HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-05-23
Címlap / Karrier / Főnök vagyok, vajon jól csinálom?

Főnök vagyok, vajon jól csinálom?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-05-23

Ha abból indulunk ki, hogy átlagosan 70 évet élünk, abból negyven évig dolgozunk, ez alatt a negyven év alatt közel 9000 napot munkával, ennek a 9000 napnak a kétharmadát pedig ébren töltjük, ennek a felét pedig a munkahelyen, akkor azt mondhatjuk, hogy aktív életünk felében a munkahelyünkön vagyunk. Számít-e, hogyan éljük át/túl ezeket a napokat? Én azt gondolom; igen! 

 

Mottó:Az ókori Rómában a diadalmenetek során az uralkodók egy szolgát tartottak maguk mellett, akinek az volt a feladata, hogy állandóan a következő mondatot sugdossa a fülükbe: ’Császár, te is csak egy egyszerű halandó vagy!’ ” - Srica

Munkahelyet választunk, és főnököt hagyunk el
Így szól az örök érvényű, emberi erőforrással foglalkozó szakemberek között gyakran használt mondat. Az esetek többségében ez igaz is. A legtöbbünk a munkahelyek megpályázásakor azt tartja elsődlegesnek, hogy milyen juttatásokra számíthat, milyen lesz majd a munkaköre és abban a konkrét feladata, milyen környezetben dolgozhat majd (pl az adott munkahely milyen messze esik a lakhelyünktől) és természetesen az is befolyásoló lehet, hogy milyen jövőre számíthat majd az adott vállalatnál.

Amikor pedig új állás után nézünk a meglevő lecserélése mellett, nagyon sokszor beleesik a latba, hogy mennyire jövünk ki a főnökünkkel, megkaptuk-e azt, amit elvártunk annak idején, és hogy mennyire érezzük a támogatását. Ha ezt a mondatot teljes egészében nem is érezzük helyénvalónak így első olvasásra, gondolkodjunk el azon (ugyanannak a dolognak az ellentétén), hogy vajon akkor is kapva kapunk-e egy új lehetőségen, ha a munkalégkör jó, ha érezzük, hogy biztonságban vagyunk most is és a belátható jövőben is, és naponta több sikerélmény is ér minket? Vajon szívesen váltunk, vagy akár buzgón keressük az új állást akkor is, ha szeretjük a munkánkat és minden szinten elismeréssel vesznek körül minket? Vagy mennyire változik az álláskeresési folyamat sebessége akkor, ha állandó elmarasztalásban van részünk?

Kapcsolat a főnökkel
Aktív életünk felében tehát a főnökünk (beosztottunk) az az ember, aki a leginkább meghatározza a mindennapjainkat, illetve azok hangulatát. Remélhetőleg mindannyian átélhettük már mindkét végletet: azt az érzést, amikor gyomorgörccsel, feszülő idegekkel közelítünk munkahelyünk felé, azzal a gondolattal, hogy "jaj mi lesz ma is", vagy azzal a jóleső bizsergéssel, hogy "de izgalmas nap lesz ma is, alig várom, mik fognak történni!". Azért írtam, hogy "remélhetőleg", mert biztos vagyok benne, hogy a negatív végletet mindenki tapasztalta már élete során, de az már nem ilyen magától értetődő, hogy a pozitív oldalban is volt részünk. Sajnos. Mert ez utóbbi a tapasztalataim szerint ritka, mint a fehér holló.
(Természetesen a reggeli gyomorgörcsös érzés sok mindentől függhet. Feszültek lehetünk akkor is, ha nem vagyunk a helyünkön, azaz a munka számunkra - legyen az bármilyen - csupán "favágás", mert legszívesebben valami egészen mással foglalkoznánk, vagy éppen valamilyen magánéleti jellegű probléma nyomaszt, fáradtak, elesettek vagyunk. Mostani írásomban viszont nem ezekre teszem a hangsúlyt, hanem azokra az esetekre, amikor frusztrációnk oka a munkahelyünk maga.)

Ki tehet arról, ha a feszült helyzet állandósul tehát, a főnök, vagy a beosztott?
Adódik a válasz, hogy mindketten, persze, ám ... azért ezt a felelősségi kört mégiscsak a főnököknek osztanám. Egy vezető beosztású ember pontosan attól vezető beosztású, mert tevőleges része van abban, hogy a feladatok teljesüljenek, és abban is, hogy azok milyen áron valósulnak meg. Az övé a hatalom elsősorban, ő az, aki a dolgokat irányítja, akinek az események felett kontroll-, és beavatkozási lehetősége van, aki az együttműködés minőségét meghatározza, aki a szabályrendszereket alkotja.
Főnöknek lenni hatalmat jelent, beosztottnak lenni kiszolgáltatottságot. Hangsúlyos kérdés, hogy a vezető mire használja a hatalmát.
RendezvénynaptárCikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 13451 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x