Felőröl a karrierem! Tippek a kiegyensúlyozott munkához
Címlap / Karrier / Felőröl a karrierem! Tippek a kiegyensúlyozott munkához

Felőröl a karrierem! Tippek a kiegyensúlyozott munkához

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Manapság a világunk rendkívül pörgős, néha azt érezzük nincs idő megállni, csak fejlődni, megfelelni, tűrni... mindezt azért, hogy egyre feljebb jussunk a képzeletbeli létrán. Sokszor érezzük magunkat boldogtalannak még akkor is, ha esetleg sikerült átlépni egy adott akadályt. Megéri ez?  

Ezeket a sorokat nem azért írom, hogy lebeszéljek bárkit is a karrierista felfogásról, hanem, hogy segítsek abban, miként lehet folyamatos kiegyensúlyozottsággal, lelkesedéssel, és (higgye el) akár vidámsággal is érvényesülni. 

A főnököm kikészít!
Minden karrierista egyik legnagyobb kihívása, hogy megfeleljen a főnőkének, főnökeinek. Miért is olyan nehéz ez? Véleményem szerint az egyik legfőbb hiba, ha túl érzékenyek vagyunk. Bármikor olyan visszajelzést kapunk, ami nem „mosolygós”, máris kudarcnak éljük meg, és azt gondoljuk visszaestünk egy lépcsőt a célunkhoz vezető úton. Ez egyáltalán nem így van. Fogjuk fel úgy, mint egy hatalmas háborút, ami rengeteg csatából áll. Mi van akkor, ha pár csatát elveszítünk? Semmi! A lényeg a háború megnyerése.

A főnökök is emberek, nézzünk hát úgy is rájuk, és ne mint valami idegenekre. Velünk nincs olyan, hogy hangulatemberek vagyunk? Dehogynem! Velük is van, és sokszor ezért tűnik úgy, hogy  nincsenek velünk megelégedve.  Azért mert ideges, lekezelő, az nem mindig nekünk szól, még ha néha úgy is tűnik! Ráadásul a vezető beosztású embereken néha hatalmas nyomás van, annak ellenére, hogy azt hisszük, csak néhány aláírásban merül ki munkájuk. Minden alkalommal, amikor belépünk a munkahelyünkre, vegyünk fel egy képzeletbeli kabátot vagy páncélt, és amikor kijövünk vegyük (képzeletben) le. Ne mi sérüljünk odabent, hanem a páncél!

Tévhitek

Vannak bizonyos tévhitek, amik megpecsételhetik az ember életét ha azonosul velük. Ilyen például az, hogy aki karrierista annak nincs ideje semmi másra a munkán kívül. Ne skatulyázza be magát ilyen őrültségekbe! Igen is van ideje szeretteire, és kikapcsolódásra is, még ha nem is annyi, mint amennyi egy más munkakörnyezetű embernek. Van még egy hatalmas tévhit, amiben sokan tévednek, mégpedig, hogy minél több áldozatot hozok a munkámért, annál sikeresebb leszek, annál jobban megérdemlem a sikert. Egy nagy túrót!

Emberek vagyunk, érző lelkű  lények, szükségünk van az életre! Önnek is, nekem is! A sok munka hosszú távon kifacsar, hát ha csak keveset is, de szakítson időt arra, amit igazán szeret. A sport és a szex is jó stressz oldó, a testet fárasztja, de az elmét feltölti. Egyik nap szenteljen rá egy órát és írja össze mit szeret, mire van lehetősége, és mikor valósíthatja meg, majd rendszeresen fordítson rá időt.

A lelki gondok meglátszanak a munkán is!
Úgy vélem a sikernek több kulcsa is van, de biztos vagyok benne, hogy legtöbbször két dolog mindenképp közrejátszik. 
1. Az egyik a munkánk minősége
2. a másik pedig a kisugárzásunk, avagy, hogy milyennek is lát minket az az ember, aki majd dönthet a jövőnkről. Nem kell kigombolt blúzzal mászkálni, elég mosolyogni!


A pozitív kisugárzás ez egyik fő  kulcs. Erőt, kiegyensúlyozottságot, megbízhatóságot sugároz, e nélkül nem lesz soha sikeres! Tehát, ha a munka hatására a fejünkben zavar van, akkor a munkavégzésben is az lesz. Romlik a munkánk minősége, hamarabb fáradunk, elkedvtelenedünk, elszürkülünk. Ön rábízna fontosabb munkát egy ilyen kisugárzású emberre? Én biztos nem.
Abban biztos vagyok, hogy Ön is érzi, mikor nincsenek rendben a dolgok elméjében, ilyenkor fordítsa figyelmét magára.

Mi a fontos nekem?
Tegyünk fel egy kérdést magunknak, és elmézzünk kicsit rajta.

Mi a célom? 

Mindenáron egy sikeres karriert befutni, vagy boldognak lenni? Higgye el ez rendkívül fontos dolog. Volt jó pár álmatlan éjszakája? Nem volt olyan, hogy elalvás előtt több száz gondolat kavargott a fejében az aznapi vagy másnapi munkáról? Nem volt ingerült a családjával, barátaival, mert hazavitte a stresszt? Ez hosszú távon tönkreteszi az embert, és ezáltal elvérzik a karrierépítés csatáiban. Van egy jó hírem: lehet egyszerre sikeres és boldog is! Hosszú távon, és állandóan boldog, az talán nem, de pár pillanatig egy dicséret vagy előléptetés után igen. Ehhez az kell, hogy ne üldözzük a sikert, maradjunk nyugodtak, kiegyensúlyozottak, és higgye el, a siker magától fog jönni. Elmondom mire van ehhez szükség: megállni a nap folyamán párszor, türelmesnek lenni, és hinni magunkban. Ha ez a három tényező megvan, jelentős változást észlelhet munkája és élete minőségében. A türelem azért kell, mert ha nincs meg, tovább növeljük az amúgy is nagy nyomást, ami alatt összetörünk. Siet valahova?

Nem véletlen a mondás, hogy jó  munkához idő kell, és ez nem csak egy-egy munkafolyamatra értendő, akár egy több éves fejlődésre is.

A megállások is nagyon fontosak. E nélkül felőrlődünk, és káosz lesz a lelkünkben és a munkánkban is. Ha van rá lehetősége (márpedig úgy gondolom csak arra nincs időnk, amire nem akarunk), két-három óránként álljon meg egy pár perc erejéig. Üljön kényelmesen, engedje el magát, ha van rá lehetőség hunyja be szemét. Ebben a pár percben kezdje elengedni a gondolatait, és kezdjen el valamely érzékszervére koncentrálni, először mondjuk koncentráljon a talpa érintésére a földön, utána a ruhája érintésére a bőrén, majd ízlelje a szája ízét, ezt követően mondjuk tapintson meg valamit és így tovább.

Az érzékszervekre való koncentrálás nagyban segít az elme lecsendesítésére, ami kulcsa a nyugalomnak, ami feltölti Önt energiával, és jobban tud majd figyelni is. Áldozzon pár percet erre a gyakorlatra, majd szép lassan térjen vissza. A lényege, hogy addig csinálja, míg a gondolatai, ha csak pár másodperc erejéig is, de eltűnnek. Próbálja ki, nagyszerű érzés megpihenni a nagy viharban, ami körbevesz egy pezsgő munkahelyen. Valamit higgyen el nekem, ezt igenis megérdemli! Az egyik legpraktikusabb megállás lehet az ebéd is. Ne úgy ebédeljen, hogy közben dolgozik, vagy úgy, hogy kettőt rág és rohan vissza dolgozni. Ne! Ennyi mindenkinek jár, nyugodtan adja meg a módját az étkezésnek, és inkább az ízekre figyeljen, mintsem arra, mi vár Önre mikor visszamegy dolgozni. Nem robotok vagyunk! Ne csak a testünket töltsük meg energiával ilyenkor, hanem agyunkat is, a pihentetés által.

Végső soron a hit fontosságáról beszélnék
Higgyen önmagában, minden körülmények között. Hogyan higgyen Önben a főnöke, ha saját magában sem hisz? Ha van hitünk, hegyeket mozgathatunk meg… És persze az sem másodlagos, hogy minden egyes gondolat, ami arra irányul, hogy nem képes elérni célját, eltereli a figyelmet a munkáról, és bebeszéli, hogy nem képes győzni. „Az vagy amit gondolsz…”

Tegyen fel egy kérdést magának: mennyi időt szentelt az egyes munkafolyamatokra és - annak érdekében,hogy megfeleljen - mennyit Önmagára?

Összegezve: Ön az első, és utána a munka! Ezzel nem lesz eredménytelenebb, sőt, hatékonyabb, lelkesebb, sikeres lehet!



Dániel


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 7700 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x