Egy karrierépítő kérdés, amit muszáj feltenned a főnöködnek...
Címlap / Karrier / Egy karrierépítő kérdés, amit muszáj feltenned a főnöködnek

Egy karrierépítő kérdés, amit muszáj feltenned a főnöködnek

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-28

Karriered első számú támogatója a főnököd kell, hogy legyen. Ő az, akinek közvetlen rálátása van a munkádra, ő az, aki a legtöbbet tud arról, hogy mire vagy képes. Ő dönt előléptetésről, fizetésemelésről, jutalmakról. Számtalan módja van annak, hogy felhívd magadra a figyelmét, ám létezik egy megkerülhetetlen kérdés, amivel biztosra mehetsz. 

 

Fontos: tegyél meg mindent, hogy egyrészt folyamatosan nyújts kiemelkedő teljesítményt. Másrészt tudasd vele, hogy te nem véletlenül vagy ott, hanem konkrét karrierépítő céljaid vannak. Tudatos karrierépítőként elemi érdeked „beszivárogni” az előléptetésedben illetékes döntéshozó, azaz a főnököd fejébe.


Számtalan módja van annak, hogy felhívd magadra a főnököd figyelmét, én javaslok neked egy módszert. Tedd fel neki a következő kérdést:

„Azon túl, hogy folyamatosan maximális teljesítményt nyújtok a munkámban, mi egyébbel tudok még segíteni Neked, hogy a szervezeti célokat könnyebben, hatékonyabban érjük el, és hogy a te életed itt könnyebb legyen?”

Vagy valami hasonlót. A lényeg, hogy konkrétan rákérdezel és jelzed, hogy te neki szeretnél segíteni, te az ő válláról szeretnél levenni terheket. (Az esetek többségében ezért hálás lesz neked!) Nem várod a sült galambot, hanem elébe mész a lehetőségnek. Fenti mondaton túl jelezheted neki azt is, hogy rád mindig számíthat.


Azért találom jónak a fenti mondatot, mert a tipikus beosztotti hozzáállás nem az, hogy „hogyan tudnék még többet vállalni?”, hanem az, hogy „hogyan tudnék minél kevesebbet elvégezni anélkül, hogy ez bárkinek feltűnne”?

Nem kevésbé azért is jó a fenti mondat, mert a beosztottak többsége ilyen kérdéseket a főnökének egyszerűen nem szokott feltenni. Aki meg felteszi, arra nagyon nehéz lesz később nem emlékezni...

Boér Tamás
professional coach, motivációs előadó
a „Sikertervezés” könyvek írója
www.sikertervezes.com

Képek:
piqs.de: connor212 - business woman
piqs.de: misterad - High Rollers

 
 
[ 2400 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x