Transzplútó - Perszefoné
Címlap / Ezotéria / Transzplútó - Perszefoné

Transzplútó - Perszefoné

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-07-24

Az egyik nagyméretű, de a mai napig még hivatalosan el nem nevezett Kentaur típusú égitestet a karmaasztrológia Transzplútónak hívja. A karmaasztrológusok többsége a Mérleghez rendeli, és Perszefoné mítoszát hívják segítségül az értelmezéséhez.  


Rendezvénynaptár
Transzplútó a Mérleg jegyéhez rendelhető a transzcendentális karmaasztrológiában, mivel a tudatosan felvállalt kapcsolatokat uralja…
…A Transzplútó szerepének megértéséhez érdemes emlékeznünk a deszcendens tükröző szerepére is. Az asztrológiai képletben a deszcendens jelképezi azt az energiamintát, ami idegen tőlünk vagy hiányzik belőlünk. Ezért keressük másokban, és ezért olyan nehéz objektíven megítélnünk e tulajdonságokat saját magunkban is. Transzplútó ezeket az életleckéket szimbolizálja. Ha prominens, a szülött már korai gyermekkorban megtapasztalja, hogy tökéletességet várnak el tőle. Mivel szeretne megfelelni a környezetének, engedi, hogy ízekre szedjék és újra összegyúrják.


A mítoszban Perszefoné az anyja akaratát teljesíti, amikor a felvilágban tartózkodik, a férjével azonban az alvilág úrnőjeként viselkedik. Elvált szülők gyermekeinél figyelhetjük meg ezt az igazodási igényt, amely gyakran a gyermek alapvető túlélőösztöneihez kapcsolódik. Minél korábban történik meg a szülők válása, annál hosszabb alkalmazkodási folyamaton megy keresztül, s végül vagy ledarálódik a személyisége, vagy kemény gyémánttá csiszolódik.
Felnőttkorban a párkapcsolatok hozzák felszínre az alkalmazkodás-megfelelés dilemmáit. Ha lényeges a szeretett személy, az elvesztésétől való félelem akkora lehet, hogy a szülött teljesen feladja eredeti minőségét és engedi magát átformálni. Nincs nagy baj, ha ez mértékkel történik, hiszen a párkapcsolatok legfontosabb szerepe éppen a változások általi fejlődés, amely az Univerzum fő törvényszerűsége. Amíg mélyen szeretünk valakit, bármit megteszünk neki. Képesek vagyunk lemondani fontosnak hitt dolgokról csak azért, hogy a párunk kedvében járjunk, s a folyamat közben gyakran kiderül, hogy nem is voltak annyira lényegesek az eredeti elképzeléseink. Néha azonban saját alapvető értékrendünket adjuk fel, mert annyira szeretnénk megfelelni. Érdemes észben tartani, hogy a földi síkon nem létezik tökéletes minőség, de meg kell tanulnunk kerek egésszé válni, és nem a párunktól várni, hogy teljessé tegyen bennünket. Egy jól integrált Transzplútó ezeket a folyamatokat segíti elő.

A cikk folytatása – sok egyéb érdekességgel együtt - a Horoszkóp magazin októberi számában olvasható.
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 4906 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x