A vonzás törvénye
Címlap / Ezotéria / A vonzás törvénye

A vonzás törvénye

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Különböző félelmeinkkel való viszonyunk megkeserítheti életünk szakaszait. Gyakran ezek teljesen irreálisak, és csak mentális játékok, amik olyan erős szorongást is okozhatnak, hogy testünk a legnagyobb haláltusát éli át. A mai kor embere sokkal nagyobb biztonságban van, mint eddig bármikor, mégis nagyon nehéz szembeszállni az elme támadásaival. Sokszor tapasztalom munkám során, hogy amikor sikerül lehámozni a felaggatott képzelgéseket, a logika győz az irrealitás felett, és a félelem hipp-hopp eltűnik.  

Én nem hiszek az ún.pozitív gondolkodásban, vagy legalábbis nem úgy, ahogy sok fórumon olvasható. Attól, mert nem gondolunk a rosszra, még ott van. A rózsaszín elefánt vagy a halálos méreggel maró kígyó is lehet a szobámban, még akkor is, ha nem nézek rá.

Szerintem a poztív hozzáállás alapja, hogy farkasszemet nézek, feloszlatom a negatív gondolatokat, így már nem köt hozzá érzelmi szál és könnyebbé válik az életem. Hosszú évek tapasztalatai, eseményei, fájdalmai és örömei segítettek megérteni pár alapvető élettörvényt. Az egyik ezek közül a vonzás törvénye. És rájöttem egy érdekességre, mégpedig arra, hogy a foganás, azaz az a pillanat, amikor a petesejt megnyílik és befogadja a számára legtökéletesebb spermiumot ugyancsak ez az elv alapján működik.

Vonzás és foganás. Mindkettőhöz nélkülözhetetlen és elengedhetetlen hozzávaló az Erő. És mivel az elménk számára nincs dualitás, nincs jó és rossz, csak intenzitásbeli különbség, ezért érkezik hozzánk az, amihez erősebb érzés köt. Többször is láttam azt, hogy egy óhajt, kívánságot mantraszerűen mormolnak el, akár naponta többször is, és nincs eredmény. Pontosan emiatt, mert a rutin nem mozdít ki a konfortzónából, az nem tud változást hozni...
Párok százai küzd a foganással. És sok esetben a probléma hátterében nagyon mély félelmek ülnek, amik felülírják a gyermek iránti vágyat. Ha a személyvonat zötyög a síneken és közeledik a gyors, az előzőt félreállítják, míg a gyorsabb elhalad.


Ez történik a vágyakkal is. Ha vágyunk is nagyon erősen valamire, bármire, de az ezzel kapcsolatos félelmeink tudatunkban vagy igen gyakran tudattalanunkban ennél intenzívebben fészkelnek, sajnos a vágynak (ha már eddig így neveztem a pozitívumot) nem marad hely. Kiszorul a körforgásból, mert az intenzívebb kérés teljesítődik először...A kártyában is az ász üti a királyt, pedig nekem a király sokkal jobban tetszik... ezen nem lehet változtatni, ez törvényszerűség. Ha valakinek több gyereke van és az összes egy időben ér haza az iskolából, mindannnyian nagyon éhesek, az kap előbb a tányérjába, aki jobban sipákol. Annyira logikus és csodálatos is ez egyben... Változtatni csak és kizárólag a megélésen, a hozzáálláson lehet.
Félelmeket, blokkokat oldani egy nagyon jó alternatívája a megoldásnak, hogy a vágyaknál lassabban haldjanak életünk sínein. Ez az egy módszer biztosan bejön, bár korántsem fájdalommentes...

 
 
Utószónak elmesélnék egy saját élményt. Hónapokkal ezelőtt több napra elutaztam és véletlenül alacsony hőfokon bekapcsolva felejtettem a tűzhelyet. Ez nyomokat hagyott bennem. Pár napja a barátainkkal ebédeltünk, együtt sütöttük meg az ebédet, majd beültünk a moziba... A film közben eszembe jutott, hogy nem kapcsoltam ki a sütőt és bedobtam a tepsiket és az olajos serpenyőm még indulás előtt.. egy másodperc töredéke alatt megfagyott bennem az ütő, már láttam a lelki szemeim előtt a lángoló házat, a tűzoltókat és a gyerekeim szétégett játékait... És még simán tudtam volna ebben az érzésben pancsolni, mikor kiemelkedtem, mély levegőt vettem, megkerestem a középpontom és visszapörgettem az eseményeket... Majd realizáltam, hogy a barátnőm vette ki a sütőből az ételt és ő kapcsolta ki a sütőt. Ekkor rádöbbentem, hogy a legmélyebben a bizalmatlanságom ült ebben a helyzetben... Amint ezt átfordítottam, azonnal elmúlt a félelmem, már nem folyt rólam a víz, a szívem is lecsillapodott és újra a jelenben, a mozivászon előtt tudtam felhőtlenül szórakozni...



Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 14829 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x