A jelen pillanat szabadsága
Címlap / Ezotéria / A jelen pillanat szabadsága

A jelen pillanat szabadsága

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Múlt, jelen, jövő. Az elme így határozza meg a létezés látszólag egymásután bekövetkező eseményeit. Egyik következik a másikból, gondolhatnánk. Azonban közülük egy a szabadságot, míg a másik kettő a rabságot jelenti.  

Szabadságot ad az, amelyikben cselekedni, tenni tudsz. És rabságot ad az, ahol képtelen vagy a cselekvésre. Egyetlen hely van, ahol tenni és cselekedni tudsz, ez a jelen pillanat. Amikor a jelenben élsz, szabad vagy. Ellenben ha a múltban, vagy a jövőben élsz, csak egy cselekvésképtelen rab leszel. Az elméd rabja.

A legtöbb ember vagy múltjának a rabja, vagy egy elképzelt illuzórikus jövőkép megszállottja.

Sokszor előfordul, hogy egy múltbéli esemény, ami számodra negatív kimenetelű és kellemetlen élményekkel párosul, bezárja az elmédet a múltba. Ez egyszerűen azt jelenti, hogy gondolataid fókusza folyamatosan a múlt eseményeire összpontosul. Tulajdonképpen egyfolytában a múlton „rágódsz”. Szeretnéd az adott eseményt meg nem történté tenni, vagy csak szimplán megváltoztatni. Leggyakrabban valami vagy valaki elvesztésénél következik be ez az állapot. De az igazság az, hogy még soha senki nem tudott a múlton változtatni. Ez egyszerűen lehetetlen. Ha ezt felismerd, rájöhetsz, hogy minden energia, amit a múltadba fektetsz, teljesen felesleges, elpocsékolt energia.

A múlttal egy dolgot tehetsz, túllépsz rajta. Mert másnak nincs értelme.

 
A jelen elvesztésének másik módja az, amikor egy elképzelt jövőkép olyannyira hatalmába keríti az elmédet, hogy képtelen vagy a mostban létezni. Ez lehet egy hőn áhított cél vagy eszményi állapot képe, de lehet a jövőtől való aggódás is. Az első talán a jobbik eset, mert így a tudat teremtő erejének köszönhetően még akár be is következhet az elképzelt álomkép. De nem valószínű, hogy élvezni tudod a teremtésed gyümölcsét, hiszen nem tudsz a jelenben létezni. Mert a jelen pillanat boldogságát ilyenkor sem veszed észre, így értékes és élvezetes létpillanatok mellett haladsz el anélkül, hogy élveznéd azokat.

Ennél lényegesen gyötrelmesebb az az állapot, amikor egyszerűen félsz vagy rettegsz a jövőtől. A félelmet ebben az esetben a bizonytalanság szüli. Mivel senki sem ismerheti pontosan a jövőt, tulajdonképpen az elme félelme teljesen megalapozott. Kialakul egy olyan elmeállapot, melyben megállás nélkül a jövőtől való aggódásé lesz a főszerep. A jelen valóságát, annak minden örömét és boldogságát ebben a helyzetben is elkerülöd.

Valójában mindkét esetben úgy telik az életed, hogy Te valójában nem is veszel részt benne. Csak sodródsz az elme illúziói között, de cselekedni nem tudsz. Hiszen sem a múltban, sem a jövőben nem lehet cselekedni. Ez csak a jelen létpillanatában lehetséges.

Amikor jelen vagy az életedben, amikor a jelenben élsz és a mostra fókuszálod energiáidat, akkor vagy képes tenni és teremteni, akkor tudsz valójában élni. Mindez természetesen nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem foglalkozol cselekedeteid lehetséges következményeivel. Sőt! Ha tudatosan a jelenben élsz, sokkal körültekintőbben és megfontoltabban leszel képes számodra pozitív irányba fordítani életed hajóját.
  

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 6515 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x