Párkapcsolat - áldozat vagy anyaszerepet játszol?
Címlap / Ezotéria / Párkapcsolat - áldozat vagy anyaszerepet játszol?

Lukács Tünde

Párkapcsolat - áldozat vagy anyaszerepet játszol?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-07-03

Folytassuk még három hete tartó párkapcsolati beszélgetésünket. Arról beszéltünk az elmúlt hetekben, hogy miért nem bíznak a férfiak a nőkben, illetve, hogy hogyan tartsuk meg a párunkat. Legutóbb pedig felvetődött a kérdés, hogy miért mi nők tudjuk megváltoztatni a jelenlegi helyzetet, ami kapcsolati téren nem éppen rózsás. Hogyan tudunk véget vetni a válások növekedésének, és a boldogtalan kapcsolatok gyarapodásának. A válasz egyszerű: mi nők érzékeljük és nálunk tudatosodnak először az újfajta energiák. 

 

Először nézzünk meg újabb két szerepet, amit leginkább játszani szoktunk kapcsolatainkban.

Amit mi nők szeretünk „elkövetni” az az, hogy párunkat a második gyermekünkként kezeljük, anyja helyett anyja próbálunk lenni. Hányszor hallom nőktől:„Nekem 2 gyerekem van, a gyerek meg a férjem.” Sajnos így is kezelik a párjukat. Gyermekként. Ilyenkor mindent megcsinálunk helyette, nem merünk rábízni feladatokat, mert azt gondoljuk, csak mi tudjuk azt elvégezni, ő úgysem képes jól megcsinálni. Emlékeztetjük, hogy jól öltözzön fel, mert hideg van és megfázik, hogy ne felejtsen el tejet önteni a kávéjába, merthogy úgy szereti, ha pedig azt mondja, hogy nem éhes, visszakérdezünk még legalább háromszor, hogy „biztos?”.

Másik kedvenc játszmánk az áldozatszerep. A kapcsolat elején még esetleg hagyjuk, hogy párunk főzzön, elmosogasson, kivigye a szemetet stb. Később viszont átvesszük tőle ezeket a munkákat, azzal a felkiáltással, hogy: „Hagyd csak, majd én megcsinálom!”. Aztán egy idő múlva elkezdünk panaszkodni, hogy párunk lusta lett, nem segít semmit a háztartásban, és mindent nekünk kell csinálni. Ha felfedezted magadon ezeket a „tüneteket”, akkor valószínűleg egy áldozatszereppel azonosulsz, amit valakitől át is vehettél a családi rendszeredből. Az állandóan panaszkodó, magukat sajnáltató hölgyek többsége ebben „szenved”.


Nézem a környezetemben zajló folyamatokat. Párok kerülnek össze, és válnak szét. Az egyik barátnőm nemrégiben azt mondta: „Neked mindig igazad van!”. Mármint abban, hogy mi a valós helyzet az adott kapcsolatban. Nincs könnyű dolga a jelenlegi párjával, és megkérdezte, mit gondolok a fiúról, vajon mi zajlik benne. Elmondtam. Két nap múlva a barátnőm felhívott, és szinte szóról szóra elismételte a szavaimat, amelyeket azonban most a fiú mondott ki. Tényleg az zajlott benne. Ha a valódi belső hangodra hallgatsz, te is pontosan tudni fogod, mi zajlik a másikban. Ehhez azonban egy dolog szükséges. Lépj ki a rózsaszínű ködből.

A szerelem nem azonnal alakul ki. Nem tud 1 vagy 2 hét alatt kialakulni. Sokan érzik úgy már rögtön a megismerkedés után, hogy ők bizony szerelmesek. Ez az érzés azonban az esetek 95 százalékában nem a szerelem. Legtöbbször a vágyat tévesztjük össze a szerelemmel. Bert Hellinger, aki a családállítás módszerének megalkotója azt mondja, hogy az ember akkor érzi, hogy szerelmes, amikor párjában megtalálja a számára legjobb szülőt. Vagyis azokat a dolgokat várja el tőle, amit annak idején szüleitől nem kapott meg. Mivel a másik ezt nem tudja megadni, hamarosan jön a kiábrándulás és párunk vádolása.

Az „érett” szerelem egészen más. Először megjelenik a szimpátia, aztán egyfajta barátság, és végül a szerelem. Az a fajta szerelem, ami tartós, amit nem követnek hatalmas pofonok.

Mi a valódi szerelem? Honnét tudjuk, hogy nem csak kivetítünk, belemagyarázunk, illúziókat kergetünk? Egy írásomban már meséltem erről, a „Rózsaszínű köd vagy igazi a szerelem” című cikkemben. Jövő héten megtudhatod azt is, ami ebből még kimaradt.

 
 
[ 3713 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x