Azok a szenzációs amcsi fitness programok!
Címlap / Azok a szenzációs amcsi fitness programok!

Azok a szenzációs amcsi fitness programok!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Hogy miért pont az USA-ban? Mert amikor elkezdtem igazán jó és használható programokat keresni, akkor valahogy mindig amerikai oldalak ugrottak fel.  

311 millió embernek egy idő utá
n már nem lehet felkelteni figyelmét azzal, hogy "Szia. Megjelent az új DVD-m, vegyétek meg". Szerencsére jó példát mutatnak arra vonatkozóan, hogy mifelé kellene közelíteni, akár nálunk is.

Edzőként rengetegszer kapok olyan levelet, amiben azt kérdezik, hogy milyen programot ajánlanék, milyen diétát, melyik edzést érdemes otthon csinálni? Mivel hajtott a kíváncsiság, láttam a nálunk megjelent dvd-k nagy részét, de ezek inkább készültek marketing célzattal, mint azzal, hogy ténylegesen változtassanak is valakinek az életén és alakján. Persze, ha valaki évek óta nem mozgott és kisbolygónyi tömegűre hízlalta magát, akkor tökéletes az az 50 percnyi mocorgás.

Hogy hol a hiba és miért nem írtam most sem ajánlatot? A már sokat emlegetett program miatt. Egy darab dvd-vel ideig óráig lehet csak sikert elérni. A mozgáshoz - főleg az azonos terhelésű mozgáshoz- , nagyon gyorsan hozzászokik a szervezet, és nem fog változást eredményezni. Úgymond a napi rutin részévé válik.

Az edzéseket váltogatni kellene. Odafigyelve arra, hogy legyen aerob edzés, legyen erősítő része, legyen hasat, mély hátizmokat megdolgoztató része, és most jön a csavar, ne egy edzésen belül! Mind egy- egy külön edzésként jelenjen meg. Ugyanis, ha ezek megfelelően vannak váltogatva, akkor a szervezet nem tud mihez hozzászokni. Mondhatom akár azt is, hogy egy folyamatos stresszhelyzetben lesz, amire reagálni kell, nem tudja megszokni, így sokkal intenzívebb edzést és még intenzívebb zsírégetést eredményez.

Nálunk egy DVD ára 1500-2000 Ft körül mozog. Két amerikai program közül a legolcsóbb $59.85 (kb. 11970) a legdrágább, amit találtam  $119.85 (kb. 23970). Maradjunk a legdrágábbnál, mert az egyben a legérdekesebb is. Amit ennyi pénzért kapsz: 10 db DVD, egy könyv, amiben megtalálhatóak a gyakorlatok helyes végrehajtásának leírásai, és az hogy edzés előtt, alatt és után, mire érdemes figyelni a siker érdekében. Továbbá egy órarend, amin napra pontosan fel van tüntetve, hogy melyik nap melyik dvd-re kell edzened, és egy könyv táplálkozási tanácsokkal és receptekkel. Mindezt igényesen, díszdobozba csomagolva.

Hogy senki oldalát ne fúrja a kíváncsiság, elárulom a legolcsóbb és legdrágább között a dvd-k számában van csak különbség, az $59.85-ös csomaghoz "csak" 4 db DVD jár, a többi ugyanúgy megvan.

Máris nem tűnik annyira soknak, nézve, hogy mit adnak érte. A kétkedőket persze soha nem egyszerű meggyőzni, de belegondolunk abba, hogy a legtöbb esetben, pont ezeket nehéz összeválogatni egyedül, akkor máris értelmet nyer a dolog. Amikor otthon a barátnőktől kapott "tuti" fogyókúrát összepárosítod egy kellően kemény edzéssel, akkor nagyon gyorsan elmegy a kedved mindkettőtől, ugyanis a minimálisra csökkentett étkezés mellé nem tudsz olyan fizikai munkát végezni, amilyet kellene. Persze miután nem megy az edzés már repül is szekrény egy porosabb pontjára a dvd.

Ha pedig van egy fokozatosan felépített programod, mellé egy megfelelő energiát adó, de kalóriákra nagyon is figyelő étrenddel, akkor máris sikert könyvelhetünk el.

Így a végére eszembe jutott, hogy egy ilyen program és edző nálunk is van, de ez nem a reklám helye, így mindenki találgasson kedvére. A különbség csak annyi, hogy ez esetben külön külön lehet ezeket a dolgokat megszerezni, de tény, hogy együtt működnek.

Lehet azt mondani, hogy ez így sokkal többe kerül, hogy más kultúra, hogy mások az emberek. De azt nem lehet megkérdőjelezni, hogy ezek a programok működnek. Elég csak belegondolni abba, hogy itthon mennyi gagyi dvd és mennyi 5-15 napos "tuti" diéta kerül a boltok polcaira és újságok lapjaira... Valószínű, ha annyira jó lenne, már sokkal több elégedett és csinos NŐ szaladgálna az utcákon.

Kép:
www.sxc.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 846 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x