Az Ákos sztori - hol van a nők helye?
hirdetés
Címlap / Ezotéria / Az Ákos sztori - hol van a nők helye?

Lukács Tünde

Az Ákos sztori - hol van a nők helye?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-06-20

2015 végén nagy port kavart a zenész, Ákos kijelentése a nőkről. Miszerint a nőknek a fakanál és a gyerekszülés csak a dolguk. Sokan nyilvánítottak véleményt az ügyben, ismert és kevésbé ismert emberek. Most szeretnék néhány szót szólni, hogyan látom én, mint terapeuta a nők helyzetét, a nők feladatát, mit látok a hozzám fordulók életében. Az ügy kipattanása óta sokat gondolkodtam ezen, és a témával kapcsolatban rengeteg dolog jutott még eszembe. 


Rendezvénynaptár
Azt gondolom, Ákos nem akart rosszat. Ami rosszul sült el, az a gondolat megfogalmazása volt. Érdemes néha várni egy kicsit, mielőtt nekimegyünk a másiknak, és átgondolni a témát, esetleg kérdezni. Mert rájöhetünk arra, hogy mindez sok hűhó volt semmiért. Mi is történt? Mindenki felháborodott, szerződést bontott, vádolt, csodálkozott, mocskolódott. Nem csak Ákos esetében találkozhatunk ezzel, rengeteg hasonló sztori történik, csak legtöbbször nem olyan emberekkel, akik reflektorfényben állnak. Úgy pedig nincs hírértéke a dolognak.

A hozzám fordulók többsége nő. Éppen ezért napokat tudnék mesélni a nők helyzetéről, életéről. Egyik legnagyobb bajnak napjainkban az egyes spirituális tanításokat látom. Az interneten százával jelennek meg írások, amelyek azt mondják, hogy egy nőnek önállónak, egyedül is jól elboldogulónak, erősnek kell lennie, minden esetben talpra kell állnia, és nincs szüksége senkire önmagán kívül. Számos beszélgetést látok, amiben ha párkapcsolatról esik szó, mindig van valaki, aki azt mondja, hogy ő ugyan már évek óta nagyon jól megvan egyedül, nincs is szüksége partnerre.

Szinte divat lett a szingliség. Az erős, önmagát megvalósító, eltartó, férfiakkal versenyben lévő nő. Úgy érzem, Ákos igazából ez ellen szólalt fel. És ebben teljesen igazat adok neki. A legnagyobb hazugság, amit a nők már el is hisznek saját maguknak az az, hogy „jól elvagyok egyedül is!”. Nem, senki nem boldog egyedül. Legtöbben eljátsszák a boldog szingli életet, a szelfiket, amelyeket saját maguk készítenek, mert magányukban nincs senki, aki akár egy fotót készítene róluk. Aztán este, mikor egyedül bújnak be az ágyba, jobb esetben egy macska vagy kutya mellé, leteszik a boldogan nevetős álarcot. Felfedi magát a magányos, félelmekkel teli, könnyes szemű arc. Nem vallhatják be, hogy nem jó ez így, mert ezt várja el a világ, a társadalom. Hogy érezd jól magad mindenáron. Amikor leül velem szembe egy ilyen hölgy, és felteszek neki néhány kérdést, akkor derül ki valójában, hogy mi is az igazság.


Azt gondolom, a nők valódi szerepe valóban a család. De nem kizárólag az. A mai nőket már nem elégíti ki az anya és háziasszony szerep, és ezzel nincs is semmi baj. A nők ma már szeretnék megélni a kreativitásukat, szeretnék kifejezni önmagukat, szeretnének valamit hozzátenni a világhoz. Azt kellene megérteni, hogy ez a törekvés, és a család nem zárja ki egymást. Sajnos a nők megkeményedtek. Az élet sok területén átveszik a férfiak helyét, és ezt nem csak a munkában teszik, hanem a magánéletben is. Egy olyan nő mellé, aki erős, aki mindent megold egyedül, aki azt hangoztatja, hogy neki nincs szüksége senkire, olyan nő mellé nem kell férfi. A férfiak pedig ezt pontosan érzik. Azt, hogy nincs szükség rájuk. Ahol a férfi úgy érzi, nincs szükség rá, onnét elmegy. Oda, ahol szükség van rá. Ezért van rengeteg nő egyedül. Mert ha nem is tudatosan, de tudatalatt azt sugározza ki, nincs szüksége senkire.

Sajnos még rendszeresen látom, hogy nyilvánosan véleményezzük a férfiakat, sokan nem riadva vissza a nyomdafestéket nem tűrő szavaktól sem. Hiányzik a nemek közti tisztelet, a másikra való felnézés, a büszkeség, hogy ő a párom. Ha nem tudsz felnézni a társadra, ha nem vagy rá büszke, nem lesz tartós a kapcsolat. Sokszor megkérdezik tőlem, miért nekünk nőknek kell felnézni, büszkének lenni, engedni, megérteni, elviselni stb. A válasz egyszerű.
Mi nők vagyunk azok, akik jelenleg többet érzékelünk a világból, főleg a láthatatlan világból. Mi foglalkozunk főleg a spiritualitással, és mi vagyunk azok, akikhez a férfi hazatérhet, ahol évezredek sebeit hordozó lelke megnyugvást találhat. Nekünk kell megmutatni neki, hogy van még olyan nő, aki érzi a lelkét, a gondolatait, akiben megbízhat feltételek nélkül.

Nekünk nőknek kell először megtanulni szeretni, és előfordul, hogy erre éppen egy férfi fog megtanítani. Ha képes leszel rá, hogy kinyitod a szíved. De ez egyedül nem megy. Hiába hazudod magadnak, hogy neked így is jó. 
 
[ 3268 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x