Tarot - A lélek nyelve
Címlap / Ezotéria / Tarot - A lélek nyelve

Tarot - A lélek nyelve

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-25

A végtelenből a végtelenbe tartó zarándokok vagyunk.Utunk során örülünk,szeretünk,bukdácsolunk,nevetünk,együtt lélegzünk és létezünk a többi zarándokkal,s még ha úgy is tűnik néha,hogy egy helyben topogunk vagy netán visszafelé haladunk,a bennünk lakozó tapasztalni vágyó utazó folyamatosan transzformálódik a megszerzett tapasztalatok tisztítótüzében. 

 

Mai rohanó világunkban sokszor csukott szemmel,lassítás nélkül megyünk el az igazi útjelzők,az egyetemes szimbólumok mellett.Nincs már rá szemünk,hogy meglássuk.Bezárult,mert ebben az anyagelvű világban átvette a hit helyét a bizonyítás,a vallás helyét a tudomány.
Néha viszont megszólal bennünk egy keresetlen hang:Biztos,hogy jófelé haladok?Erre vezet az utam?És a leglényegesebb:Ki vagyok Én? Nehéz meghallani ezt a vékony kis hangot a nagy zajban.Rendszerint olyankor sikerül,amikor valamilyen életesemény megtorpanásra kényszerít bennünket Lehet ez egy baráti kötelék szétszakadása,egy párkapcsolat végérvényes vége,munkahely elvesztése,baleset,betegség....stb.
Hirtelen kívülre kerülünk a megszokott kényelmes életünkből,levesszük a szemellenzőt és körülnézünk -ki tette ezt velem?Most kapaszkodj meg:Te tetted.

A válasz felismerése már magában rejti a megoldás kulcsát.
Mindenki a saját maga sorsának a kovácsa - tartja a mondás.Az alapanyagot készen kapjuk,s az,hogy mihez kezdünk vele,tükrözi,hogy éppen hol tartunk.  A cél ki van jelölve az út végén,de szabad akaratunk megválasztani,hogyan érünk oda.Kerülőkkel,egy-egy lépést hátralépve,vagy a lehető legegyenesebben. Számtalan segítséget igénybe vehetünk a célba éréshez,viszont más nem dönthet helyettünk s nem is vállalhatja a felelősséget sorsunkért.
A tarot kártya az egyik lehetséges eszköz önmagunk megértéséhez és az út feltérképezéséhez.
A tarot egy ősrégi szimbólumrendszer,mely jóval túlmutat az értelmen,s a lélek ősi szimbólumnyelvén szól hozzánk. Eredetét éppúgy homály fedi,mint a kártyalapokon található jelképekét. Összefüggésbe hozható a kabbalával,a számmisztikával,az alkímiával,az asztológiával és a pszichológiával is.

Manapság már megszámlálhatatlanul sok fajtája van.Különösen az utóbbi évtizedekben keletkezett jónéhány kártyafajta.Még Salvador Dali is alkotott egy csodálatos képvilágú tarot-t imádott szerelmének,Gaiának. Maga a kártyarendszer 78 kártyát tartalmaz.22 lap alkotja a nagy arkánumot(nagy titok),amelyeknek megvan a rögzített sorrendje és egyedi szimbolikus képvilága. Az 56 fennmaradó lap a kis arkánum,mely napjaink kártyajátékaival mutat nagyfokú hasonlóságot.


 A nagy arkánumok az emberiség ősmintáit,ősi szimbólumait mutatják be.Ezek az archetípusok a kollektív tudatalatti tartalmát alkotják,egyidősek az emberrel. Az archetípusos jelképek hatalmas erővel rendelkeznek,s akár naponta is találkozhatunk velük például az álmainkon keresztül. A kártya ’megfejtése’,azaz lefordítása a verbális nyelvünkre,nagyban függ a kérdező felkészültségétől,intuíciójának érzékenységétől,ugyanis minden kártyalapnak különböző jelentésbeli szintjei vannak,s különféle élethelyzetekre vonatkoztatva más a mondanivalója. Sokszor előfordul az is,hogy a lapok üzenete csak később világosodik meg a kérdező előtt. Hogy megfelelően integrálni tudjuk az életünkbe a láthatatlan világból érkező jeleket,s általuk egy gazdagabb,kiteljesedettebb életben legyen osztályrészünk,érdemes C. G. Jung tanácsát megfogadnunk:

"Teljes életet élni csak akkor lehetséges,ha ahrmóniában állunk a jelképekkel.A bölcsesség a hozzájuk való visszatérést jelenti.Ez nem hit vagy tudás kérdése,hanem a tudatalatti ősképekkel való gondolkodásunk összhangja."

Nagy Erika
transzperszonális pszichológus

foto: flickr

 
 
[ 3226 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x