Kitárul Krisna-völgy: arborétum és biogazdaság is várja...
hirdetés
Címlap / Ezotéria / Kitárul Krisna-völgy: arborétum és biogazdaság is várja a Búcsúba látogatókat

Kitárul Krisna-völgy: arborétum és biogazdaság is várja a Búcsúba látogatókat

Forrás: krisna.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-21

Közel 800 fa és cserjefajtát, valamint szinte mitologikus számú, legalább 108 madárfajt és számtalan egyéb állatot tekinthet meg az arborétumként is működő Krisna-völgyben az odalátogató. A Krisna-völgyi Búcsú nem csak fesztiválprogram, a természet lehengerlő látványt nyújt vendégeinek. A kincsekből csemegézhetünk is. 


Rendezvénynaptár
A Somogyi-dombságban megbújó ökofalu a Balatontól délre, alig 30 km-re található, az ott lakó hívők csendes, környezettudatos életmódja tökéletes harmóniában áll a természettel, s talán ebben rejlik az arborétum és az ökogazdálkodás sikeressége is.

Az 1993 óta dinamikusan fejlődő arborétum, egykor gyér legelő, elvadult akácos, "túlművelt" szántóföld volt, ma számtalan növény, gyógynövény és állat otthona. A betelepített, invazív fajokat felváltották a helyi őshonos növények és öt kontinens növénycsodái. A terület az ősi Vasztu (indiai több ezer éves térrendezési technikájának) elvei szerint lett kialakítva, a növények betelepítését pedig alapos kutatás előzte meg.


Itt nem csak a flóra, a fauna is teljes átalakuláson ment át, hiszen Krisna-völgyben az állatok is nyugalomra találnak. A területen nem ritka a nagyobb állatok jelenléte, mint a róka vagy az őz, állandó lakók a borzok, a tavakban a mocsári teknős és számtalan békafaj költözött be. A hely nyugalma természetesen a madarakat is vonzza. Sokuk csak pihenni áll meg, de legtöbbjük itt is költ, így ha csendben maradunk, megfigyelhetjük a gyurgyalagot vagy a szajkót is.

A farm lakói önfenntartásra törekednek, ezért a szükséges élelmiszert igyekeznek megtermelni önmaguknak. A növényvilág ennek megfelelően sokrétű, ami az állatoknak is kedvez. A kertek és melegházak nemcsak a szokványos, de trópusi fajokban is bővelkednek, kísérleti jelleggel. A különlegességek termesztésében (mint pl. az okra vagy karéla) Krisna-völgy igen nagy sikereket ért el, olyannyira, hogy az utóbbi években már biokertész tanfolyamokat is tartanak a mélyebben érdeklődők számára. Gazdaságuknak a világ minden részéről csodájára járnak, a Búcsú mellett számos rendezvénynek adnak ugyanis otthon a Krisna-hívők, bionapoknak, ökofalu-találkozóknak.


A leírtak mellett a vendégek betekintést nyerhetnek főzés tudományába is, megtudhatják, miként jut el a sok mennyei csemege a kerttől a konyháig, hogyan főznek a szerzetesek közvetlenül Istennek, vagyis hogyan készül az oltári csemege, és persze önmagukat, saját főzőtudományukat is próbára tehetik egy-egy indiai agyagtűzhely előtt. A konyhában természetesen a saját termesztésű, Krisna-völgyi termények kerülnek feldolgozásra. Mindezt megtekinthetik a Völgybe látogatók, melyre remek alkalom nyílik a hamarosan megrendezésre kerülő Krisna-völgyi Búcsú alkalmával. Krisna-völgyi Búcsú


Időpont: 2012. július 20-22.

További információk:
bucsu.krisnavolgy.hu
www.krisna.hu 
 
[ 3138 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x