Sport és egészség Androiddal
Címlap / Sport és egészség Androiddal

Sport és egészség Androiddal

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-07-23

Az okostelefonok ma már az egészséges életmódot, sőt, az orvos és beteg közötti kapcsolattartást is hatékonyan segítik - derült ki a Telenor Android Workshop Life rendezvényén.  


Rendezvénynaptár
Az eseményen egyebek mellett olyan mobil alkalmazásokat is bemutattak, amelyek az egészségesebb mindennapok kialakításában, a helyes étrend és mozgás megválasztásában segítenek.
 
A Telenor kilencedik Android Workshopján ezúttal az okostelefonok egészséges életmódot támogató szerepéről beszélgettek a résztvevők. Az este első előadója Dr. Meskó Bertalan, a Webicina.com vezetője volt, aki a mobilkommunikáció orvoslásban betöltött szerepéről, a telemedicina legfrissebb trendjeiről számolt be. Dr. Meskó Bertalan elmondta: "Az egészségügyi mobilalkalmazások segítenek abban, hogy betegként tudatosabbak, felkészültebbek legyünk, könnyebben jussunk megbízható információhoz. Ma már olyan alkalmazások is léteznek, amelyek szorosabbra fűzik az orvos-beteg kapcsolatot, miközben az orvoslátogatások száma akár csökkenhet is. Például regisztrálhatjuk és megoszthatjuk orvosunkkal a vércukorszint-, vagy vérnyomásmérés eredményeit, aki anélkül tehet javaslatot a kezelés folytatására és az életvitelre, hogy be kellene mennünk a rendelőbe."


Lipcsei Betta
 
Lippai Gergő, az Android Portál szerkesztője, a Critical Mass aktivistája és Jónás Gyula, a Nike képviselője a sportoláshoz hasznos alkalmazásokat mutattak be, amelyek a személyre szabott edzésterv kialakításában, a leginkább megfelelő helyszín megtalálásában, vagy a sportos közösségek megtalálásában segítik az okostelefon tulajdonosokat. Oláh Ibolya, dietetikus és táplálkozástudományi szakértő, valamint Dávid Enikő, a Pilates blog szerzője az egészséges étrend és életmód kialakításához hozzájáruló alkalmazásokkal ismertette meg a közönséget.
 
A workshopon nemcsak hasznos tippeket kaphattak a résztvevők, de aktívan tehettek is egészségük megőrzéséért és a betegségek megelőzéséért. A rendezvényt ugyanis futóverseny zárta, melynek keretében 800 méteren mérhették össze tudásukat a vállalkozó szelleműek. A futáshoz szükséges cipőket a Nike biztosította, a győztes fiú egy Sony Ericsson Live with Walkman-t vihetett haza, míg a leggyorsabb lány egy Samsung Galaxy mini boldog tulajdonosa lett. Az indulók között ott volt Lipcsei Betta, a Miss Universe Hungary 2011-es győztese, a TV2 Talpig Nő műsorvezetője. 

 
"Egykori szépségkirálynőként és televíziós műsorvezetőként fontos számomra, hogy mindig jó formában legyek és az állóképességem is rendben legyen. Éppen ezért a rendszeres testmozgás kiemelt szerepet kap a mindennapjaimban. Ebben pedig ideális társ az okostelefon, hiszen segítségével folyamatosan nyomon tudom követni a teljesítményemet és soha nem felejt el figyelmeztetni, hogy itt az ideje a sportolásnak" – mondta Lipcsei Betta.

A rendezvényen kihirdették az Androideák Entertainment verseny tíz legjobb alkalmazás ötletét is, melyekre május 7-ig lehet szavazni a Telenor Facebook oldalán. A három legtöbb szavazatot begyűjtő ötletet a szolgáltató megvalósítja és elhelyezi a Google Play piacterén.
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 409 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x