Mit jelent egy férfi életében a nő - pénzügyileg?
hirdetés
Címlap / Karrier / Mit jelent egy férfi életében a nő - pénzügyileg?

Mit jelent egy férfi életében a nő - pénzügyileg?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-14

A férfi életében állandóan jelen van a nő: az anya, a nővér, a feleség, a lánya. De ott van a nagyi, a tanti, a kollegina, a szomszédasszony, a barátunk felesége és uram bocsá’ a szerető is netán. Hogy én saját szemszögemből szemlélem ezt a témát, az már csak természetes, hisz Mózes is úgy szóla: Ne kívánd a te felebarátodnak feleségét. A felebarátnő férjét nem tiltotta és azt sem tette hozzá, a felebarátodat se kívánd, úgy látszik, az ilyesmi akkor sem volt tiltva. 


Rendezvénynaptár
A férfinak legtöbb köze azért (általában nő) élettársához van. Fel is tettem egyik írásomban a kérdést: Lehet-e pénz nélkül csajozni? A válasz is megvan már hozzá: elvileg lehet, de a gyakorlatban egyre nehezebben kivitelezhető.Tehát igencsak jogos a felvetés: mit jelent egy férfi életében a nő - pénzügyileg?

Közös kassza -  külön kassza?
Számos internetes vitafórumon szerepel a téma: közös kassza vagy külön kassza? Ha végigolvassuk a hozzászólásokat, akkor sem tudjuk meg a választ, hiszen ahány ház, annyi szokás. Bármilyen jól működik is egy ideig a megoldás, a pénz miatti összezörrenés előbb-utóbb bekövetkezik.

Míg a kenyérkeresői szerepben általában szívesen tetszelegnek a férfiak, a házipénztár kezelését csak a bölcs férfiak hagyják mégis az asszonyaikra. Mindenesetre javasolom, azt azért ne feledjék hangoztatni a hölgyek minél gyakrabban a barátnők előtt: “a zuram kereste”. Nincs annál teljesebb családi boldogság, hogy jön haza a házigazda, és kiborítja az asztalra a pénzt: “parancsolj, drágám”. Más kérdés persze, hogy mit tart meg a zsebében ezen felül az ember fia.


Azért egy kicsit meghökkentő ez a dolog: például a nagy éttermi konyhafőnökök szinte mind férfiak, de otthon azért általában a nők főznek, a bankigazgatók is ritkán nők, de a bevásárlói kasszát majdnem mindenhol a nő kezeli. Hány férfi tudja például, hogy mennyibe kerül egy kiló kristálycukor? Szerintem rendjén is van, ha mindenki azt csinálja, amihez jobban ért: a férfi hozza a pénzt, a nő pedig vezesse a pénzügyi háztartást!
A pénzügyi tervet közösen készítsük!

A közös terv legfontosabb előnye, hogy nem a pillanatnyi impulzusokon múlik a családi költségvetés. A pénzügyi terv tartalmazzon legalább 4 elemet:
  1. az első a havi költségek terve,
  2. a második elem a havi megtakarítás mértéke vésztartalék képzése céljából,
  3. a harmadik a hosszú távon lehetséges éves megtakarítások tervezése öngondoskodási céllal,
  4. a negyedik a megtakarítások megfelelő befektetésének módja.

A megtakarítások befektetése is közös döntés legyen!
A megtakarított készpénz értéke folyamatosan csökken, rágja az inflációs féreg. A bankok reklámjaikban azt sugallják, hogy a legbiztosabb módja a pénzmegtakarításnak a bankszámlán való lekötés, de valójában számtalan egyéb sokkal hatékonyabb módja van pénzünk fialásának.Ha szeretné, hogy pénze komoly hozamot biztosítson, akkor legalább 3 évre kell befektetnie.
Ennél rövidebb időtávon a pénz értékének emelése csak akkor lehetséges, ha valamilyen vállalkozásba fektetünk, vagy folyamatosan forgatjuk pl. a tőzsdén. Mind a két lehetőség nem kevés kockázatot hordoz magában. Ha azonban Ön is azok közé tartozik, akik nem szeretik a gazdasági és tőzsdei híreket naponta böngészni, akkor célszerűbb ehhez alkalmazkodó hosszú távú megtakarítási formát választani.

A váratlan események (elbocsátás, betegség) a legtöbb embert kétségbeeséssel töltik el. Nagyon nehéz elviselni, hogy az életünk folyása feletti kontrollt ilyen esetekben elveszítjük. Sokat segíthet, ha legalább pénzügyi problémákkal nem kell megküzdeni a nehéz napokban. Ezért van szükség a megfelelő biztosításra és egy könnyen mobilizálható pénzösszegre.

Az élettárs igényeit el kell ismerni!
Semmit nem ér a legszebb élmény sem, ha nincs kivel megosztani. A legszebb tájon egyedül eltöltött nyaralás is kevesebbet ér, mint a szeretteinkkel töltött gondtalan percek. Ehhez viszont közösen el kell ismerni egymás igényeit és ennek költségeit is.

Bunyik Zoltán, pénzügyi szakértő
Pénzügyi tanácsadó weboldal

Képek:
Andy Newson / FreeDigitalPhotos.net
Ambro / FreeDigitalPhotos.net 
 
[ 3498 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x