Lélekgyilkos elvárások
Címlap / Ezotéria / Lélekgyilkos elvárások

Lélekgyilkos elvárások

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-19

Az elmúlt pár hétben több cikk is szembejött arról, hogy mennyire is fontos az, hogy az anya, a nő, csilli-villi kitakarított otthonban, gyerekmentesen, sterilen, mosolyogva várja haza a férjecskéjét, hogy tökéletes harmóniában élhesse mindennapjait a ’család’. Meg arról is olvashattam, hogy hogyan mozogjon, táplálkozzon, sminkeljen egy nő ahhoz, hogy állandóan szép és kívánatos legyen És ki ne hagyjam a női princípium megélése mellett a hivatástudatlanság fontosságát, hiszen egy nőnek meg kell mondani, mitől lesz nő....  


Rendezvénynaptár
Fura ez a társadalom. Bár engem több fórumon véresszájú feministának titulálnak, én nem érzem magam annak. Én nő vagyok, aki ugyanúgy éli mindennapjait, mint bárki más. Egyensúlyra törekszem, hogy biztosíthassam családomnak azt, amire szerintem szükségünk van. Elég magasan tartom a mércét, ugyanakkor szeretetben és meghittségben élünk. Hárman. Én és a két gyermekem. Férfi, apa nélkül, de családban.

Öt éve is elmúlt, hogy átalakult a családunk. Hosszú éveken keresztül küzdöttem azzal a szorongással, amit a csonka család fogalma gerjesztett bennem. Már gyerekkoromban félelmet éreztem, amikor ezt a kifejezést hallottam és nem is gondoltam volna, hogy a társadalmi elvárások, megfogalmazások ennyire megviselhetik az életem. Időnként lazábban, időnként kínkeservvel próbáltam a gyerekeim megóvni a válás traumájától, és mindent megtettem volna azért, hogy ne „csonkák’ legyünk, hanem legyen már meg a negyedik végtagunk is, az sem érdekelt, ha fa, csak legyen...

És akkor, amikor a legkevésbé sem számítottam rá, találtam egy post-it-et az íróasztalomon, amit a kisfiam biggyesztett oda a maga 10 éves bölcsességével, és rádöbbentem arra, ami szemem előtt volt, de az elvárásaim nem engedtek közelebb hozzá. A cetlin 3 név állt, hármunké, egymáshoz nyilazva, szív alakban, egy aprócska megjegyzéssel: Egy család vagyunk.

Ott döbbentem rá arra, hogy annyira szerettem volna megadni a gyerekeimnek azt, amit már megadtam. Család vagyunk, úgy, ahogy vagyunk.


Rettenetesen sajnálom, amikor a nőkre, az anyákra olyan terheket rónak, ami nem az övék. Amikor olyan dolgokért teszik felelőssé őket, amiben a legrosszabb esetben is csak osztottan kellene, mégis hétszer is elverik a port a hátukon. Nem állítom, hogy férfiak nincsenek hasonló helyzetben, de valószínűsítem, hogy sokkal ritkábban.

Véleményem szerint teljesen mindegy, hogy valaki férfi vagy nő, idős vagy fiatal, joga van ahhoz, hogy úgy élje az életét, ahogy szeretné. Minden élő embernek joga van a személyre szabott gondozáshoz, beszélgetéshez, öltözködéshez, étkezéshez, családhoz, házhoz, mindenhez. Lélekgyilkos az, aki a saját elvárásait másra kényszeríti, főleg szépen becsomagolva, jóköntösbe burkolva. Ha felelős társadalmai szeretnénk, engedjük meg az egyénnek, hogy megélje az életét úgy, ahogy neki és s környezetének megfelel, természetesen a törvények és lelkiismeret határait betartva.

Ne öljük egymást, amikor szerethetjük és támogathatjuk is...Hiszen mindegyikünk másképp él meg egy-egy kihívást, másképp old meg egy-egy feladatot, másképp éli meg a boldogságot, de a saját életéért hadd vállalja a saját felelősségét úgy, ahogy neki jó. A protokollok álbiztonságot adnak akkor is, ha el lehet bújni mögéjük... De ez a következő cikk témája...
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 7571 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x