hatnak ránk a színek?

A színekkel való gyógyítás és önismeret lényege, hogy figyeljük önmagunkat és a színekhez való, változó kapcsolatunkat. Önkéntelenül is  azt a színt választjuk a lakberendezésben, az öltözködésben, a mindennapi használati tárgyakban, de gyakran még az étkezésben is, amelyiknek a fiziológiai hatása, minősége számunkra éppen szükséges.

Színek egyszerű használata a hétköznapokban

A kiválasztott színt több szinten is használhatjuk mindennapi életünkben. Választhatunk ilyen színű ételeket, italokat, átfesthetjük szobánk falát, beszerezhetünk színes használati tárgyakat vagy ágyneműt, viselhetünk ilyen színű ruhát, belemerülhetünk színes képek, mandalák szemlélésébe, de mi magunk is festhetünk festményeket az adott színnel. Használjuk a fantáziánkat és kövessük a belső útmutatást ennek tekintetében!

 

A színek hétköznapi használata is az egyensúly elvén alapuljon, találjuk meg a módját, hogy egyik szín se kerüljön tartósan túlsúlyba.

A színek gyógyításban való felhasználása szorosan kötődik az emberi energiatesthez, a csakrák kifinomult rendszeréhez, illetve az emberi energiaburok, az aura rétegeihez. Bár a csakrák színe nem állandó, minden egyes csakrához rendelhetünk egy színt a szivárványból. Ez a szín fejezi ki a legteljesebben az adott csakra lényegét és minőségét, harmonikusan illeszkedik a csakra sajátos rezgéséhez, így alkalmas a csakrához köthető probléma szelíd, ám hatékony orvoslására.

Melyik csakrához milyen színt válasszunk?
Érdemes arra figyelni, hogy többnyire csak a csakra alulműködése során hasznos a hozzá tartozó színt használni. A csakra túlzott működése esetén természetesen csak tovább stimulálnánk az amúgy is túlhajszolt csakrát a saját színével. Ilyenkor használjuk a hozzá tartozó kiegészítő (komplementer) színt, hogy a működést visszafogjuk, normalizáljuk.

Gyökércsakra -Vörös
A libidóval és a szexualitással összefüggésbe hozható szín - a szexcsakrához tartozó narancssárga mellett - a vörös, ezért ha fel szeretnénk pezsdíteni vágyainkat, hordjunk vöröset, narancssárgát – mindkettő a két alsó csakrára fejt ki erőteljes hatást. A viktoriánus Angliában szokás volt vörös zoknit és hálóruhát viselni, így aknázták ki a vörös melegítő, energiát adó, keringésjavító hatását.

A vörös és narancssárga ételek: paradicsom, narancs, mandarin, sárgadinnye, sárgarépa nemcsak tápanyagaik, hanem pezsdítő színük révén is életerővel töltenek fel és vitalizálnak.

Ha észrevesszük magunkon, hogy előtérbe helyezzük a vörös színt, gyakran hordunk piros ruhákat és kívánjuk a vörös színű ételeket, lehetséges, hogy több életerőre, biztonságra vágyunk. Gyakran előfordul ez nehezebb életszakaszokban, változások, krízisek idején. Ilyenkor jót tesz a természetben egy kiadós séta vagy éppen a kertészkedés, szobanövények gondozása, hiszen ezek a tevékenységek is a gyökércsakra energiáit harmonizálják, a természet, a növények zöldje pedig megnyugtató hatással vannak nemcsak a fizikai testünkre, de a lelkünkre, szellemünkre is.

Szexcsakra – Narancssárga
A meleget, izzást hordozó, de a vörös lobbanékonyságát nélkülöző narancssárgát a leggyakrabban a kettes csakrához társítják, amely az életünk következő területeiért felelős: kapcsolatok, párkapcsolat, saját nőiességünk-férfiasságunk megélése, érzelmek, élvezetek (úgy mint evés, szex, ivás, drogok) és ezek túlzásba vitele (függőségek), életöröm, kreativitás, szexualitás. Használjuk intenzívebben a narancssárgát akkor, ha az életünkben megállt az áramlás, legyen szó a kreativitásunkról, a pénzről vagy az érzelmekről. A szexuális blokkokat is kíméletesen orvosolhatjuk és újjáéleszthetjük az elapadt libidót, visszahozhatjuk az elfeledett életörömöket a narancssárgával. Ha azonban épp ellenkezőleg, túlzásba visszük az élvezeteket, akár a szexet, akár az evés-ivást, akkor túlstimuláljuk ezt a csakrát és életereje lemerül. Ilyenkor használjunk inkább lágy, nyugtató, lazító kék árnyalatokat (is) és törekedjünk az életmódunkban az egyensúlyra.



Köldökcsakra - Sárga

Tanuláshoz, szellemi tevékenységhez kiváló serkentő a ragyogó sárga – sárga színű tanuló- vagy dolgozósarokban sokkal könnyebb hosszan összpontosítani, a gondolati összefüggéseket átlátni. A kiváló író, Gabriel García Márquez például mindig ügyel arra, hogy a dolgozószobája asztalán legyen egy csokor friss, sárga virág.
A sárga a Manipura csakrához tartozik, így segítségül hívhatjuk a szín rezgését, ha több önbizalomra és önmagunk elfogadására van épp szükségünk, valamilyen nagyobb kihívással kell szembenéznünk vagy szeretnénk legyőzni a félelmeinket. Ebben is segít a sárga vitalizáló, erős rezgése.

 
 
Szívcsakra - Zöld
A szívcsakrához elsősorban a gyógyítás univerzális színét, a zöldet és az önmagunk szeretetét erősítő lágy, elfogadó rózsaszínt társítják. A zöld szín segít a fizikai és lelki gyógyulásban egyaránt, új erővel tölt fel és támogat bennünket a múlt lezárásában, a sérelmek megbocsátásában és a megújulásban.

Magas vérnyomás, szívproblémák, a szívcsakrához kötődő érzelmi gondok esetén hihetetlen éltető erővel tölt fel bennünket a természetben való séta. Ennek nemcsak a tiszta környezet, a jótékony földenergiák, hanem a fenti problémákra gyógyírként ható, egyensúlyba hozó, vitalizáló zöld szín is az oka.

Ha nehezen alszunk el, nem tudunk könnyen ellazulni, hálószobánk falát érdemes nem túl sötét kékre vagy zöldre festeni, valamint ilyen színű ágyneműhuzatot választani, esetleg elalvás előtt vizualizálni a kék vagy zöld egy megnyugtató árnyalatát.



Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 15060 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x