Rizses rakott zöldség
Címlap / Rizses rakott zöldség

Rizses rakott zöldség

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Fogyaszthatjuk köretként, de egy tartalmasabb leves után lehet második fogás is. A különböző zöldség keverékekkel változatosan elkészíthető.  

Elkészítési idő: 65-70 perc

25 dkg rizs
½ liter víz
40 dkg vegyes zöldség (lehet mirelit is)
6-7 evőkanál tejföl
2 tojás
15 dkg füstölt sajt
2 evőkanál étolaj
1 teáskanál szárnyas fűszerkeverék (só mentes), vagy kínai/wok fűszerkeverék
só és bors

1. A rizst a dupla mennyiségű vízzel felengedjük, sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a fűszerkeveréket, és fedő alatt, kis lángon puhára főzzük.

2. Közben pároljuk meg a zöldség keveréket. Ha van pároló edényünk, akkor ez elkészülhet a rizs felett.

3. Keverjük ki a tejfölt a tojással és három evőkanálnyi olajjal, a maradék olajjal kenjünk ki egy kisebb sütőedényt. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

4. Terítsük el a rizs felét az edény aljában, arra tegyük a párolt zöldség felét. Locsoljuk rá a tojásos tejföl felét, majd erre a maradék rizst és zöldséget. Öntsük rá a maradék tejfölös mártást, és szórjuk meg reszelt füstölt sajttal.

5. Takarjuk be alufóliával, és süssük 20 percet, majd vegyük le a fóliát, és 5-8 perc alatt pirítsuk meg a tetejét. Hagyjuk a sütés után langyosra hűlni az edényben, és úgy vágjuk kockákra.

Somogyi Zoltán Max
www.maxkonyhaja.hu

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 23287 ]
spacer


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x