Női befektetők kontra nőkbe fektetők
hirdetés
Címlap / Karrier / Női befektetők kontra nőkbe fektetők

Női befektetők kontra nőkbe fektetők

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-06-19

A női befektetők többségének egész más szempontok fontosak, mint férfitársaiknak. Talán ebből ered a férfiaknak az az elképzelése is, hogy ők inkább magukat a nőket tekintik befektetésnek. Tények, tévhitek és számok, csipetnyi humorral fűszerezve Bunyik Zoltán, a Harmonet tanácsadójának tollából. 


Rendezvénynaptár
Az 1960-as, 1970-es években hatalmas változást hozott a fogyasztói társadalomban a nők munkába állása. Az angliai Gazdasági és Szociális Kutatóintézet egy, a befektetési kultúra kialakulását vizsgáló kutatása szerint Angliában és Walesben már az 1870-es évektől megfigyelhető volt a nők érdeklődésének élénkülése saját pénzügyeik iránt. Az emancipációs mozgalmak és a nők kereseti lehetőségeinek bővülése elindítottak egyfajta tudatosságot az általuk megszerzett vagyon őrzésében, gyarapításában.

Helen Thompson: Marketing to women című könyvében arra is rámutat, hogy a nők alaposabb kutatást végeznek és több szakmai információt, befektetési tanácsot igényelnek pénzügyi döntéseik meghozatala előtt. Míg a férfiak legnagyobb arányban gazdasági lapokból tájékozódnak (54%) és onnan választják ki, hova fektessék pénzüket és csak ezt követi a szakemberek befektetési tanácsa (28%), addig a nők nagyobb arányban támaszkodnak személyes befektetési tanácsadóval folytatott beszélgetéseikre (36%). Ezért hajlamosabbak előnyben részesíteni azokat a befektetési termékeket kínáló szolgáltatókat, akik türelmesen, és részletesen elmagyarázzák számukra a lehetőségeket, azok előnyös és hátrányos oldalát is (gondolom, én is ezek közé tartozom). Ugyanakkor a befektetett eszközeik sorsát is sokkal alaposabban nyomon követik, mint a férfiak. Gyakrabban nézik meg a számlakivonatokat és időnként felülvizsgálják döntéseiket. A női befektetők számára a pénzügyi termékek kiválasztásánál szerepet játszik az etikus hozzáállás is, a környezet megóvásának hozzáadott értéke is nyom a latban, de fontosak az érzelmi tényezők is..
Milyenek a női befektetők?


A szintén nagy-britanniai National Landlord`s Association által 500 női befektető körében végzett felmérése szerint a hölgyek csaknem fele közepes (átlagos) kockázatot vállal, és alig 20% gondolja úgy, hogy nagyobbat is vállalhatna. Ezzel összhangban a gyengébbik nem képviselőinek 74%-a leginkább életbiztosításba, unit linked befektetési tervekbe, lekötött bankbetétbe, vagy ingatlanba teszi megtakarított pénzét. Több mint 55% kedvezményeket kíván biztosítani bérlőiknek annak érdekében, hogy hosszú távon megtartsa őket az elkövetkező években. A szervezet megállapította, hogy a hölgyek kiváló, szakmailag helytálló, ugyanakkor a férfiakétól eltérő gondolkodásuknak köszönhetően sokszor innovatívabb pénzügyi döntéseket tudnak hozni.

Magyarországon még igen ritka a kifejezetten női befektetőket célzó pénzügyi szolgáltatás. Csak néhányat ismerek, melyek a szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatosak.
A nő nem befektetés, még ha néhány férfi úgy is gondolja, viszont hasonlóságok azért vannak. Tekintsük akkor át a párhuzamokat, de szigorúan a humor kedvéért!

Rövid futamidejű nő:
Átmeneti igények pótlására alkalmas, viszont magas fenntartási költségekkel jár (ld. még plázacica).

Hosszú futamidejű nő:
Először úgy tűnik, hogy jól jársz vele, viszont az évek alatt bebetonozódik melléd és ha lecserélni szeretnéd, sokba fog kerülni. (ld. még válóperes ügyvédek tarifái)

Nulla kezdőtőkét igénylő nő:

Mondd meg őszintén, te még hiszel a mesékben? Ilyesmiről csak Andersen műveiben olvashatsz. (ld. még Grimm-összes)Devizaalapú, fix kamatozású nő:

Egy ideig rendszeresen megajándékoz valamivel, a végén viszont - amikor minden euródat elköltötte és a nagyobb portfólióval rendelkező új pasijához költözik, viszi az autót is, és kő kövön nem marad utána (ld. még szőke ciklon)

Ingatlan alapú nő:
Gondolkodás nélkül beköltözik hozzád, aztán amikor lejár a futamidő, te fogsz kiköltözködni. (ld. még a Végzet Asszonya)

Magyar részvényindex alapú nő:
Nagyon népszerű, de hullámzó teljesítményt mutat, az elején elkábít az eredményeivel, de egyre kevesebb és ritkább az osztalékfizetése, ezért előbb-utóbb kénytelen vagy újabb befektetések után kutatni. (ld. még Válassz magyart!)

Bunyik Zoltán, pénzügyi szakértő
Pénzügyi tanácsadó weboldal: www.befektetesi-tanacsado.com

Képek: www.morguefile.com


 
 
[ 2701 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x