Az álmok világa
Címlap / Ezotéria / Az álmok világa

Az álmok világa

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-08

Az álomkutatók szerint nem kellene foglakoznunk azzal, hogy álmainknak valamiféle jelentése van. Sigmund Freud az álomfejtés atyja 100 évvel ezelőtt azt mondta, hogy a kés és a ceruza mindig a férfi  

Az álomkutatók szerint nem kellene foglakoznunk azzal, hogy álmainknak valamiféle jelentése van. Sigmund Freud az álomfejtés atyja 100 évvel ezelőtt azt mondta, hogy a kés és a ceruza mindig a férfi, az öblös edény és a barlang pedig a nő nemi jellegzetességeit képviselik.

A ma is kapható álmoskönyvek szerint például az ugató kutya rossz hírt jelez, a teknősbéka pedig szerencsét hoz.

Az álmokkal foglakozó szakértők óva intenek minket az ilyen leegyszerűsített értelmezéstől. Az emberek három évezrede próbálnak dolgokat kiolvasni az álmokból, mintha azok jóslatok volnának, mondja ezt dr. Allan Hobson pszichiáter a Harvard egyetem tanára.

Az Ottawai Egyetemen pszichológiát tanító Joseph De Koninck nemrégiben elvégzett vizsgálatai alátámasztják, hogy az álomszimbólumok egyénenként eltérő jelentésűek.Tíz önként jelentkezőt kért meg arra, hogy sorolják fel közelmúltbeli álmaik részleteit, és írjanak egy másik listát arról, hogy mit csináltak napközben. Amikor mások próbálták meg a kért lista egybevetéséből kitalálni, ki mit álmodott, kudarcot vallottak. De Koninck szerint valószínűleg az ismeri fel legjobban a kapcsolatot az álombeli részletek és a napi tevékenység, az emlékképek között, aki az adott álmot átélte.
Álmaink sokszor figyelmeztető jelek is lehetnek. Patricia Garfield pszichológus, azt mesélte, hogy egyszer egy nő elmondta neki az álmát, melyben a férje egy lapáttal berakta őt egy sütőbe, majd bekapcsolta a gázt. –Aki, ilyesmit álmodik, az figyeljen oda rá – tanácsolja. Ennek az asszonynak észre kellett vennie, hogy nem működik a házassága, mondja Garfield.

Ezen a téren a mai álomszakértők egyetértenek Freuddal és kollégájával Karl Junggal, akik mindketten azt vallották, hogy a tudatalattink az álmok közvetítésével kommunikálnak velünk.


Jung úgy vélte, hogy álmaink megismerése révén többet tudhatunk meg önmagunkról. Hasonlóképpen, ha valamit elfojt magában az ember, az sokszor álmaiban bukkan fel. Az álmok rávezetnek arra, hogy napközben mit próbál elnyomni az ember magában.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 9188 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x