Önálló csajok csúcs karmája - sikeres kismama lennél?
hirdetés
Címlap / Karrier / Önálló csajok csúcs karmája - sikeres kismama lennél?

Önálló csajok csúcs karmája - sikeres kismama lennél?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-06-13

A "kismama-generáció" elhelyezkedési gondjaira hívta fel a figyelmet a most záruló VANDA (Vállalkozó Nők, Dolgozó Anyák) elnevezésű program, amely a munkába visszatérni kívánó kisgyerekes anyukákat segítette támogatott képzésével 7 hónapon át. A képzésben távoktatásban tanulhattak a kismamák, például projektmenedzsmentet. 


Rendezvénynaptár
Az időbeosztási konfliktus feloldása
Mivel az anyaság és a dolgozó nő közötti szerepkonfliktus feloldását jelentheti egy rugalmas időbeosztásban végezhető vállalkozás indítása, ezért erre felkészítő képzést hívott életre tavasszal a Tempus Közalapítvány, az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatásával.

Többszörös túljelentkezés volt a képzésre
Idén áprilisban - többszörös túljelentkezés mellett – 82 vállalkozó szellemű kismamával indult el a program. 10%-a volt csak az, aki már ekkor rendelkezett saját vállalkozási tapasztalattal. A program elsősorban azon kisgyerekes szülők részvételével zajlott, akikben már megérett egy életképes vállalkozás gondolata, vagy már el is indultak a megvalósítása felé. Érdekes észrevétel volt, hogy bár középfokú végzettség volt az alapfeltétel, mégis a résztvevők nagy százaléka felsőfokú képesítéssel rendelkező volt.

Milyen témakörökben folyt az oktatás?
A távoktatásban átadott vállalkozási és pályázatkészítés-projektmenedzsment ismereteket 52 órányi mentálhigiénés szolgáltatás (pl. női szerepek, női archetípusok feltérképezése, stílustanácsadás, családi és munkahelyi szerepek összeegyeztetése, stb.), és 30 órányi személyes konzultáció is kiegészítette: a „tananyag” ezzel a közelgő életformaváltás nehézségeinek kiküszöbölésére is felkészítette a kismamákat.

HarmoNet tipp: VANDA: Amikor a kismamából vállalkozó lesz >>

A képzést novemberben egy üzleti terv zárta, a kismamák konkrét vállalkozási ötlete alapján.
Az utolsó feladatot, így az egész képzést 66 résztvevő teljesítette sikeresen. A leggyakoribb üzleti elképzelések a lakberendezés, az oktatás és az ékszerkészítés területéről kerültek ki, de akad olyan kismama is, aki a borászat területén kíván sikeres vállalkozóvá válni.

Több résztvevő véleménye volt, hogy olyan önismereti tudást is kapott ami alapján jövőbeni céljait személyiségének megfelelőbben tudja alakítani. Volt olyan is, aki úgy nyilatkozott, hogy ezután másik vállalkozást fog indítani, megvalósítani, mert kiderült számára, hogy képességei és lehetőségei szerint, számára megfelelőbb és életképesebb, az új terv, mint már működő régi családi vállalkozása. HarmoNet tipp:
Dögös, önálló, és kismama! - Teljes élet Neked is! >>

Nem engedik el a VANDÁs mamák kezét

Bár a konkrét oktatás a mai zárókonferenciával lezárult, azonban a képzőhely továbbra sem engedi el a vandás mamák kezét: a már meglévő fórumon túl kapcsolati háló kiépítését, üzletasszony-klub indítását tervezik. A folyamatos kapcsolattartás segítheti az újdonsült vállalkozók közti tapasztalatcserét, és a partnerségek, személyes baráti kapcsolatok kialakulását.

E. M. 
 
[ 1616 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x