Bonbonozik a család


Bonbonozik a család

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-11-27

A bonbonkészítés az egyik legjobb közös családi elfoglaltság az ünnepek előtt, ráadásul a végeredmény is utánozhatatlanul egyedi és különleges lesz, pont a szánk íze szerint való. Így készülnek a csodás csokiajándékok - lépésről lépésre! 

A bonbonkészítés nagyszerű családdal, barátokkal, nagyobb gyerekekkel is. Ráadásul olyan minőségű és ízű csokoládét használok, amit én szeretek. Tavaly Karácsony előtt készítettünk először a családommal különféle bonbonokat, trüffelt, csokoládés finomságokat, és olyan sikere volt, hogy az idei Adventet is ezzel kezdtük.

Szeretek bonbont készíteni. Ahogy megolvad a forró vízfürdőben a csokoládé, elmélyülten kevergetem, olyan ez nekem, mintha relaxáció lenne. Jó minőségű, legalább 50-60 százalékos csokoládét használok, és nem teszek bele semmi mást. Lehetne cifrázni, de most az egyszerűt szeretném bemutatni, hogy minél többen utánam csináljátok!

Egyenként kifestem a kis formákat, most előre mondom, a szilikon bonbonforma a kedvencem, de nem vagyok túl válogatós, dolgoztam már papírral, műanyaggal, gumival is, ezekkel nehezebb, de nem lehetetlen.

Csak az a fontos, hogy jól érezzük közben magunkat. A bonbonkészítés lassú dolog, nincs rohanás, nincs kapkodás, csak a meleg csokoládé csodálatos illata a lakásban.

Jócskán kell várni a száradásokra. Persze lehet a rétegek szilárdulását hűtővel, mélyhűtővel is elősegíteni, de tudni kell, hogy a csokoládébonbon külleme bánja. Kiválik rajta a kakaóvaj, ha nem a megfelelő hőmérsékleten tartod. Bizony. Lehet sietni, de szerintem az adventi csodaszép esték nem a rohammunkáról szólnak. A bonbonkészítés kézzel, szívvel, lélekkel az elmélyült, aprólékos alkotás ideje.

Ha más csoki-színnel is festek a szilikonforma aljára, akkor ez az első lépés, és várok, hogy a csoki megszilárduljon.


Kikenem a formákat körbe-körbe a csokival, és várok.

Javítom, ahol nem ment rá elég csoki, és közben beszélgetünk a barátnőkkel.


Aztán az előre elkészített és lehűtött krémet beletöltöm, nekem a picikét alkoholosak a kedvenceim, és aztán megint várunk. Csomagolást készítünk, új töltelékrecepteket osztunk meg, és lenyaljuk a kezünkről a ráfröccsent csokoládét.


Két szilikonforma 30-32 kicsi bonbonjához 200-250 g ízesítetlen ét- vagy tejcsoki és egy adag töltelékkrém elég szokott lenni.

Tejcsokoládés krém: 6 evőkanál tejszínt felforralok, és belekeverek, felolvasztok benne 80-85 gramm tejcsokoládét. Gyerekeknek így is egy csodálatos krém, de ha utána még ízesíteni szeretném, akkor 1-2 kanálnyi lével teszem meg, amikor félig kihűlt.

További kipróbált csokoládé bonbon receptjeimet a www.csokoladebonbon.blog.hu oldalon találod.


Majd befedjük a bonbon tetejét, ami kifordítva az alja lesz. Kiskanállal, vagy ecsettel. Nem baj, ha nem szép. Meglátod, fejére állítva, azazhogy a talpára, amit legvégén festettél, majd gyönyörű lesz. Egy kicsit megkaparom, hogy a felesleg ne száradjon rá, majd újra csak hűl.Kipattintom a formából, ha nem szilikon, akkor bizony nagyobb kézügyesség kell, majd a tálcáról tálra, dobozba, fémdobozba, vagy általam készített papírdobozba teszem, de mindenképpen nejlon vagy cérnakesztyűt használva, nehogy összefoltozzam ujjlenyomattal a csodás kis bonbonokat.

Ilyen egyszerű, látod?

 

Van közte olyan, amelyiket a kistini fiam készített, és utána ezt mondta: „Anya, ez megint olyan jó délután volt, hogy mindig ilyen hétvégét szeretnék!”

Tündéri ez a bókolás. Viszont kezd unalmas lenni, mert minden csokizással töltött délután után ezt mondja.

Utóirat: én alig kóstolok ezeken a napokon. Sőt, a gyerekem is eltelítődik a csokoládé illatával, és jóval kevesebbet kóstol belőle, mintha nekifogna a táblás csokinak. Ez után pedig a bonbon még kitart pár napig – feltéve, ha ügyesen elrejtem a kamrában.

Ha ennyi még nem volt elég ahhoz, hogy a még Karácsony előtt te is hozzáfogjál, akkor olvasgass még itt is!

www.medvemese.hu/csokolade_bonbon.html

Kozm Emese 
 
[ 4212 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

 

 

Karácsonyi készülődés Barbadoson. A karibi szigeten pálmák és trópusi virágok között jön el a Szenteste.

A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x