Szerelem szeretet nélkül
Címlap / Ezotéria / Szerelem szeretet nélkül

Lukács Tünde

Szerelem szeretet nélkül

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-06-03

Létezik e szerelem szeretet nélkül? Úgy gondolom, a szerelem alapja a szeretet. Hiszen amikor megismerünk valakit, nem rögtön szerelmesek leszünk, hanem előbb a szimpátia alakul ki, aztán kezdjük megszeretni az illetőt. Végül pedig a szerelem érzése is feltűnik a színen, ha egymásnak vagyunk rendelve. A folyamat azonban nem mindig így zajlik. Vannak, akik rögtön az ötödik lépcsőre ugranak. És sajnos ezt az ugrást gyakran vétik el. 

 

Biztosan sokaknak volt gyermekkorában vagy tinédzser korában filmsztár szerelme. Minden korszaknak megvolt az ideálja, akiért megőrültek a lányok/fiúk. Lányoknál gyakoribb volt az eset. Esetleg volt olyan tanár/tanárnő az iskolában, akibe mindenki szerelmes volt. Sokaknál ez a szerelemérzés olyan szintet ért el, hogy ha az imádott személy esetleg megházasodott, komoly depresszió alakult ki a rajongó emberben, sőt emlékszünk esetekre, amikor lányok öngyilkosságot követtek el, mert rajongásuk tárgya balesetben elhalálozott.
Hasonló szituációkkal találkozhatunk napjainkban is. Ilyenkor a szerelem mögött nincs semmi. Hiányzik az a szeretet, ami egy kapcsolat alapjának kellene hogy legyen. Az érzés nem valódi, csupán illúzió.

Egy ismerősöm mesélte el, hogy az általa megismert nők nem belé lesznek szerelmesek valójában, hanem abba, amit képvisel. Ugyanis ő reflektorfényben, színpadon áll. Azonban nem csak előadóművészeknél, ismert embereknél fordul elő ez a fajta szerelem.
A szerelem jön. Hirtelen mindenféle érzelem kavarog bennünk, és mivel sokan már régóta, van akik évek óta egyedül élnek, nagyon szeretnének szerelmesek lenni. Rengeteg emberrel találkozom, aki igazából nem tud szeretni. Nem csak szeretni nem tud mást, de a szeretetet beengedni sem tudja. Ők azok, akiknek kapcsolatát az évek, és a szürke hétköznapok tönkreteszik. Szeretet nélkül csak ideig-óráig lehet fenntartani egy kapcsolatot. Amikor a szerelem lángja csökkenni kezd, hirtelen nagy hiányérzet keletkezik. A hiányt a szeretet hiánya okozza.


Nemrég egy családállításon párkapcsolati témára állítottunk egy hölggyel. Elmondása szerint nagyon szereti a párját, a férfi szerelméről azonban nincsen meggyőződve. Az állítás során kiderült, párja nagyon szereti őt, a hölgy az, akinek a szeretet érzésével problémái vannak. Nem hiszi el, hogy önmagáért szerethető. Ha önmagunk elfogadása hiányzik, azt társunk is érzi. Érzi az önbizalomhiányunkat, bizonytalanságunkat, és emiatt ő is bizonytalan lesz. Nem hiába mondják azt, hogy társunk a legjobb tükör önmagunk számára.

Gyakran csak a családállítás során mutatkozik meg, hogy nem igazán tudjuk, mi a valódi szeretet, és mi az igazi szerelem. Sokféle „szerelemérzet” van, de kevés valódi szerelem. Találkozunk olyan emberekkel, akik elmondásuk szerint már többször voltak szerelmesek, de amikor a mezőbe beállítjuk a nekik való társat, a szerelmet, akkor döbbennek rá, hogy az eddigiek távol álltak a szerelemtől. Néha bizony nehéz különbséget tenni. Míg valaki nem találkozott azzal a társsal, aki a valódi párja, addig jöhet több olyan társ, akibe úgy érzi, szerelmes. Ezek a szerelmek azonban hamar véget érnek. Nem hiába van a sok válás napjainkban. Nem merjük bevallani, hogy tévedtünk, ezért sokszor még évekig benne maradunk egy nem működő kapcsolatban. Úgy érezzük, tönkrement kapcsolatunk a saját kudarcunk, mi vagyunk a felelősek a válásért. Igazából ez nem igaz, hiszen honnét tudnánk, mi a valódi szerelem, ha az eddigi érzelmeink tudatalatti kivetítések, belemagyarázások, illúziók voltak?

Ennek sajnos van egy másik oldala is. Mivel nincs mintánk a szeretetre/ szerelemre, amikor valóban a valódi társ toppan be az életünkbe, van, hogy nem ismerjük fel. A régi mintát keressük benne, de mivel azt nem találjuk – hiszen ő más energiákat közvetít felénk – ezért elmegyünk egymás mellett. Hogy az egymásra találás mitől függ, azt sajnos nem tudom. Szerencsés esetben, még időben kinyílik a szemünk, vagy társunk kitartó lesz, és megtörténhet a csoda. Hogy ez így legyen, az a mi tudatosságunktól függ. Akit az egó vezet, az valószínűleg továbbmegy. Aki tud hallgatni lelke belső hangjára, az lehetséges, hogy felismeri az addig ismeretlent.

 
 
[ 4836 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x