A fekete macska átka
Címlap / Ezotéria / A fekete macska átka

A fekete macska átka

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-06-02

A világon sokféle hiedelem fűződik a fekete macskához. A természetfeletti erővel, démoni tulajdonságokkal megáldottnak vélt állat egyesek szerint szerencsét hoz, de sokak szerint a velük való találkozás balszerencsét jelent.  

 

A világon sokféle hiedelem fűződik a fekete macskához. A természetfeletti erővel, démoni tulajdonságokkal megáldott állat, egyesek szerint szerencsét hoz, de sokak szerint a velük való találkozás balszerencsét jelent.

A legismertebb babona amely a XI. században is fennmaradt, ha fekete macska keresztezi valakinek az útját, ilyenkor a fekete macska sátáni akadályt képez, mely elválasztja az embert Istentől, elzárja az utat a mennyországtól. Ennek a hiedelemnek az erősségét az is bizonyítja, hogy ha az illetőnek mégsem lett semmi baja, azt azzal magyarázták, hogy a sátán védelme alatt állt.A macskát a középkorban hozták kapcsolatba a gonosszal, mivel a macskák éjjel kóborolnak és világít a szemük a sötétben.
A keresztények híresztelésére, miszerint a fekete macskák álruhás démonok, számos fekete macskát tartó nőt boszorkánynak bélyegeztek és máglyán égettek el. Ha a fekete macska bement egy súlyos beteg szobájába és az illető meghalt azt is a macska természetfeletti képességének tulajdonították. Történelmi tény, hogy IX. Gergely pápa 1233-ban a fekete macskákat Sátánnak nyilvánította. Ezzel macskák ezreit égették el elevenen. Ez is egyik oka annak, hogy miért van olyan kevés belőlük.

Európa szerte általánosan elterjedt népi gyógymód volt a szemárpa gyógyítására, az árpás szem bedörzsölése egy fekete macska farkával.

A magyar néphit szerint boldogtalan lesz a házasság, ha fekete macska ül az oltáron az esküvői ceremónia alatt.

Itáliában, ha egy haldokló beteg ember ágyára egy fekete macska heveredik le, az illető hamarosan meg fog halni. Ha a ház előtt nyivákol, veszekedés, betegség, vagy halál jöttét jelzi.

A törököknél a közeledő fekete macska szerencsét hoz az embernek, ha viszont távolodik, vagy menekül akkor magával viszi az ember szerencséjét.

Az Egyesült Államokban és Angliában a fekete macska hozza a szerencsét.

 

Franciaországban az hoz szerencsét, ha egy fekete macskán fehér szőrszálat látnak, valamint a fekete macskák képesek megtalálni az elásott kincset.

Írországban úgy vélik, rossz előjel, ha holdfényes éjszakán egy fekete macska keresztezi valaki útját, ez ugyanis valamilyen fertőzésből eredő halál előjele.

A fekete macska tehát hozhat jót és rosszat, a lényeget azonban ne felejtsük el: úgy lesz, ahogy szeretnénk.

 
 
[ 11744 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x