Őszi nagytakarítás kívül-belül egyaránt
hirdetés
Címlap / Ezotéria / Őszi nagytakarítás kívül-belül egyaránt

Nyiri Helga

Őszi nagytakarítás kívül-belül egyaránt

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-10

Szülői minta alapján van nálunk tavaszi és őszi nagytakarítás a házban. Sok mindenre jó egy ilyen alkalom, azon kívül, hogy elfáradunk benne. Mit és hogyan tudunk a leghatékonyabban kitisztítani ilyenkor? 


Rendezvénynaptár
Nálunk a tisztaság mindig első volt a sorban. Anyukámnak szinte már megrögzött takarítási kliséi voltak. Gyerekként nem annyira díjaztam ezt, mert minden pénteken neki kellett veselkednem a panellakás pucerálásának.

Nem is akárhogyan történt ez, mindennek sorrendje volt, minden csak úgy történhetett, ahogy tanította. Aztán volt kis- és nagytakarítás is. A nagy az ablakpucolásos, függönymosás verzióban nagyon fárasztó volt gyerekként…

Aztán sokáig megrögzötten takarítottam én is a mindenkori otthont. Volt, hogy átfordult már mániába a tisztaság. Volt némi önmunka arra irányulóan, hogy ez élhető legyen…
Manapság a takarítást egyfajta dinamikus meditációnak használom. A mostani időszak, az augusztusi Telihold után, kifejezetten a régi családi minták elengedését támogatja.
Ennek több fázisa volt nálam, írtam is erről. Most amolyan nosztalgikus megfigyelős variáció társult a rendrakás, takarítás fizikai síkon megélt programjához.


Valahogy egészen lágyan jöttek elő emlékek arról, hogyan is próbáltam redukálni az elvárt tisztasági normán. Akkor kikaptam érte, ma már nevetek rajta. Eszembe jutott sok-sok emlék: amikor a portalanítás közben leesett könyvekbe belelapozgattam, amikor mosógép hiányában én mostam apukám ingjeit, persze a nyaki részeknél szigorúan körömkefével, ahogy rekordidőket döntöttem, hogy minél hamarabb a játszótéren lehessek…

Az igazság az, hogy a szülői minták takarításánál fontos, hogy harag, düh, neheztelés nélkül tegyük. A mostani nagytakarításnál végre olyan jó volt azt érezni, hogy az anyai rigolyák, és szigor mennyi mindent tett hozzám. A precízségem is ennek köszönhetem, hogy igényem van a tisztaságra és szeretettel meg is csinálom. Átfordítottam azt az energiát, amit Anya sokszor használt és már nem mártírként végzem a házi munkákat.

Jó érzés, hogy én gondoskodhatok a szeretteimről. Már nem teher nőnek lenni, hanem élvezet minden minőségben, harmóniában, játékosan jelen lenni.

Jó érzés az igazi női szerepekben teljessé válni, újra örömmel főzni, a z otthont tisztán tartani. Amikor mintákat engedünk el, akkor keressük meg azokat is, amik olyanná tettek minket, amilyenek most vagyunk. És itt a pozitív dolgokra gondoljunk.

Még a legkeményebb anyai energiákban is van jó néhány olyan, ami minket támogat, emel, és vezet az utunkon. A takarítás közben én most éppen a pozitív tapasztalásokra fókuszáltam. Talán minden fáradtság ellenére is azt mondom, hogy jól esett.

Fontos dolog megválni ilyenkor nemcsak a minket korlátozó hitrendszerektől, hanem a régi tárgyaktól, ruháktól, amiket nem is használunk már egy ideje. A pangó energia nem jó. Mozdítsd mega teredet, akár azzal is, hogy selejtezel… Válogasd le a múltat a jelentől, hogy legyen hely a jövőnek.

Mivel minden energia, ez így igaz a tárgyakra, emberekre, ruhákra, emlékekre, fájdalmakra, csalódásokra, régi-régi szülői mintákra egyaránt.

Amikor bent és kint is rend van, tisztaság van, akkor vannak csodák. Akkor van béke, akkor van minden.

Takarítsd ki Te is, ami már nem kell!

 
 
[ 10025 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x