5 IWIW tipp - szamárlétra vagy karrier?
Címlap / Karrier / 5 IWIW tipp - szamárlétra vagy karrier?

5 IWIW tipp - szamárlétra vagy karrier?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A közösségi portálok számos olyan lehetőséggel szolgálnak az álláskeresők számára, amik hatalmas előnyöket nyújtanak egy felvételi interjún. Öt fontos pontban összefoglaljuk, mit és hogyan használj, ha sikert akarsz elérni!  

A felvételi interjúra igenis fel kell készülni. Fel kell készülni nem csak a cégből, a termékek, vagy szolgáltatások palettájából, hanem akár azokból a személyekből is, akikkel találkozni fogunk az interjú során. Ma már a nagy közösségi portálokon - iwiw, a myVIP, és társai, szinte mindenki fenn van, aki a netes társadalomhoz számít. Néhány gombnyomással információkat szerezhetünk így nem csak a cégről - az is gyakori, hogy a cégnek van identitása ezeken az oldalakon! - hanem az interjút kérő személyről, vagy személyekről.

Állást keresel? Kattints ide, és válogass kedvedre az ÁllásHirdetések között! Az AH.hu mindent egybegyűjt, Ami Hasznos >>>

Hogyan készüljünk fel?
A cégről a vállalat weboldalának alapján lehet információkat kapnunk, erről készíthetünk jegyzeteket, és tanuljuk meg a leglényegesebb dolgokat. A személyes találkozóra való készülésnél is készíthetünk jegyeztet, ám a legjobb, ha azokat a dolgokat, amik tényleg fontosak, megjegyezzük. A személyes találkozónál főleg a közös pontok lehetnek fontosak, mégpedig azért, mert ezt tudjuk hitelesen képviselni. A hazug ember nagyon könnyen lebukik, és értelme sincs a hazugsátnak, mert könnyen találhatunk közös pontokat, ha jól használjuk a felkínált lehetőségeket.

5 tanács - készülj fel személyes dolgokra is!

1. Keresd ki a kereső segítségével azt a személyt, akivel találkozni fogsz!
Semmiképp ne jelöld meg addig, amíg nem jött létre ténylegesen is a találkozás, csak telefonon, vagy e-mailen beszéltetek egymással. Nézd meg, hogy a bemutatkozó oldalon mennyi adatot ad meg, és mik azok, amiket megad.

2. Olvass a sorok között!
Amennyiben az adatlapon semmi releváns adat nincs, nem írta be az illető iskoláit, vagy nem mondott magáról semmit, az azt jelenti, hogy rejtőzködő személyiség. Ilyenkor a személyes találkozón a szigorú protokoll szerint semmi magánéletet érintő dolgot ne említs, legyél célratörő és határozott. Ha vicces-humoros a bemutatkozó anyag, akkor annak gazdája szereti a viccet, a humort, de ne érezd magad feljogosítva a poénkodásra, főleg az ő vagy a cég rovására. Ha amúgy nem vagy egy Humor-Herold ne jusson eszedbe eröltetett poénokkal készülni. Egyszerűen tudd, hogy egy vidám kedélyű emberrel van dolgod, és nincs okod görcsölni. Ha az adatok a valóságot tükrözik, akkor nézd meg ami érdekes számodra.

3. Keress párhuzamot!
Kutyák? Lovak? Vitorlázás? Tenisz? Esetleg a Pitypang óvoda? Nézd meg, mik azok a dolgok, amik közösek bennetek. Vajon van-e olyan hobby, amit mindketten űztök? Ez már magában lehet egy klassz beszédtéma, egy közös pont, amitől sokkal jobb helyzetbe kerülhetsz mint a többi jelölt. Nézd meg, hol járt óvodába, iskolába, volt-e neked ahhoz a környékhez közöd, járt-e külföldön, ha igen merrefelé, hátha te is jártál arra. A beszélgetésben óvatosan tereld erre a szót. Nézd meg, mely fórumokon beszélget, milyen témák a vesszőparipái, esetleg nézd meg apróhirdetéseit, mert lehet, hogy éppen mindketten a lakásotokat áruljátok, és ez lesz a közös pont.

4. Kit ismerünk mindketten?
Vannak vajon közös ismerősök? Elképzelhető, hogy igen. Mindketten tagjai lehettek egy rajongói közösségnek (például HarmoNet olvasók köre, stb..) sőt az is, hogy közös ismerőseitek vannak. Ha mégsem, akkor nézd meg, mi a legrövidebb út az illetőhöz. Meg fogsz lepődni, de lehet, hogy a legközelebbi ismerőseid ismerik személyesen azt, akitől te most éppen erősen tartasz. Bátran kérdezz ismerőseidtől, hiszen még egy kis diszkrét protekciót is szerezhetsz magadnak, ha ajánlást kapsz egy közös ismerős felől.

5. Tiltólista - amit ne tegyél!
ne jelöld be az illetőt mielőtt találkoztatok volna, és a találkozó után is csak akkor, ha a beszélgetés intimitása ezt indolkoja.  Ne írj neki levelet, vagy ne vedd fel vele a találkozó előtt a kapcsolatot. Ne tegyél ki a saját oldaladra semmi idétlen dolgot, csak olyasmit ami vállalható lehet egy felvételiztető előtt is, ugyanis szinte kínálja magát, hogy ugyanezen a módon te is leinformálódsz. Nagyon gondosan rakd össze a bemutatkozó oldaladat, eszedbe ne jusson olyan sorokat hagyni rajta, amiből bármi negatív következtetés vonhatnak le rólad.

Ha ezt az öt pontot betartod, akkor szinte bizonyos, hogy az esélyesek között leszel a felvételin, ha a szaktudásod is megfelel. Sok sikert kívánunk!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2695 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x