Szellemgyógyító lelki utazása
Címlap / Ezotéria / Szellemgyógyító lelki utazása

Szellemgyógyító lelki utazása

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-07-30

A sámán használhatja a dobpergés monoton ütemét, hogy elérje a transzállapotot. A műveletet általában sötétben végzi. Gyakran használnak pszichedelikus anyagokat is. 


Rendezvénynaptár
A sámánizmus

A transzállapot elérésének a módszere, amely során a varázsló, kuruzsló, vagy szellemgyógyító lelki utazáson vesz részt, hogy találkozzon az istenekkel, a szellemekkel. A sámán használhatja a dobpergés monoton ütemét, hogy elérje a transzállapotot.

A műveletet általában sötétben végzi. Gyakran használnak pszichedelikus anyagokat is. A sámánizmus gyakorlata Szibériában, Észak- és Dél Amerikában, valamint Indonéziában virágzik.


Sámán, Sámánnő

Varázsló, mágus, kuruzsló vagy szellemgyógyító, aki akaratereje segítségével transzállapotba kerül, és közvetítő szerepet játszik az emberek s az istenek és szellemek között. A sámánok dobokat, rituális tárgyakat és ünnepi jelmezeket használnak az istenekkel való azonosulásukhoz. A transzállapotban a lélek utazása során megpróbálják visszajuttatni az ellopott lelkeket, vagy információt kérnek az istenektől az élelem hollétéről és a vadászatok várható eredményéről. A sámán különbözik a szellemmédiumtól, aki transzba eshet, de nem uralja a helyzetet, valamint a paptól, aki irányítja a rítusokat, de nem kerül szükségképpen transzállapotba.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 3147 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x