A magasabb tudatállapotok valósága
hirdetés
Címlap / Ezotéria / A magasabb tudatállapotok valósága

A magasabb tudatállapotok valósága

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-07

exkluzív interjú Dienes Istvánnal. Dienes István mérnök-kutató, a Stratégiakutató Intézet munkatársa. Több mint tizennégy éve gyakorolja Maharishi Transzcendentális Meditációját, melyet tanárként oktat is.  


Rendezvénynaptár
Dienes István mérnök-kutató, a Stratégiakutató Intézet munkatársa. Több mint tizennégy éve gyakorolja Maharishi Transzcendentális Meditációját, melyet tanárként oktat is.

Nemrégiben, ismeretterjesztő szándékkal írta meg a Maharishi Védikus Tudománya füzetsorozat első részét, melynek címe:


A Transzcendentális Meditációval kifejlődő magasabb tudatállapotok és tudományos modellezésük. A megjelent füzet kapcsán intéztem hozzá kérdéseket.


- Már eddig is jelentek meg Magyarországon a Transzcendentális Meditációt bemutató kiadványok, zömében könyvek. Miért más és miben ad többet ez a füzet?
- Az eddig hazánkban megjelent könyvek még nem tárgyalták ilyen mélységgel a magasabb tudatállapotok témakörét. A füzetben egyrészt olvashatjuk Maharishinek (a TM technika megalapítójának) a tudatállapotokra vonatkozó leírásait, egy-egy tudatállapot elemzését, ugyanakkor az elemző részeket személyesen megélt tapasztalatok közlésével színesítjük.

-Védikus tudásról ma már hazánkban is sokan, sokfélét mondanak. Miben más Maharishi Védikus Tudománya?
- Maharishi Mahesh Yogi az elmúlt ötven évben újraszervezte az Indiában széttöredezett védikus tudományt. A Véda ágai ugyanis önálló részekként, külön-külön léteztek, holott ez egy egységes rendszer, melyben minden kis résznek meg van a maga szerepe. Maharishi egy élő tudásszerveződést hozott létre, a Védát újra egységében mutatja be. Újjáélesztette a Védát és bemutatta, hogy az emberi testben nyilvánítja ki magát teljes tökéletességében. Ahogy azt más szent iratok, például a Biblia is kinyilatkoztatja, Isten az embert saját képére teremtette. Az ember tehát a megtestesült Véda, azaz tudás.

- Visszatérve a füzetre, mi hitelesíti az itt olvasható tudatállapoti leírásokat?
- Az elmúlt mintegy harminc év alatt a TM-en elvégzett tudományos kutatások, biológiai kutatásokra gondolok, melyek az agyat, annak különböző tudatállapotokban való működését vizsgálták.

- Hogyan jön képbe a fizika?
- A biológiai kutatások elméleti modellezései alapján tárjuk fel a füzetben a tudat működésének mikéntjét - ehhez a modern fizika eredményei nyújtanak segítséget -, hogy lássuk, a tudat minden dolog alapja, az egész életünk meghatározó eleme.

- Kiknek ajánlja ezt a füzetet?
- Gyakorlatilag bárkinek és mindenkinek. A laikus érdeklődőnek, akik érzik, tudják, az ember többre hivatott, mint eddig hitték, lehetőségei korlátlanok. S a szakértőknek, például agykutatóknak, olyan szakembereknek, akik az idegrendszerrel foglalkoznak, akik számára megvilágíthatja a tudatosság jelentőségét, s akik számára új irányt mutathat, egy újfajta gondolkodásra sarkallhat. Ugyanakkor fizikusoknak is, hogy összeegyeztethessék a fizika tudományát a tudat tudományával.

- A Harmonet olvasóinak miért ajánlaná?
- A Harmonetet olyan emberek olvassák, akik keresnek. Az élet magasabb dimenzióit kutatják, a valóságot, valamit, ami túlmutat a hétköznapi életen, s ami többé teheti az életet. Számukra ez a füzet a valóság és a tudatosság magasabb szintjeit nyithatja meg, új megértést hozhat. Elsőre talán különösnek találják majd, de többszöri olvasás után felfedezik benne az eddig máshol olvasott ismereteik más szempontú megvilágítását, s a tudatállapotok kérdését. A tudatállapotokhoz tartozó napi tapasztalatok kiemelkednek az ezotéria bűvköréből, tapinthatóvá válnak, megélhetővé.

- Kapott-e már visszajelzést a füzet olvasóitól?
- Igen. Volt, aki azt mondta, tömör képet kaphatott a tudomány mai állásáról, azt amit másutt száz oldalakon át taglalnak, itt sűrített formában, áttekintve kaphatta és érthette meg. Vannak, akik arról számoltak be, hogy az újszerű szerkesztés révén különös tudati tapasztalatokhoz juthattak, kibontott az írás valamit bennük, s az eddig meglévő tudati tapasztalataik új dimenziókat kaptak. Ez főleg azokra igaz, akik már rendelkeztek magasabb tudatállapoti tapasztalatokkal.

- Mikorra várhatjuk a sorozat folytatását, és milyen témában?
- A füzet sikerétől és az érdeklődés mértékétől függ a folytatás. Terveink között szerepel a védikus oktatás, pszichológia, építészet témaköre is.

- Miért éppen ezzel a témával kezdték?
- Mert Maharishi tanítása szerint a tudás más és más lesz a különböző tudatállapotokban. Szerettük volna bemutatni, milyen életet nyithat meg egy-egy újabb tudatállapot, hiszen a tapasztalatok mindennél fontosabbak. Sokat hallhatunk ugyanakkor a rishikről, vagy látókról, olyan emberekről, akik különleges képességekkel bírnak, ezért megmozgatják az emberek fantáziáját. Szerettük volna megmutatni az érdeklődőknek, hogy ezek a tapasztalatok elérhetőek, de tudatállapot-változást igényelnek, az ilyen emberek magasabb tudatállapotokat élnek, hát ezekről a magasabb tudatállapotokról szól ez a füzet.

A füzet megrendelhető a TM info címen.
D.N.E.
 
 
[ 1226 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x