Levél a lányos apákhoz - amit minden fiúnak és férfinek...
Címlap / Ezotéria / Levél a lányos apákhoz - amit minden fiúnak és férfinek el kell olvasnia!

Levél a lányos apákhoz - amit minden fiúnak és férfinek el kell olvasnia!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Kedves Apu! Én a kislányod vagyok. Még akkor is, ha "elmúltam már húszéves". Nem tudom, te hogy gondolsz rám, ha néha egyáltalán gondolkodsz rajta, hogy más is van rajtad kívül a világon, és hogy annak a másnak is vannak érzései, sőt ő is szokott gondolkodni. Lehet, hogy te nem gondoltál még erre, hogy a rajtad kívül élők is éreznek. Lehet, hogy te magad sem érzel? Ha éreznél, vajon tudnád-e hogy amit tettél, az nem tudom, valaha megbocsátható-e. Ezért levelet írok a lányos apáknak. Mert már legalább azt tudom, milyennek kell lennie egy lányos apának.  

 
 
Vegyél részt a nevelésben
Sokan azt gondoljátok, hogy a családban betöltött szerepetek csupán annyi, hogy hazaadjátok a fizetéseteket. A gyerekeket nevelje a feleségetek, párotok. Gondoskodjon róluk a nő, tanítsa meg számlát befizetni a nő, világosítsa fel őket a feleség, mert az az anyák dolga. Pedig rajtatok is ugyanakkora felelősség van! Ti testesítitek meg a biztonságot, a bizalmat. Ha nem vagytok otthon, ha nem vesztek részt a nevelésben, az a gyereknek óriási hátrány. Az is nevelés, ha nem zavarod el magad mellől, csak engeded, hogy nézze, amikor csinálsz valami férfiasat, mondjuk szerelsz, vagy beversz egy szöget és nagyot szentségelve rávágsz a kalapáccsal az ujjadra, de mégis tovább csinálod. 
 
 
 
 
 
Ne neveld kritikusan – neveld értően! 
Divat ma a kritikus nevelés. Folyamatosan bántani a gyereket azért, amit nem jól csinált, de szinte soha nem mondani semmit, amit jól csinált. Nehogy elbízza magát. Mégis, milyen az, amikor egy gyerek elbízza magát? Önbizalma lesz? Miért olyan veszélyes az? Talán mert meg meri mondani, ha valamit nem jól csinálsz? Tükröt mer tartani neked? Ezért rombolod le az önbizalmát? Mi lenne, ha néha megdicsérnéd? Ha elmondanád, mi az, amiért büszke vagy rá, amit jól csinál. 
 
Mondd meg, ha csinos, ha szép! 
Régi szokás, hogy a lánynak nem mondják meg hogy szép, mert akkor … mert akkor mi is lesz? Beképzelt lesz? Az meg pontosan milyen is? Öntudatos? Ismeri a saját értékeit? Reálisan látja magát? Akit te beképzeltnek látsz az egy olyan lány, akit soha nem dicsértek meg és majd’ meggebed azért, hogy egy jó szót mondj végre neki, hogy elismerd végre! 
 
Legyél erős! 
Álljatok ki a gyerekeitek, a lányaitok mellett, védjétek meg őket. Lányos apák! Nagyon fontos, hogy milyen képet mutattok lányaitoknak. Később olyan pasit fog találni, amilyen mintát ti mutattok. Milyen az a pasi, akivel egy hajnalon majd találkozni szeretnél az előszobában, kifele jövet a lányod szobájából? Olyan legyél, mint az, akivel ott találkozni szeretnél! 
Könyörgöm, kényeztessétek, babusgassátok sokat a kislányaitokat!
 
 Tudjátok milyen az igazi apa, az igazi férfi? Erős, mint a gyengédség!

Ízlelgesd ezt a mondatot. Erős, mint a gyengédség. Aki férfiként tud gyengéd lenni, meg meri engedni magának, hogy gyengéd legyen, az erős. Erősebb, mint Bud Spencer feldúlt idegállapotban. Egy kislánynak ez kell. Érezze, hogy támaszkodhat az apjára, hogy az megvédi őt, nála biztonságban van, érzelmileg és fizikailag egyaránt. Nagyon fontos ez. A bántalmazó apa nem erős, hanem egy ócska alak csupán, aki képtelen az erejét uralni. Ha kezet emelsz a gyerekedre, egy aljas, ócska bántalmazó vagy. 
 
Lehessen rád büszke a kislányod! 
A kislányod nem a munkahelyi eredményeidre lesz büszke, nem azért, mert még egy érmet hoztál a tekebajnokságról, hanem azért, mert te építed a legnagyobb homokvárat! Mert te tudod a legjobban elkapni a két keréken ingó biciklit, mert te mondod a legviccesebb mesét. Mert te tudod felemelni tízszer, mert te tudod a legmagasabbra emelni. Mert te mindig megállsz a kocsival, ha pisilni kell, mert te elviszed a buliba, de már nem mész be akkor sem, ha nagyon aggódsz. 
 
Nem ott válsz Apává, mikor lefekszel valakivel és biológiailag apa leszel. Az nem elég. Érzelmileg is fel kell nőni a feladathoz. Nagyon nagy kincs, mikor egy apa, egy férfi erre képes! 
Ha a te apád sem tudta megütni a lécet – ahogy az enyém sem – akkor meséld el nekem, milyen apát szerettél volna. Mi hiányzott neked? Írj levelet te is az apádnak, hogy felszakadjanak az érzelmi sebek! 
 
Egy sokat bántott felnőtt kislány, akinek máig hiányzik az apukája szeretete. 
 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 29125 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x