20 éves a Krisna-völgy ökofalu!
Címlap / Ezotéria / 20 éves a Krisna-völgy ökofalu!

20 éves a Krisna-völgy ökofalu!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Jubileumi év veszi kezdetét, idén 20 esztendős a Krisna-völgy ökofalu! Tanösvény és új recepció átadásával ünneplik az évfordulót a völgyben, de egész évben rendkívüli fesztiválprogramokkal is kedveskednek majd vendégeiknek. 

A somogyvámosi Krisna-völgy 20 éves fennállásának alkalmából a völgy lakói rendkívüli fesztiválprogramokkal kívánnak kedveskedni vendégeiknek.

Krisna-völgy története egy elhagyott birkalegelőn kezdődött és bő két évtized alatt szökkent szárba. A szerény, lemondott körülmények között élő hívők szorgos munkájának és támogatóik szíves segítségének köszönhetően mára ez egy 270 hektáros mintaterület, Európa legrégebbi és legnagyobb ökofalva, ahol a tisztaság, rendezettség, az egészség és a lelki béke áthatja a mindennapokat.

Krisna-völgyben a turisztikai szezon május közepén kezdődik. A völgyben bárki megismerkedhet a Krisna-tudat filozófiájával és kultúrájával, természetvédelmi, ökológiai elveivel és gyakorlatával, valamint India művészetével és szakrális irodalmával. Lakosai remélik, hogy a jubileumi évben minden polgár ellátogat a szent helyre legalább egy napra vagy a júliusi Búcsú idejére.


A 20 éves fennállás alkalmából Krisna-völgy bejáratánál új recepcióépületet és egy tanösvényt is átadnak, amelyek az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap „Turisztikai tevékenységek ösztönzése” pályázatának támogatásával jöttek létre.

Krisna-völgy ökofalu évente több tízezer érdeklődőt vonz. A vendégek és a zarándokok növekvő száma tette szükségessé egy új és jóval tágasabb vendégfogadó tér kialakítását. Az új recepcióépület széleskörű tájékozódást tesz lehetővé, valamint helyet kapott benne egy helyi termékeket bemutató helyiség is, a minőségi, falusi termékek előállításának és kereskedelmének ösztönzésére. Az új főbejárat tágas parkolóhellyel is kiegészül.

Az új tanösvény krisna-völgyi gyakorlati példákon keresztül a környezettudatos gondolkodásmódot és az ökológiai gazdálkodást mutatja be állomásain.

Krisna-völgy az egyszerű életvitel, magasszintű gondolkodás elvével szeretne a jövőben is mintaként szolgálni a magyar társadalom számára. A mezőgazdaság megbecsülése, fenntartható folytatása, embertársaink őszinte segítése, a folyamatos önképzés és tudás; lelki szinteken pedig a lemondott életvitel, a vallásgyakorlás, az odaadás Isten felé – ezek a legfontosabb értékek világunkban, amelyeket a hívők szeretnének mind több és több embernek átadni.

20 éves a Krisna-völgy – Fesztiválprogramok 2013

Virágom, Virágom…  Májusi Virágkarnevál

Május közepére Krisna-völgy virágba borul! Kertészeink 2000 nm területen több száz fajta virágot termesztenek. A látogatók megismerkedhetnek Krisna-völgy változatos virágflórájával, elleshetik gondozásuk titkait és megcsodálhatják a völgy szentélyében álló virágdekorációs oltárt… Erre fesztiválra a gyermekeket is sokféle vidám programmal várják! Időpont: május 19.

Édes Meggyek Napja – Gyümölcsfesztivál
Krisna-völgy illatos kertjeiben sokfajta gyümölcsfát gondozunk. Ezen a napon a meggy kerül a középpontba. Helyben termelt organikus alapanyagokból készített finom ételkülönlegességekkel várunk minden kedves ide látogatót! A meggy-vásárban megkóstolható minden meggyes ínyencség, lekvárok, szörpök, sütemények. Felnőttek egyedi receptekkel, befőző technikákkal térhetnek haza, a gyerekek pedig vidám vetélkedőkben vehetnek rész!
Időpont: június 15.

Aratóünnep – Forró a puri!
Amikor egy meleg nyári napon elérkezik a gabona aratásának ideje, Krisna-völgy apraja-nagyja kivonul a földekre és kézi kaszás aratással segíti az ökrös szekerek által hajtott régi típusú mezőgazdasági gépek munkáját. A kézi cséplés sem marad el, mint ahogy a zene, éneklés és az első lepénykenyér megkóstolása sem, amelyet általában szabad tűzön készítenek el a helyiek. Erre a napra az étterem is jó pár gabonakülönlegességgel készül vendégei részére!
Időpont: július 13.

Krisna-völgyi Búcsú - 3 napos családi fesztivál a völgyben
A fesztiválszínpad egész napos zenés, táncos kulturális programjaival, a valóság show-ban kipróbálható “krisnás” szokásokkal, az étterem sátrak laktató menüjével, édes és sós csemegékkel, a kézművesek utcájával, szentélylátogatással egybekötött templomi körsétával, öko falurészlettel, védikus esküvővel és tűzceremóniával, valamint sok új családi és gyermek programmal fogadják a vendégeket!
Időpont: július 19-21. Bővebb információ: bucsu.krisnavolgy.hu



Friss Karella Fesztivál

A Dél-kelet Ázsiában őshonos karella, magyarul keserűtök a helyes emésztéshez és az egzotikus keleti ízek eléréséhez elengedhetetlen növényünk. A rendezvény napján megkóstolhatják ezt a nagyszerű növényt, megismerkedhetnek termesztésének rejtelmeivel és egyedi indiai receptekkel is, amelyekben a karella főszerephez jut!
Időpont: augusztus 10.

Dzsanmástamí – Krisna Születésnapja Fesztivál
Erre az ünnepre hazánkból és külföldről is számtalan zarándok érkezik. Az Úr Krisna megjelenési napján a hívek énekkel, zenével, tánccal, előadások hallgatásával, az Úr kedvteléseinek elbeszélésével dicsőítik Őt. Este Pazar tűzijáték és még számtalan más színes program várja a látogatókat.
Időpont: augusztus 28.

Évnyitó ünnepség a Srí Prahlád Krisna-völgyi Általános Iskolában
Ökoiskolánk évnyitó ünnepsége minden évben különleges esemény a Közösségünk életében. A gyermekek színdarabokkal, zenével, tánccal köszöntik az új iskolaévet.
Időpont: augusztus 31.

Bio Krumpli és Sütőtök Napok

Egy-egy napos fesztivál hívja fel a figyelmet a két jól ismert, tápanyagban, vitaminban gazdag és hazánkban kiválóan termő növényre! Ha azt gondolja a burgonya és a sütőtök egyszerű vagy éppen unalmas, itt a helye! A fesztiválon megtekinthető Krisna-völgy biokertészete, a tökkiállítás faragványos remekei, részt vehetnek tökfaragó versenyünkön, a gyermekeket pedig kézműves foglalkozás várja.
Időpontok: szeptember 7 és október 19.

Góvardhana-púdzsá - az Édességhegy Ünnepe, Krisna örömére!
Ezen a fesztiválon több mint 2000 kg különlegesen ízletes édességet készítünk el és ajánljuk fel az Úr Krisna örömére. Sőt még egy “hegyet” is emelünk belőle! A nagyszabású ceremóniát követően pedig, e finom csemegéket a hívők szétosztják a Kedves Vendégek között!
Időpont: november 3.


www.krisna.hu
www.krisnavolgy.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3903 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x