Tabuk nélkül - Szerelem, szex, párkapcsolat
Címlap / Ezotéria / Tabuk nélkül - Szerelem, szex, párkapcsolat

Lukács Tünde

Tabuk nélkül - Szerelem, szex, párkapcsolat

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Ez lesz a címe annak az előadásnak, amit szeptember 26-án tartok a Nővarázsoló Műhely és Életmód Stúdióban. / VI. ker. Szív utca 41./ Életünk e három területe az, ahol a legtöbb problémával, tudatalatti negatív mintával szembesülünk. A családállításokra érkezők 80 százaléka hasonló gondokkal érkezik. Ezért ezekkel a témákkal szeretnék kiemelten foglalkozni, legtöbb írásomban és a fent említett előadáson is. Az előadás interaktív lesz, tehát bárki felteheti kérdését, nem csak én fogok beszélni, hanem ti is, akik úgy érzitek, ott a helyetek. 

Miért éppen életünk legszebb oldalával van problémánk legtöbbször? A válasz egészen egyszerű. Itt kell megnyílnunk, lerombolni a magunk köré épített falakat, megbízni valakiben teljesen, kitenni meztelen lelkünket valaki elé. Hisz ha erre nem vagyunk képesek, nem tudunk bensőséges kapcsolatot kialakítani egy másik emberrel. A szerelemben, párkapcsolatban sebezhetővé válunk. Aki védi, dédelgeti a falait, kevésbé sérül ugyan, de nem tudja átélni lelke mélyéig az érzéseket sem. Párunk pedig pontosan érzi, hogy a bizalmunk felé nem teljes, hogy nem engedjük be őt lelkünk legmélyebb zugaiba.

Legtöbb tudatalatti, de akár tudatos sérülésünk is éppen ezeken a területeken található. Az önbizalomhiány, miszerint nem vagyunk elég jók, nem vagyunk szerethetőek. Ezeket a mintákat már gyermekkorunkból hozzuk legtöbbször, de életünk későbbi szakaszaiba is gyakran sérülünk itt. Elég hozzá egy csúnya szakítás, és sorban tesszük tönkre későbbi kapcsolatainkat. Főleg mi nők érezzük gyakran azt, hogy nem vagyunk elég szépek, vékonyak, a nők nagy százaléka negatív önértékeléssel rendelkezik. Pedig a szerelem nem a külső következménye. Párod nem a tökéletes alakodért, kifogástalan hajadért, vagy férfiak esetében a kockás hasadért fog megszeretni. Az a „szerelem” ami a külsőségek miatt jön létre, nagyon hamar véget fog érni. Ezt nem is nevezném szerelemnek, mert ilyen esetekben legtöbbször összetévesztjük a szerelmet a vággyal.


A nők, éppen az ingatag önbizalmuk eredményeképpen gyakran bocsátkoznak mindenféle játszmába, mert azt gondolják, anélkül nem lesznek izgalmasak, illetve hogy önmagukért nem szerethetőek. Sok írást látok megjelenni arról, hogyan kell „megszerezni álmaink pasiját”.
Legtöbbjük arról szól, hányszor ne vegyük fel a telefont, mi semmi szín alatt ne keressük őt, mikor utasítsuk vissza a szexet, hány percet várakoztassuk, míg idegbajt kap, illetve okozzunk neki minél több szenvedést, mert attól fog vágyakozni utánunk. Véleményem szerint, senki nem szenvedni szeretne a kapcsolatában. Mindenki arra vágyik, hogy szeressék, elfogadják önmagáért, és békében élhessen társával. Ezek mind-mind játszmák, amitől azt gondoljuk, jobbak, szerethetőbbek leszünk. Pedig nem ettől leszünk azok, hanem attól, hogy merünk önmagunk lenni, merünk egyéniségek lenni.

A nők szexuális problémáinak hátterében is meghúzódhatnak ilyen jellegű problémák. Mégis amivel legtöbbször szembe találjuk magunkat, az a gyermekkori molesztálás témaköre. Sokkal több nő érintett ebben, mint gondolnánk, de legtöbbjük soha nem beszél róla. Vagy szégyellik a történteket, vagy attól félnek, hogy a környezet nem fog hinni nekik. Vannak, akik évtizedeken keresztül hordozzák magukban ezt a terhet, és csak a véletlen folytán, esetleg egy családállítás alkalmával kerül felszínre. Ez a trauma megfelelő körülmények között orvosolható, az áldozat lelkében az egyensúly visszaállítható.

A fentiekről, és hasonló témákról fogunk beszélgetni szeptember 26-án a Nővarázsoló Műhelyben.

Bővebb információt a honlapomon találsz>>


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 4060 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x