Lerántjuk a leplet: ezért utálsz sportolni!
Címlap / Lerántjuk a leplet: ezért utálsz sportolni!

Lerántjuk a leplet: ezért utálsz sportolni!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-28

Nem a jó alakért kell sportolni, az csak egy velejárója az edzésnek. Rengeteg más dologban is segíthet a sport.  


Rendezvénynaptár
Nem írnám le újra mindegyiket, csak az egyik legjobbat, hogy megtanuld, képes vagy rá. Van erre egy okos gondolat: „nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam”. Bárki képes túllépni a saját határain. De eddig valahogy el kell jutni.

Ez az egész valahol ott romlott el - és ez látszik is az embereken- , hogy mindenkit egyformán szürkének, unalmasnak és sikertelennek nevelnek. Mert ezt csinálják. Ha a suliban valaki nem tud végigülni egy dögunalmas órát, akkor azt mondják rá, hogy hiperaktív, kezelhetetlen...  Persze „mindenki” hajt arra, hogy elfogadják, ezért aztán úgy csinálnak, mintha érdekelné őket a dolog.

Amikor a gyerek azt mondja valamire, hogy akarom, akkor rászólnak, hogy nem, nem akarod, hanem szeretnéd, és ezzel máris minden el van szúrva. Mert mit tanul meg belőle, semmit nem kell akarni, elég ha csak szeretném, amit meg szeretnék, az meg nem mindig jön be. Az akarat erősebb, mint a szeretném!

Később jön a gimi, vagy szakközép, aztán meg ott az egyetem, mindenütt azt szajkózzák, hogy egyetemre kell menni, mert akkor leszel valaki. Egyetem után vállalj munkát, valamit amit kora reggeltől késő délutánig, vagy estig csinálhatsz, és ha erre nem vagy hajlandó, akkor már nem is nagyon vesznek emberszámba.
Ha ezekbe egy kicsit belegondolunk, nem csoda, hogy annyi ember érzi magát sikertelennek, érzi azt, hogy ő nem tud kitűnni a tömegből.

A sporton nem csak a fitnesst kell érteni, nem csak arról van szó, hogy lemegy valaki gyúrni a konditerembe, vagy egy aerobik órára. Lehet teniszezni, focizni, kosarazni... Annyi sport van, hogy oldalakon keresztül sorolhatnám. Meg kell találni azt, amiben jók lehetünk, amiben képesek vagyunk győzni, ahol tudunk egyre jobbak és jobbak lenni. Mert csak akkor jön majd az az érzés és felismerés, hogy „Képes vagyok rá”.

Millió egy olyan él a Földön, aki azért csinál valami „munkát”, mert fél lépni, és fél azt csinálni, amiben igazán jó lenne. Mint tudjuk vannak emberek, akik dolgoznak, és vannak, akik pénzt kapnak azért, amit szeretnek csinálni.
 

Ez a félelem általában abból ered, hogy nem tudnak veszíteni. Ha valaki sportol, biztosan megtanulja, hogy milyen amikor veszít. Nincs olyan, hogy valaki mindig csak nyer. Néha a padlóra kerülünk, aztán felállunk és megpróbáljuk újra. A baj akkor van, ha valaki nem tanulja meg, milyen mikor nem jön össze. Mondjuk úgy elég nehéz megtanulni, hogy ha valaki be van rezelve.

Sokan azért nem mernek lépni, mert ragaszkodnak a meglévő rosszhoz. Tudják, hogy nem jó, de az legalább van. Egyébként ugyanúgy igaz ez munkára és párkapcsolatra is. Pedig fel lehetne úgy is fogni, mint egy befektetést, amiből akár sokkal többet is ki lehetne hozni.

De ha már mindenképp ki akar tűnni az ember a tömegből, akkor próbáljon meg lefutni egy óra alatt 10 km-t. Tudom, és látni az emberek fizikai állapotán, hogy sokan ha a másodikra gyalog mennének, már halottkémet kellene hívni hozzájuk. Ez is egy olyan teljesítmény, amivel ki lehet tűnni a tömegből.

Jobbnak lenni nem kell különösebben nagy teljesítmény, az egy döntés. El kell dönteni, hogy igen nekem van egy ötletem, amit meg akarok csinálni, amit végig akarok vinni, amiből én pénzt akarok keresni és menni fog. Majd jönnek azok az emberek, akik szintén látnak benne fantáziát.

A sporttal is ugyanez a helyzet, egyedül nekikezdünk, aztán ha már ott vagyunk ismerkedünk, barátkozunk, segítünk egymásnak, és máris együtt fejlődünk tovább.

www.sasafitness.hu

Kép:
www.pixmac.hu

 

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 863 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x