HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-10-19
Címlap / Karrier / Döntöttem: Felmondok!

Döntöttem: Felmondok!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-10-19

Nem is hiszed, hányan jutnak éppen szeptember elsejétől erre a döntésre. Miért? A válasz egyszerű: Mert a nyaraláson a nyugalomban és a békében volt ideje és ereje átgondolni, hogy mennyire méltányos számára ez a poszt. A fejvadász cégek ilyenkor sorozatban lőnek, hiszen a megüresedett posztokra és az onnan távozó emberekre is lecsapnak. Mire számíthatsz? 

 

A szeptember eleje, az októberi időszak mindig hoz meglepetéseket a nagy posztok leosztásában és a kisebb pozíciók gyakran cserélődnek. Ha úgy döntesz: felmondasz, gondold át alaposan.

6 kérdés a felmondás előtt:

  1. Az én ágazatomban mennyire van szükség az én posztomon, vagy annál magasabban emberekre? (Nézz körül, érdeklőd ismerősöknél)
  2. Amerre én lakom (nézz körbe a városban, a megyében) milyen az általános munkaerő piac? Ha tragikus, akkor nem érdemes a felmondáson gondolkodni! Kivétel persze a szélsőséges feltételeket nyújtó vállalat, vagy az abszolút siker-hiány szakmák dolgozói.
  3. A vállalatot hogy érinti a felmondásom? Mennyire korrekt? (Ők mennyire voltak korrektek ezzel szemben az én irányomban?)
  4. Az ismerősök között hasonló poszton ki keresett munkát legutóbb – kérdezzük ki a tapasztalatairól!
  5. Mennyi a felmondási időnk? Nézzük meg a munkaszerződést – ennek fényében gondolkodjunk, hiszen a felmondási idő felének ledolgozására kötelezhetnek bennünket!
  6. Mekkora pénzügyi tőke áll rendelkezésemre az esetleges munkanélküliség alatt? Kapok-e végkielégítést, ha igen mennyit? Mekkora a munkanélküli járadék összege? Mérjük fel anyagi lehetőségeinket!
HarmoNet tipp: Barangolás a neten: Online álláskeresés valótlan munka? - Tények és tennivalók az interjúig >>

Ront, vagy ajánl?
A vállalat, ahol most dolgozunk, sokat ronthat és sokat segíthet az új kezdésben is. A felmondásnak biztos, hogy számos oka van. Mégis, ha nem atomrobbanással jövünk el onnan, borítva asztalt-széket, talán jobb lesz nekünk is, a vállalatnak is. A fair feltételek, a korrekt felmondási folyamat, a tiszta helyzet teremtése a legjobb mindenkinek. Ha a felmondásunk – minden indulatunk ellenére – szépen sikerül, a vállalattól akár ajánlólevelet is kérhetünk.

Keress a felmondási idő alatt is!
„Ne ülj a babérjaidon, ha már felmondtál!” – javasolja a karrier tanácsadó! Érdeklődjünk kapcsolati körünkben óvatosan, hová léphetünk tovább. Néhány erős ajánlás, vagy egy-két jól elhelyezett üzleti ebéd/vacsora, és lehet, hogy kész szerződés vár bennünket a felmondás után, ha ügyesek vagyunk. (Természetesen bizonyos pozíciók felett érvényes.)

„Iratkozz be azonnal egy tanfolyamra!” – a karrier tanácsadó arra is felkészít, ha éppen pechszériában leszel. Egy önéletrajzban rosszul mutat, ha 5-6 hónap üresen tátong. Ha viszont arra tudunk hivatkozni, hogy ezt az időt intenzív nyelvtanulással töltöttük (és tényleg azzal töltjük!) akkor az hatalmas előnyt jelent. A nyelvtanulás a legjobb döntés – mondja a tanácsadó – hiszen a nyelvi kurzusokra akár havonként is be lehet iratkozni. De jó ötlet egy 3-6 hónapos számítógépes, vagy egyéb szakmai továbbképző tanfolyam elvégzése is – hiszen ez javítja munkaerő piaci esélyünket. Egyúttal hivatkozási pont is lehet a felvételinél, hogy a szakmai továbbképzés miatt léptünk egyet.

HarmoNet tipp: Dolgozni szeretnél? A hivatás megválasztás pszichológiája lépésről-lépésre - Csináld velünk! >>

„Készíttess profi anyagot magadról!” – a karrier tanácsadó arra bíztat, hogy az önéletrajztól a fotóig minden legyen profi, hiszen ez képvisel téged a munkaerő piacon. Nézesd át olyan ismerősökkel, barátokkal, akik HR területen jártasak, vagy keress szakembert aki tanácsokat ad.

Nem tudhatjuk előre, mennyi ideig fog tartani a munkanélküli állapot. Úgy rendezkedjünk be, hogy akár 2 akár 6 hónap, mindenképp maradjon tőkénk. Készüljünk fel arra, hogy mostanában akár a fejvadásszal való beszélgetést követően (ez ugyanis nem számít bele a felvételi körökbe!) akár 4-6, rossz esetben még több körön keresztül is lehetséges a felvételi procedúra.

G.K.
 


 
 
[ 2818 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x