Testápoló teszt: a legismertebb márkák a rangsor végén
Címlap / Testápoló teszt: a legismertebb márkák a rangsor végén

Testápoló teszt: a legismertebb márkák a rangsor végén

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-07-09

A testápolók viszonylag nagy bőrfelületen és gyakran (akár napjában többször) is használatosak, ráadásul felvitelük után közvetlenül nem mossuk őket le őket. Ezért érdemes különösen körültekintően válogatnunk közülük, különben nagy mennyiségű káros anyag kerülhet be velük szervezetünkbe.  

 

Tudatos Vásárlók Egyesülete legfrissebb tesztjében megvizsgálta a legismertebb testápoló készítményeket. A termékeket a csomagoláson elhelyezett összetevőlisták alapján értékelték aszerint, hogy tartalmaznak-e kritikusnak ítélt anyagokat (egyes szintetikus bőrpuhító anyagokat, emulgeálószereket, tartósítószereket, illatanyagokat), illetve természetes növényi olajokat.

A felmérésből kiderül, hogy a legtöbb kritikus összetevőt a legismertebb márkák tartalmazzák.

Eredmények:

Az elérhető maximális pontot a vizsgáltak közül csak a Lavera terméke teljesítette. A vizsgált kritikus összetevők közül egyet sem találtak benne. Majdnem tökéletesnek bizonyult a Drogerie Markt saját márkás Alverde testápolója is, amelyben csak egyes illatanyagok kifogásolhatók. Mindkét krém bővelkedik a természetes, bio termesztésből származó növényi olajokban és vajakban, ezért bátran ajánlhatók. Viszonylag jó helyezést ért el a Nivea Pure & Natural, valamint a Lush és a Himalaya Herbals testápolók is.
A közismert, márkás termékek – a Dove, a Garnier, a Neutrogena és a Baba elég homogén képet mutatnak: mind kevés ponttal végeztek. Gyakorlatilag minden kifogásolt összetevő-kategóriát felleltek bennük.

A Garnier termékében még rendkívül kritikus, nehézfémekkel potenciálisan szennyezett aluminum starch octenylsuccinate is volt. Leghátul az Avon terméke kullog, amelyben minden kritikus anyag megtalálható, még az aluminium strach octenylsucciante is, pluszpontot pedig semmivel sem érdemelt ki.

A teszt eredményei és az összefoglaló elemzés itt elérhetők.
 
 
[ 585 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x