A Guruló Dollárok elmélete
hirdetés
Címlap / Karrier / A Guruló Dollárok elmélete

A Guruló Dollárok elmélete

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-07

Vannak emberek, akik akkor is szegények maradnak, ha milliókon ülnek a bankban, s vannak olyanok, akik akkor is gazdagok, ha egy ruppó nincs éppen a zsebükben. Nem a lelki értelemben vett, patetikus gazdagság-mítoszról, hanem arról a bizonyos "pénzszagról" beszélek, amit azonnal megorrol szinte minden civilizált országban minden felnőtt ember. 


Rendezvénynaptár
Dollár helyett persze bármilyen kompatibilis pénzegységet behelyettesíthetsz, az elmélet pénznemtől függetlenül működik.
Csóró vagyok, ments ki innen!

A csóróság nem a zsebedben csörgő pénzösszeg, hanem a gondolkodásmódod kérdése. Volt egy barátom – Isten nyugosztalja őt – aki bejárta a világot. Azt hihettük volna, hogy élvezi az életét, hogy jómódban telnek napjai, de valójában folyton kuporgatott. Mindig valakihez bekérte magát, úgy lakott, mert, bár lett volna rávaló, sajnálta a pénzt. Számos barátja lehetett volna így, de a visszahívás valahol mindig elmaradt a részéről. Végigjárt egy halom egzotikus országot, de vitte magával az olcsó lókolbászt a kispiacról, s azokban az években, míg rendszeres kapcsolatban voltunk egymással, mindig ugyanabban az ócska kabátban járt. Mindig elfogadta, ha főztem és megkínáltam, de soha nem hívott meg, hogy ő főzzön és kínáljon meg engem. Kuporgató kapzsisága eget rengető volt. Egyébként több budai villája volt ennek a fiúnak, amik kiadásából származó stabil hozamot költhette kényelmesen, s rendes bankbetétek is híztak a számláin. Mindig szegény volt, s azt hiszem a nagyon fényes utazásai ellenére sem volt soha boldog. Mindig azt leste, honnan mit lehet hozni haszonnal, s hogy hol spórolhat még egy keveset.  Végül szegény pár éve elhunyt. Amikor megtudtam, csak arra gondoltam: - Nincs puttonyos halott.Merre gurul az a dollár?

Tőled el, vagy éppen feléd? Néha így, néha úgy. A pénz áramlásának sajátja, hogy nem mindig egyformaképpen halad. Láttál már olyan görbét, amit a pénzügyi elemzők használnak? Egyszer a magasban, másszor a mélyben vannak a vonalak, viszont ők a középárfolyamokkal dolgoznak. Tudják, hogy ami egyszer fenn volt, az leeshet és ami leesett az felemelkedhet, akár aznap végére is így nem aggódnak. A középérték számít, még akkor is, ha vannak napok, amikor mélypont van, s akkor is, amikor toronymagasan járnak az árfolyamok. Az életünkben csak akkor lesz folyton túl alacsony az index, ha negatívan gondolkodunk pénzügyeink felől.

Az önbizalom alapja a guruló dollárok elmélete
A totális tudat, hogy a pénz hozzád fordul, s hogy az esetleges zivatar átmeneti, a tudat, hogy te mindent megteszel, amit lehet a pénz megszerzésének érdekében, önbizalmat ad. Az önbizalommal teli ember pedig sokkal hatékonyabban vonzza a pénzt magához. Ha el tudod hagyni a ficánkoló centek elméletét, vagyis hogy a kicsi is több mint a semmi és a saját árfolyamod alatt vállalsz dolgokat, akkor nem aprózod el vegyértékeidet, meg tudod tenni mindazt amire képes vagy – s el tudod várni a környezetedtől annak ellenértékét is.

A guruló dollárok azt mondják: elgurulunk, kamatozunk, visszajövünk.

Gáspár Kati

Kép:
piqs.de: Knipsermann - Banker 
 
[ 5587 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x