Felforrt az agyad? - Karrierépítés nyáron?
Címlap / Karrier / Felforrt az agyad? - Karrierépítés nyáron?

Felforrt az agyad? - Karrierépítés nyáron?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-07-10

Miért foglalkozzak a karrieremmel nyáron? - Mert más nem fog helyetted! Ez a rövid válasz. A hosszabb pedig: Ha éppen állás nélkül, esetleg pályakezdőként lubickolsz, akkor nem a legjobb ötlet azt mondani, hogy akkor azt a nyarat még "kiveszem", lazítok, bulizok, aztán ősszel majd jól elhelyezkedem. Az esetek nagy százalékában ez nem jön be.  

 

Sokan gondolkoznak így, ezért szeptember-októberben elözönlik a cégeket a kéretlen pályázatok. (Nem baj, legalább lesz mit a kazánba tömni.) Nem, nem igazán örülnek neki. Szép, barnára sült munkanélküli leszel. Az is valami!


Gondolkozz másképpen!

Ha a többiek lógatják a lábukat, akkor Neked itt a lehetőség. Feküdj rá most a témára. Van időd, dolgozod ki az alap önéletrajzodat. Írd össze a listát, hogy milyen cégnél, milyen pozícióban szeretnél elhelyezkedni. Kutass, keresd meg a cégeket, ahová pályázni szeretnél.


Mi az alap önéletrajz?

Egy olyan iromány, ami tartalmazza az adataidat, az összes végzettségedet, képzettségedet, szakmai tapasztalatodat, készségeidet és képességeidet, amit csak össze tudsz szedni az eddigi életedből. Minden egyes tréninget, továbbképzést, tanfolyamot, nyelvtudást és kutyafülét, amit valaha megtanultál, használtál, gyakoroltál. 2-3 olyan személy nevét és elérhetőségét, akiktől szükség esetén referenciát kérhetnek a leendő munkáltatók.Jó, akkor elküldök 300 ilyen alap önéletrajzot és letudtam...

Ne akard, hogy sikítsak! Egy jobb, de már egy közepes HR-es is egy pillanat alatt tudni fogja, hogy sablon önéletrajzot kapott, vagy olyat, amit kifejezetten annak a cégnek, arra a bizonyos pozíciójára írtak meg. Honnan? Őket erre tenyésztik, erre tartják, ez a dolguk. Tudják.

Ráadásul az említett alap nem arra van, hogy küldözgesd. Arra való, hogy kiindulópontként használd, és minden állás esetén aktualizáld, testre szabd.

Akkor most írjak meg 300 különböző önéletrajzot? - Hülye vagy?
Nem, nem vagyok. Nem, nem kell ennyit megírnod. Ha okosan kutatsz, akkor lesz a listádon 15-20 olyan cég, akiket szívesen megkeresnél, ahol boldogan dolgoznál. Ezekre tényleg sok energiát kell szánni. Ismerd meg őket alaposan, és a szerzett információk alapján állítsd össze a pályázati anyagodat. A kísérőlevélben írd le, hogy miért szeretnél náluk dolgozni, és nekik miért jó, ha Téged vesznek fel. Mellőzd a bullshiteket. Az, hogy kihívást jelentő munkakör, szakmai fejlődésed fontos állomása, szeretnél hozzájárulni a cég sikeréhez – na mi? Az. Olyat írj, ami konkrét, ami rólad szól és ami igaz. Ha azzal tudsz hozzájárulni a cég sikeréhez, hogy szebb prezentációkat készítesz, mint bárki más, akkor erről írj.

Hirdetésre ne is jelentkezzek?
Dehogynem. Ne hagyd ki a lehetőségeket. Amit viszont itt is hagyj ki, hogy azért jelentkezel az állásra, mert a hirdetés „felkeltette a figyelmedet“. Miért, valami álláshirdetés fetisiszta vagy? Nem. Álláskereső vagy. Tehát? Azért szeretnél jelentkezni a meghirdetett állásra, mert az ott felsorolt feltételeknek pontosan megfelelsz. Részletezd, hozz példákat.


Na és ha nem felelek meg a feltételeknek?
Ha a feltételek legalább 80%-ának nem felelsz meg, akkor inkább ne jelentkezz. Ne csinálj felesleges papírmunkát a cégeknek. Mi van, ha 1-2 feltételnek nem felelek meg?  Mérlegelj! Ha kiemelt, kulcsfontosságú feltételeknek nem felelsz meg, akkor nem érdemes jelentkezni. Nem véletlenül hangsúlyozták az adott pontokat. Ha nem rendelkezel olyan tulajdonságokkal, amiket „előnyként“ feltüntetnek, az nem katasztrófa, attól még nyugodtan jelentkezhetsz.

Jó karrierépítést Neked!

Nagy Krisztina


 
 
[ 3132 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x