7+7alapvető álláskeresési hiba, amit ne kövess el
Címlap / Karrier / 7+7alapvető álláskeresési hiba, amit ne kövess el

7+7alapvető álláskeresési hiba, amit ne kövess el

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-18

Mit vársz az állásadók részéről, ha alapvető hibáktól hemzseg a jelentkezésed vagy a felvételi beszélgetésed? A jó munka tökéletes kontrollt kíván! Azt küldöd be, amit kérnek, se többet, se kevesebbet? Ha bizonytalan vagy olvasd át a legalapvetőbb álláskeresési bakikat, hogy elkerüld!  

Az álláskeresés pozitív fogalmát korunkban a munkanélküliség negatív fogalma váltotta fel. Sokszor észre sem vesszük, hogy hozzáállásunkon, metódusunkon, gondolatainkon múlik a jövő. Az álláskeresésben nagyon gyakran alapvető hibákat, bakikat ejtenek a jelentkezők. Jó részük a vicces, humoros kategóriába tartozik, azonban, ha e hibák miatt hosszan nem jutunk álláshoz, azon már aligha fogunk nevetni.

Lássunk néhány alapvető vétséget és kijavítási, illetve elkerülési lehetőségüket:

 1. Ha bemutatkozódat e-mailben küldöd és borzasztó ideges vagy, könnyen elütési, helyesírási hiba kerülhet bele.
  Ha targoncakezelőnek jelentkezel, még esetleg elnézik neked, de ha titkárnőnek, vagy egy lapkiadóhoz szerkesztőnek, akkor aligha bocsátják meg. Noha a hiba, valószínűleg, az idegességből származó figyelmetlenségből adódik csak.
  Tipp: Mielőtt elküldöd a levelet, állj fel egy pár percre, igyál egy pohár vizet, és nyugodtan leülve olvasd át még 1-2 alkalommal a sorokat.
   
 2. Ha bemutatkozódat e-mailben küldöd és az e-mail cím vicces.
  Erről nemrégiben olvashattatok, mégis gyakori hiba, hogy értékelhetetlen, esetleg kimondhatatlan vagy éppen egyszerűen szörnyű e-mail címről érkezik egy jelentkezés.
  Tipp: ha e-mailed a pityuka@dako.com, inkább kérd meg barátaid, hogy küldjenek  egy meghívót egy megbízható e-mail rendszerbe, és a nevedet add meg azonosítóként, vagy regisztrálj meghívás nélküli ingyenes, esetleg fizetős fiókot.

  HarmoNet tipp: E-mailben a hírnév? >>
   
 3. Ha több e-mail címed van és sietség közben másik e-mailről küldöd mint amit a neved után megadsz, esetleg mint ami az életrajzodban szerepel. Hiába Kiss.Pista@korrektmail.hu az elérhetőséged, ha a kimenő leveleknél nem állítod át küldő fiókot a pityukáról.
  Tipp: alakíts ki egy levélküldési metódust, amiben a kimenő fiókot is mindig ellenőrzöd.

 4. Ha elküldöd életrajzod és idegességedben semmilyen elérhetőséget nem adsz meg, úgy ha szeretnének sem tudnak majd felhívni, vagy írni neked.
  Tipp: Állítsd be aláírásként címed és telefonszámod leveleidhez, vagy ellenőrizd az elküldés előtt.
   
 5. Ha leveled túl tirádás, borzasztó hosszú leíró jellegű, melyben már azt is megosztod milyen nehéz az életed, és borzasztóan akarod a munkád, valószínűleg fárasztani fogod a főnököt.
  Tipp: Olvasd el, mit kérnek a jelentkezéshez és udvariasan csak a kellő adatokat add meg, esetleg motivációidnak adj hangot, röviden.
   
 6. Ha leveled túl alázatoskodó, minden bizonnyal siralmas képet festesz majd magadról, erre csak kevesen ugranak, még babysitternek csak-csak, de egy nagyvállalat középvezetői pozícióját nem kapod meg. A köszönöm szépen alázatosan kedves szíves figyelmét hálásan és várom tisztelettel és megtisztelően tiszteletreméltó válaszát valószínűleg nem fog nyerni
  Tipp: rövid udvarias formális elköszönést válassz.
   
 7. Ha leveled több kérdést tartalmaz, mint állítást vélhetőleg a kukába kerül. Borzasztó bosszantó lenne, ha feladnál egy álláshirdetést és nem bemutatkozókat kellene olvasnod hanem szorgosan válaszolgatnál kérdésekre. Természetes egyfajta pár kérdéses érdeklődés a jelentkező levélben, de a bemutatkozó, bejelentkező levél rólad szól, ha már nyerő vagy majd kérdezhetsz. Tipp: számold össze a kérdőjeleket, és ha legalább fele annyi van belőle mint a pontból akkor kezd újra levelet!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 8364 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x