2013. 03. 13.
hirdetés
Címlap / Ezotéria / 2013. 03. 13.

2013. 03. 13.

Forrás: Hazatérés
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-22

Eljött végre a március - ez minden évben az a hónap, amikor visszavonhatatlanul beköszönt a tavasz, a látható világban, a természetben is újraindul az élet, megkezdődik egy új ciklus. 2013. márciusa azonban minden eddiginél erőteljesebb és felemelőbb energiákat tartogat számunkra. Miből is adódik össze ez az erőteljes hatás? 


Rendezvénynaptár
2012. decemberével lezárult a maszkulin energiák által uralt 13.000 éve tartó tudatossági korszak, és éppen a feminin energiák által uralt új ciklust kezdjük meg. Ez nem egyetlen naphoz köthető váltás, hanem egy finom, mégis egyre erősödő átmenet, ahogy a férfi energia lépésről lépésre átadja az irányítást a női energiának. A párkapcsolatokban, a nemiségünk megélésében, a szeretet és a szexualitás kifejezésében óriási változások zajlanak a színfalak mögött. A férfi energia fokozatosan elveszti korábbi "negatívnak minősített" minőségeit, az erőszakot, az elnyomást, mivel rátalál saját belső erejére, hatalmas kreatív, teremtő potenciáljára és nem lesz többé szüksége a női energiák elnyomására, letörésére.

Ezzel párhuzamosan a női energia is elkezdi felfedezni saját belső erejét, ami a lágyságban, elfogadásban és a feltétel nélküli szeretetben rejlik, s képes lesz elengedni a korábbi, "hátulról jövő" manipulációit, keserűségét és bosszúszomját. Képes lesz átfényesedett önmaga mellé emelni szintén megtisztult társát, a férfit, aki elfoglalja méltó, királyi helyét ebben a magasabb szintű egységben. Ez a folyamat egyéni és kollektív szinten egyaránt zajlik, a női egyenjogúságot előmozdító társadalmi események, az erőszak megszüntetésére irányuló törekvések, valamint az átalakuló párkapcsolatok, a belső lelki és spirituális eszmények keresése a társkapcsolatokban egyaránt fémjelzik ezt a tendenciát.
Közben rengeteg régi energia, fájdalom és sérelem tör felszínre, amelyet ki-ki tudatossága szerint kezel és él meg. Nagyon fontossá válik, hogy folyamatosan oldjuk és gyógyítsuk ezeket a beakadásokat, blokkokat és lássunk túl a saját kis játszmáinkon, gyengeségeinken, mert csak így tudjuk átminősíteni önmagunkat, az életünket és a kapcsolatainkat.

 
A márciusi energiák azonban támogatják is ezt a mély szintű gyógyulást, az Egység felé vezető utunkat. Március 12-én a Mars és a Hold is belépett a Kos jegyébe, ami egy rendkívül erőteljes új kezdetet szimbolizál a férfi és a női energia számára egyaránt. A Mars a saját jegyében óriási lendülettel, impulzív, tüzes energiákkal ruház fel bennünket, és arra ösztönöz, hogy gyorsan és hatékonyan zárjunk le mindent az életünkben, ami már nem szolgálja a továbbhaladásunkat. A nagy kezdeteknél a lezárás ugyanilyen fontos: anélkül ugyanis nem tudunk elindulni, hogy az eddig gátló, hátráltató tényezőket fel nem oldottuk, el nem takarítottuk az utunkból. Emellé a férfias, aktív energia mellé csatlakozik a Hold lágy, nőies, mégis kitartó energiája, amely támogat bennünket az érzelmeink megélésében és megtisztításában, a belső stabilitásunk meglelésében, miközben aktívan takarítjuk ki az életünket.

Ezt a folyamatot erősíti és támogatja a 3-as szám rezgése, amely különös erővel érvényesül ebben a hónapban. A 3-as számhoz kapcsolódó minőségek: érzelmek, öröm, kreativitás, szépség, önkifejezés, a dualitáson túl meglelt új egység (1+2=3), az ellentétek szintézise, test-lélek-szellem hármas egysége, művészet, kommunikáció, önértékelés, szexualitás, teremtő erő, kundalini energia.
A kreativitásunk, a kapcsolataink, a saját nemiségünk most kiemelt fókuszt kap - a hónap folyamán nagyon sok szempontból a kettes csakra minőségeivel dolgozunk. Ebben a hónapban mély bepillantást kaphatunk abba, hogyan, milyen szinten éljük meg a teremtő energiáinkat, romboló vagy építő módon, másokat kihasználva és manipulálva vagy a másokkal való örömteli egységre, a közös teremtésre összpontosítva. Ez nemcsak a párkapcsolatokra, tágabb értelelmben minden kapcsolatra igaz. Megérthetjük, hol akasztjuk meg a teremtő energiáink áramlását, hol blokkoljuk a saját végtelen kreatív áramlatunkat. Ebben a hónapban megmutatkozik nagyon sok olyan beakadás és ellenállás, amit mi magunk hoztunk létre az isteni energia korlátozására, ugyanakkor szeretettel, elfogadással és az önértékelésünk javításával képesek lehetünk ezek meggyógyítására.

A tavaszi Napéjegyenlőségre március 20-án kerül sor, az évnek ettől a pontjától ismét erősödik a fény a látható világban, és egyre rövidülnek az éjszakák, hosszabbodnak a nappalok. A váltás kívül, a látható dolgok szintjén is megmutatkozik, az életünkre egyre erősebb fény vetül, megmutatva mindazokat a részeket, ahol még a sötétséghez, a fénytelenséghez, a berögzültségekhez, a félelmekhez kötődünk.
 
Hogyan használhatod ki és támogathatod ezeket a folyamatokat? A tudatosság, önmagad figyelése alapvető fontosságú: figyelj oda a belső rezdüléseidre, a finom érzelmekre, amelyek felbukkannak benned - finomságuk nem jelentéktelenségüket jelzi, lehet, hogy mélyen elfojtottad őket, hogy ne kelljen érezni. Figyelj oda a benned felbukkanó ellenállásokra - ezek megmutatják a saját korlátaidat, amelyeket mivel te építettél, képes leszel lebontani is. Nagyon gyakran már az óriási gyógyító erővel bír, ha felismered ezeket az önszabotázsokat, önkorlátozó, önbüntető akadályokat, mert erejük már ettől gyengül. A mélyebb beragadásokat érdemes célzottan is gyógyítani valamilyen spirituális módszerrel, amelyre indíttatást érzel. Mivel ezek gyökere szinte kivétel nélkül korábbi életekben van, olyan módszert válassz, ami lenyúl az előző életes gyökerekhez is.
Az elengedés folyamatát mindig hatékonyan tudja támogatni a fizikai test szintjén a táplálkozás reformja, a nehéz ételek elhagyása - nem véletlen, hogy húsvétig böjtös időszakot is élünk a keresztény hagyomány szerint. Ha nem böjtöltél még, akkor érdemes egy egynapos léböjttel vagy gyümölcsnappal kezdeni, ez kellő tapasztalatot ad a tudatos elmédnek és a testednek egyaránt és megélheted, hogy szilárd táplálék nélkül is végig lehet csinálni egy napot, és utána sokkal felszabadultabb, kipihentebb és energikusabb leszel.
A sport, a mozgás, a természetjárás segítenek leföldelni a magas szintről érkező energiákat, a sok-sok pihenés pedig segít az erőgyűjtésben, az átalakulásban és abban, hogy a változásokat minél harmonikusabban éld meg.

Kolontár Elvira
www.hazateres.net

Képek: FreeDigitalPhotos
"Yellow Cosmos Flower And Blue Sky" by Sura Nualpradid
"Loving Couple Under The Clear Sky" by photostock
 


 
 
[ 3040 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x