Dohányzol? Ki vagy rúgva!
Címlap / Karrier / Dohányzol? Ki vagy rúgva!

Dohányzol? Ki vagy rúgva!

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-22

Nem tetszik, hogy nem dohányozhatsz az irodádban? Nincs kedved kint fagyoskodni cigarettával a kezedben? Hidd el, te még mindig sokkal jobb helyzetben vagy, mint amerikai sorstársaid. 

 

Törvényi szigorítások nálunk is
A dohányzás miatt az EU-ban félmillióan halnak meg évente; a rák okozta halálesetek negyede, és az összes halálokok 15 százalékának hátterében a dohányzás áll.

Magyarország is előkelő helyen áll a dohányzás tekintetében, s ennek gazdasági következményei is elgondolkodtatók. „Nagyon sok pénzt veszít el az ország amiatt, hogy 3,5 millió ember cigarettázik. 1998-ban a GDP 2,6 százaléka "veszett el" így dohányzás következtében, 2002-ben pedig 4 százaléka”-olvasható az Egészségügyi Minisztérium honlapján.

A nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól szóló 1999. évi XLII. Törvény ezen az állapoton szeretne változtatni, például a dohányzóhelyek kijelölésével, a dohánykommandóval; s valószínűleg újabb szigorításokra is számíthatunk a közeljövőben.

Cigistop!
Az USA-ban ugyanis az állásukat is elveszthetik a dohányosok, még akkor is, ha a szabadidejükben gyújtanak rá. Michigan és Massachusetts beletartozik abba a húsz államba, ahol nincsenek dohányzókat védő törvények, így a cégek kirúghatják cigarettázó dolgozóikat. A cégek többsége ezt azért teszi, hogy kevesebbet kelljen egészségügyre fordítaniuk, és egészségesebb munkakörnyezetet biztosítsanak.

Te is szeretnél leszokni?>>

 Feltépett cigidobozok
Scott Rodrigues massachusettsi lakos a személyiségi jogainak megsértéséért pereli a Scotts pázsitgondozó céget, s azt állítja, hogy amióta kirúgták, brit újságokban, valamint lengyel és litván rádióadásokban is szerepelt.

Egy múlt heti szavazás eredménye szerint az amerikaiak többsége igazságtalannak találja Rodrigues felfüggesztését. A 31 éves férfi azt állítja, hogy nikotinpótló szerek segítségével pár hónap alatt napi öt szálra csökkentette cigaretta adagját, ám hat hónap után kirúgták, mivel túl magas mennyiségű nikotin volt a vérében. Azt mesélte, hogy a vizsgálat előtt nikotinos rágót fogyasztott, amit ki is hangsúlyozott, miután a teszt kimutatta a nagy mennyiségű nikotint a vérében . Ez azért fontos, mert a vizeletvizsgálat eredménye nikotintartalmú rágó rágását követően pozitív.

Mi csak jót akarunk neked!
A Scotts ötmillió dollárért építtetett wellness központot Ohioban, ahol segítenek dolgozóiknak leszokni a dohányzásról, leadni testsúlyfeleslegüket, és egyéb egészségjavító programokat ajánlanak. "Eszközökkel segítjük munkatársaink egészséges életmódjának kialakítását" - mondja a Scotts szóvivője. Rodrigues-nek azonban úgy tűnik, nem adtak esélyt az egészséges életmód kialakítására.

Finálé
Rodrigues közben új munkahelyet talált. "A konkurens cégnél dolgozom. Felhívtak, és közölték velem, nem érdekli őket, hogy dohányzom. Tudják, hogy jó munkát végzek" - mondta.

Forrás: www.medipress.hu


 
 
[ 1132 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x