Bika vagy? Így őrizd meg egészségedet!
Címlap / Ezotéria / Bika vagy? Így őrizd meg egészségedet!

Bika vagy? Így őrizd meg egészségedet!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-23

Minden csillagjegyre jellemzőek bizonyos hajlamok, tulajdonságok és ezzel együtt hajlamosabbak bizonyos típusú betegségekre. Ezeket azonban meg lehet előzni vagy karban lehet tartani, még mielőtt nagy baj lenne. Új sorozatunkban Balázs István természetgyógyász ad tanácsokat minden csillagjegynek az egészség megőrzéséért, a jó közérzetért. 


Rendezvénynaptár
Bika (április 20. – május 20.)
Uralkodó bolygó: Vénusz
Eleme: föld

Pozitív jellemzők: szorgalmas, megbízható, kitartó, gyakorlatias, céltudatos, önálló, udvarias, érzéki, derűs, kreatív, muzikális, elnéző, egyszerű, ragaszkodó, vendégszerető, nagylelkű.
Negatív jellemzők: hanyag, önfejű, önmagával elnéző, különcködő, falánk, hirtelen haragú, lassú, nehézkes, kapzsi, közönséges, merev, mértéktelen, rugalmatlan, birtokolni vágyó, féltékeny, uralomra törő, anyagias.

Az alábbi foglalkozások felfedik a Bika vonzódását a befektetésekhez és az üzleti élethez, a kreativitását és a hosszú távú tervezés készségét: ruhatervező, szobrász, élelmezési szakértő, énekes, festő, kerttervező, építész, közgazdász, bankár, beruházó, pénzügyi szakértő, tőzsdeügynök, ingatlanügynök, kiskereskedő, geológus.

Jellemzők
A makacsság és céltudatosság távol tartja a betegségeket. Az állatöv legkonokabb, legkitartóbb, legtalpraesettebb és legrugalmatlanabb jegye a Bika.

E szilárd, földies jegy elsődleges célja, hogy lassan, de határozottan haladva megtartsa a teljes uralmat saját élete fölött, furcsa keveréke a lusta tehénnek és a céltudatos bikának, így hamar fel lehet bosszantani a nógatással, hogy mozogjon gyorsabban, vagy éppen hagyja már abba, amit tesz. Ha már egyszer megszerzett valamit, azt végképp birtokolni akarja, nem engedi ki a kezéből. Könyörtelen üzletember és féltékeny társ, túlságosan uralkodni akar társain. Uralkodó bolygója a Vénusz, a szerelem és szépség istennőjéről kapta nevét, így a Bika kreatív, gyengéd, érzéki szerető. Sokszor szexuális vágya és ösztönei elnyomják józan ítélőképességét. Jóindulatú és önzetlen, cserébe is ugyanezt várja vissza – odaadást és bizalmat. Ha úgy érzi, megbántották (amihez igen hosszú idő kell), a szelíd ökör dühöngő bikává válik, és képes nyomban elvágni a legbensőbb kötelékeket is.  Mérhetetlen konokságával erő és szívósság párosul, a függőségtől való iszonya megóvja őt a komolyabb betegségektől. Rögeszmés önállóságában nem fordul orvoshoz, de ez ad neki erőt is a gyors felépüléshez. A szelíd nyugalom és a heves célratörés kettőssége hatja át életét, és ugyanez a kettősség mély bizonytalanságérzethez és kínzó szeretetéhséghez vezethet. Amikor bizonytalannak érzi magát, gyakran depresszióba süllyed. Hogy csillapítsa a stresszt, gyakran a kicsapongó szexuális életben keres vigaszt. Némi átmeneti kielégülés után az emberi gyengeségen alapuló viselkedési formák megkeserítik életét, veszélyeztetve testi és szellemi egészségét.


Testfelépítés

Gyakran kerek, holdvilág képűek, arcuk rózsás, tekintetük mélyre hatoló, szájuk szigorú, álluk széles, nyakuk vastag, testük vaskos. Legtöbbjük az átlagnál alacsonyabb, zömök alkatú, kissé kövérkés.  Sokat ülő életmódja és a jó ételek szeretete megnehezíti, hogy megtartsa ideális testsúlyát. Ebből adódó lelki fájdalmában csak még többet eszik. Meg kell tanulnia a saját belső értékeit szeretni és szem előtt tartani, nem pedig a külső társadalmi elvárásoknak megfelelni.

Az uralkodó bolygó, a Vénusz hatása
A szerelem és szépség bolygója a szenvedélyt, a szexuális ösztönöket erősíti fel a Bikában, így szilárd, megbízható anyatípus, aki négy lábbal áll a földön, és nemcsak nagyszerű támasza lehet egy családnak, de egyben megtestesíti az ideális szeretőt is.
A Bika által ural testrészek: torok, nyak, nyirokmirigy, pajzsmirigy, nyirokrendszer.
Uralkodó bolygója, a Vénusz által uralt testrészek: szem, bőr, vese.

Betegségek

Elhízás, epekő, cukorbetegség, szívproblémák, nyirokmirigy-csomó, pajzsmirigy-elégtelenség, nyakmerevedés, gégegyulladás, mandulagyulladás, bőrkiütés, súlyproblémák (túlevés lelki okokból), anorexia és bulimia, vízvisszatartás.

Súlyproblémák
A Bika kétségbeesetten próbálja fenntartani az egyensúlyt a teljes önállóság és a jó közérzetre való vágy között. Ha érzelmi nyomás alatt áll, az ételhez nyúl, így a lelki okokból kialakult helytelen táplálkozás, érzelmi túlevés okozza a Bikáknál a legtöbb belső szervi problémát. Változtassunk táplálkozási szokásainkon, élelmiszereink minőségén, iktassunk be rendszeres heti testmozgást, játékot és ne nézegessük magunkat folyton a tükörben. Ha diétát írtunk elő magunknak, tartsuk is be a végéig, megvan hozzá minden lelki adottságunk, eltökéltségünk, ébresszük fel magunkban. Ne engedjük, hogy testsúlyunk a lelkünket is megbetegítse, állandóan evésre és addig is feledésre sarkallva.

Végezzünk vizualizációs gyakorlatokat, mikor is elképzeljük magunkat az ideális testsúlyunkkal.
Feküdjünk kényelmesen, mozdulatlanul, csukjuk be szemünket, és képzeljük el, hogy hirtelen súlytalanná válunk, és lebegünk a víz tetején vagy a levegőben.
Maradjunk így 5-10 percig, közben száműzzünk minden más gondolatot. Képzeljük el magunkat tetőtől talpig, hogyan néznénk ki, ha elérnénk ideális testsúlyunkat.
Képzeljük el, milyen lenne az életünk vékonyan, mire lennénk képesek, miket csinálhatnánk, hogyan öltözködhetnénk. Ha ezzel a gyakorlattal indítjuk napjainkat, könnyebb lesz új étkezési szokásainkat betartani.

Torok- és nyakproblémák

A súlyfelesleg egy részéért okolható a pajzsmirigy-működés elégtelensége is, amin jódpótlással lehet segíteni. A szerves jód gyorsítja az anyagcserét, nem rakódik le olyan sok zsír a testünkben. Együnk sok tengeri halat, zöldsalátát, brokkolit, kelbimbót. Figyelem: a jód könnyen túladagolható, és pajzsmirigy túlműködés jön létre, melynek tünete a heves szívdobogás, izzadás. Kaphatóak már jódkapszulák, és halolaj-kapszulák, mindkettő jótékony hatású.

Nyakmerevedéskor használjunk vietnámi vagy kínai balzsamot (eukaliptusz, mentol tartalmú) és tartsuk melegen nyakunkat. Magát a fájó részt ne melegítsük direkt. Hogy megelőzzük a nyakfájást, végezzünk naponta (akár az íróasztalnál is) egy-két nyújtó-lazító válltornát, és nyakmozgatást, fejkörzést. Naponta, esténként masszírozzuk meg gyengéden a nyakunkat, főleg a fülcimpák mögötti részt.

Torokfájás, gyulladás

Gargarizáljunk kamillateával, vagy sós vízzel, dörzsöljünk citromos olajat mellkasunkba. Torokfájás lehet a következménye, ha nyitott szájjal alszunk, ilyenkor használjunk tengeri sós orrsprayt vagy mogyoróolajat, 1-1 cseppet esténként.  Ajánlatos párásító készüléket tenni a szobába. Este ne együnk citrusfélét és ne igyunk tejet, ezek irritálhatják a nyálkahártyát.

Megfázáskor, mikor érezzük, hogy „lesz valami”, még segíthetünk a dolgon: 2 evőkanál mézbe nyomjunk fokhagymaprésen át 2 gerezd fokhagymát, hagyjuk állni 1 órát, ekkor a kellő illóanyagok összekeverednek, fogyasszuk napi 3 adagra elosztva. (Ez a „csodaszer” kiválóan használható keringési problémák, férgesség, magas vérnyomás esetén is.)

A torokcsakra gyógyítása
Torok- és nyakproblémáinkat megelőzhetjük, ill. gyorsíthatjuk a meglévő betegségek gyógyulását az alábbi gyakorlattal: álljunk lazán terpeszben, hajlítsuk be könyökünket, és tenyerünket lazán érintsük vállainkhoz. Szívjuk be mélyen a levegőt, közben képzeljük el, hogy az világoskék színű. Kilégzéskor mondjuk az I- hangot, legalább 8-ig számoljunk, míg tartjuk a hangot. Megelőzésként napi egy alkalommal, háromszor egymás után végezzük, gyógyításkor napi 2 alkalom, legalább 10-15 percig, 3-4 napon keresztül.

Táplálkozás
Naponta maximum 20 dkg sovány húst együnk (csirke, hal, marha), ezt is inkább grillezve, heti 3 tojásnál ne együnk többet, együnk naponta 4-szer gyümölcsöt, és fogyasszunk sok, keményítőben gazdag zöldséget, gabonát (teljes kiőrlésű kenyér, bab, borsó, lencse, burgonya, kukorica, sütőtök).
Kerüljük a zsírban gazdag zöldségeket, pl. avokádó, olajbogyó, kókusz.


Igyunk napi 2 liter ásványvizet! Kávé helyett próbáljunk cikóriakávét vagy koffeinmentes kávét inni. Naponta 4-szer étkezzünk. Ha kevesebbszer eszünk, nagyon megéhezhetünk, és hajlamosak leszünk túlkapásokra!

A Bika típusú embereknek meleg és serkentő ételekre van szükségük: reggelire (kávé helyett) igyunk gyömbérteát, együnk zabkását, kukoricapuffancsot, pirítóst. Növeljük a keserű ételek fogyasztását, ezek serkentik az emésztést: spenót, endívia, tonik.
A pikáns és csípős ételek felfűtik a testet, gyorsítják a folyadék áramlását, így csökkentik a vízvisszatartást.
Fűszerek: cayenne bors, chili, vöröshagyma, fokhagyma, retek, torma, gyömbér.

A bélműködést serkentik az összehúzó hatású, magas rosttartalmú ételek, és emelik a szervezet energiaszintjét: zeller, spárga, karfiol, alma, brokkoli, bab, lencse, káposzta, burgonya, répa, sárgabarack, gomba, saláta.
Iktassuk ki a zsíros, sós, édes és a nyálképződést serkentő ételeket (tejtermék, citrusfélék, sütemények, ropi, chips).
A Bika javasolt sója a nátrium-szulfát, ami szabályozza a vízháztartást. Hiánya fokozott izzadást, fáradtságot, fásultságot, levertséget okozhat.
Tartalmazzák: saláta, hagyma, eper, répa, karfiol, spenót, uborka, alma.

Aromaterápia
Toroköblögetőnek vízben oldva eukaliptuszolaj, vagy muskátli, citrom, levendula, mirhaolajjal, mellette mellkasunkat is bedörzsölhetjük ugyanezekkel.

Ásvány és szín
Április 20–30. között született Bikáknak: gyémánt – fokozza az erőt, bátorságot, védelmez.
Május 1–20. között született Bikáknak: smaragd-üzleti sikerek köve, memóriafejlesztő, nyugtató színe miatt a fáradt, gyönge szemre jótékony, látásjavító.

A Bika színei a zöld és kék (mint a Vénusz bolygó), kövei még: jade, cirkon, türkiz, turmalin, lazurit. Ezeket a torokcsakrára téve jótékony hatást érhetünk el, ha van kéken világító lámpánk, gyújtsuk meg esténként, égessünk kék színű gyertyát.
Várhatóan idővel megnyílik torkunk, egészségesebbek leszünk, és képesek leszünk szabadabban kommunikálni. A kövek hatását erősíthetjük kékes-zöldes árnyalatú ruhák viselésével (pl. egy kék sál, ing, nyakkendő).

A halványkék akvamarin csökkenti a koleszterinszintet.
A titántartalmú rutilkvarc gyulladásgátló, légúti betegség tüneteit enyhíti.
Féme: a köveket vörösrézbe foglalva hordjuk.
Gyertyaszín: kék, zöld.


Még több hasznos egészségreceptet olvashatsz a szerző könyvében, az AlterNatív természetes gyógymódok könyve című átfogó igénnyel íródott kötetben!
Megrendelhető 4800.Ft+postai utánvét áron a szerzőnél az alábbi e-mailcímen: eletpalca kukac t-email pont hu.


Balázs István
természetgyógyász, reflexológus
www.eletpalca.hu

Képek:
photostock - FreeDigitalPhotos.net
Salvatore Vuono - FreeDigitalPhotos.net
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 4643 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x