Jól fizető munkát keresek
Címlap / Karrier / Jól fizető munkát keresek

Jól fizető munkát keresek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A kihívás, a metódus és a fizetés, amire vágyunk általában ritkán találkoznak. Sokszor, ha választanunk kell egy kedvező, kényelmes, kellemes és egy jól fizető állás között, a jobban fizetőre voksolunk. Ám kedvünk elhagy, s végül új állást kell keressünk. A hirdetésben ezt írjuk: jól fizető munkát keresek. Munka és pénz ördögi köre... kerülj ki belőle!  

Amikor bevállaljuk a közepest

Szükség van arra, ha az embernek nincs keresete, munkája, hogy bevállaljunk egy munkát, akkor is, ha nem kedveljük. Ha nincs éppen fizetésünk, ha adósságainkat törlesztenénk, muszáj elfogadni sokszor az első szembejövő munkát. Azután ott van a szakmai gyakorlat kérdése. Olykor el kell fogadunk egy-egy állást pusztán a tanulási, a fejlődési és gyakorlási lehetőségek miatt. Ha kevesebbet is fizetnek, ha a munkaidő kényelmetlenebb is, bizonyos hivatásokban, szerepekben gyakorlatot szerezhetünk és tapasztalatot hosszú távú terveink megvalósításához. Végül, de nem utolsó sorban ott van az a helyzet, amikor szülés, gyermeknevelés, külföldi út miatt, vagy egyéb okokból kiesünk a hazai és folyamatos munkavégzésből. Ilyenkor szükség lehet időre, türelemre, gyakorlatra. Ilyenkor szükség lehet arra, hogy egy közepesen kellemes munkahelyen visszaszoktassuk magunkat, terveinkhez igazodva.

A tipikus hiba

Tipikus hiba azonban, hogy amikor egy munkahelyen dolgozni kezdünk, nem készítünk a fejünkben tervet. Nyilván nem elhamarkodott döntéseket és kijelentéseket kell hozni, de elvárásokat, célokat le kell szögezni magunkban, esetleg naplónkban, vagy csak elménkben rögzíteni. Miért csináljuk ezt a munkát, mit akarunk ezzel elérni? Anyagi válság kiküszöbölése, anyagi helyzet fellendítése, talpra állás, megerősödés, tanulás, tapasztalat, egyebek. Hajlamosak vagyunk hónapok, évek hosszú sora alatt elfelejteni, hogy pontosan miért is vagyunk egy adott munkakörben, egy adott munkahelyen.

Gyakran tapasztalom, hogy egy-egy kilengő hangulatú személy arról mesél, kezdetben elvállalt egy állást, de ma már nem tudja miért, meddig akar a szerepében lenni, és merre tovább. Ugyanakkor boldogtalan, és elégedetlen. Vagyis elvállalunk egy munkát, egy szerepet, majd nem tudjuk később, hogy merre menjünk tovább. Elakadunk, mintha az aktuális pihenő a végső célunk lenne, nem csak egy közbülső állomás. Fontos ezért megvizsgálni 3 lépcsőben a helyzetünket.

  1. Miért kezdtem el egykor ezt a munkát?
  2. Ma mi nem tetszik, és mi tetszik?
  3. Merre akarok továbbmenni?


Ez a metódus nagyon fontos ahhoz, hogy folyamat részeként és ne egy elveszett pontként érezzük magunkat, helyzetünket. Vagyis tudjuk, hogy a munkánkat miért végezzük.

A továbbállás döntéshelyzetei

Később, amikor továbbállunk, igyekezzünk munkánkat jobban megválasztani. Fontos az, hogy megfelelő módon keressünk, igényeink szerint, elvárásainknak megfelelően, ugyanakkor az is fontos, hogy reális képeink legyenek a munkánkról. Miért csinálom pénzért? Csak pénzért akarok dolgozni? Vagy valami többet is szeretnék? Haszontalant is elvégzek pénzért? Vagy hasznosat szeretnék a munkaidőmben alkotni?

HarmoNet tipp: A legbrutálisabb kérdések az állásinterjún - Készülj fel! >>

A "jól fizető munkát keresek" abszurditása

Ha egy interjúban ezzel indítasz, valószínűleg nem aratsz nagy sikert. Ugyanakkor magad alatt is vágod a fát, mert ha egy interjún vagy munkába álláskor, esetleg egy új, kedvezőbb munkahely reményében a pénzkeresetet emeled ki, akkor bizony könnyen abba a csapdába kerülhetsz, hogy veled pénzért mindent meg lehet tenni. Vagyis egy tisztességes fizetésért egyre többet és többet dolgozhatsz, sőt életed célja ez, ezért pedig bármit képes vagy elvégezni. De csakugyan így van ez?
 
A jól fizető munka lényeges szempont lehet, ha szeretnél megállni saját lábadon, ugyanakkor a pénz hosszabb távon nem tud boldoggá tenni. Ha pusztán a pénzért dolgozol, és akár olyan szinten haszontalan, érdektelen, számodra nem érdekes munkakörben, amelyet valóban csak és kizárólag vagyoni okokból teszel, akkor lehet, hogy lesz pénzed utazni, nyaralni, de fél évnél hosszabb távon bizonyosan elunod magad, s kezdődik majd a hétvégék, szabadnapok és a hivatásod közötti erős kontraszt. A kontraszt hibákat szül munkádban. A hibák változásokat, akár elbocsátást hoznak. Az átállások, munkahelyváltások pedig pénzkiesést, krízist jelentenek. Ezért bár a fizetés mértéke és módja nagyon fontos, hosszabb távon kifizetődő, ha olyan hivatást választasz, amely személyi attitűdödhöz jobban passzol.

Mik ennek az előnyei?
  1. Jó kedvben való munkavégzés
  2. Hibák elkerülése, lelkesedés, elhivatottság, jó partnerkapcsolatok a munkában
  3. Eredményes munkavégzés, távolabbi kilátások kiépülése
  4. Előrelépés, hosszabb távon biztosabb, jobb kereset

Jó munkát!
    
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5433 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x