Oldd meg a pénzügyeidet - 9 lépésben
hirdetés
Címlap / Karrier / Oldd meg a pénzügyeidet - 9 lépésben

Oldd meg a pénzügyeidet - 9 lépésben

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-17

Mindenki ismer kedves, szeretetre méltó, adakozó, jó embereket, akik a saját anyagi dolgait nem tudják irányítani. A megkeresett pénz elköltésének tekintetében, olyanok mint egy gyermek, minden pénz kifolyik a kezükből. Esetleg mi magunk küzdünk ilyen gondokkal? 


Rendezvénynaptár
Miért van ez így? Hiszen számolni mindannyian tudunk. Az igazság az, hogy ha valakinek pénzügyi problémája van, az biztosan nem azért van, mert valamit elszámolt. A rendezett pénzügyek nem a pontos számoláson, hanem a helyes gondolkodáson múlnak.

Az élet a pénz játéka is, pénz nélküli élet a mai világban nehezen képzelhető el. Benne vagyunk tehát egy játékban, ha akarjuk, ha nem és senki sem kérdezi, ismerjük-e a játékszabályokat. Nem egy fair játék, az biztos. Mégis, ebben a játékban kell megvédenünk anyagi érdekeinket.


A pénzügyek igazi szakértői a nők, nem hiszem, hogy ezt bárki is vitatná. Ez már csak természetes. Megfigyeltem azonban, hogy a nők kedvelik a titkokat. Például az ezoterikus weboldalak látogatói általában nők. Ezeken is találhatók pénz-kezelési tanácsok. Az egyik online kurzus arra tanít meg, hogyan kell az energia-blokkot, mely akadályozza a pénz beáramlását eltávolítani a pénztárcáról, egy másik a vonzás törvényét alkalmazva azt ígéri, a kurzus után a pénztárca vonzani fogja a pénzt. Ennyi lehetőség mellett senkinek sem lehet mentsége, hogy nem ért a pénz kezeléséhez. Igaz, az iskola nem vállalta fel a pénzügyi oktatást, sokszor a család sem a legjobb példát szolgálja, a pénz kezelését azonban bárki elsajátíthatja.

A következő kilenc lépés annak is elegendő, aki pénzügyi káoszban van
1.   Fogalmazd meg céljaidat! Gondoljunk csak bele, ha nem tudjuk, hol a cél, hiába futunk ügyesen, nem valószínű, hogy célba érünk. Az emberi agy is úgy működik, hogy egy világos cél motiváló, átsegít a kétségeken és nehézségeken.

2.   Végezz helyzetfelmérést! A korszerű műholdas útvonaltervezők is először helymeghatározást végeznek. Hiába tudjuk pontosan, hova szeretnénk eljutni, csak akkor tudunk jó irányba indulni, ha azt is tudjuk, hol vagyunk. A pénzügyi helyzetfelmérés az átlagos havi bevételek és kiadások áttekintését jelenti.

3.   Költs kevesebbet, mint amennyit megkeresel! Ez a legnépszerűtlenebb pénzügyi tanács, amit valaha is hallottam. Mert a világ egyik legszebb dolga az a gonosz kis öröm, amikor mások pénzét költhetjük. A rossz hír az, hogy erről le kell mondanunk. Ez a rendezett pénzügyeknek az ára. A jó hír pedig az, hogy kétféleképpen lehet a családi mérleg pozitív: vagy többet keresünk, vagy kevesebbet költünk.

4.   Kezdj el takarékoskodni! A takarékosság egy életforma. Benne van a génjeinkben, csak vissza kell térnünk a gyökerekhez, mert az elmúlt évtizedek egy fenntarthatatlan fogyasztói mentalitásra neveltek. Aki nem tudja, mit is jelent a takarékoskodás, igénybe veheti a mostanában egyre népszerűbb életviteli trénerek tanácsait e témában.5.   Képezz először vésztartalékot!
A háromtól hathavi bevételnek megfelelő összeget a legcélszerűbb jó kamatozású banki lekötésben tartani. Ez az egyik legfontosabb lecke: tanuld meg magad hitelezni. A méregdrága gyorskölcsönök helyett, kamatmentesen nyúlhatunk a vésztartalékhoz, amit később a nekünk megfelelő ütemben újra feltöltünk.

6.   Fizesd vissza az adósságokat! “Van, aki tényleg elhiszi, hogy ezt nem kell majd megfizetni?” – kérdezték egymás között csodálkozva a banki vezetők, amikor olyan mézesmadzaggal vonzották a vevőket, hogy „Autóvásárlásához nullaszázalékos kezdőrészlettel tíz évre adunk hitelt, és még ajándék nyaralást is biztosítunk”. Az adósság veszélyeire az egyházak némelyike is felhívja a figyelmet: “ Buzdítunk benneteket, hogy mértékkel költekezzetek; fegyelmezzétek magatokat vásárlásaitok során, hogy elkerüljétek az adósságot. Fizessétek vissza adósságotokat, amilyen gyorsan csak tudjátok.”

7.   Hosszú távra fektess BRICK részvényekbe! Aki a garantált befektetések híve, felejtse el a magas hozamokat! A garanciának ára van. Sehol sincs holbiztos nyerés. Magas hozamok csak némi kockázatvállalással érhetőek el. A hosszútávú befektetések legjobb helye a részvényalap.

8.   Automatikus árfolyamfigyelő szolgáltatás kötelező a részvénybefektetéseknél! A részvényárfolyamok hullámozva növekednek. Eséskor érdemes kiszállni, emelkedéskor beszállni. Az automatikus trendfigyelő szolgáltatások ezt végzik el helyettünk. Ma már egyre több részvényalap mellé igényelhetők.

9.   Időnként igazítsd befektetéseidet a megváltozott körülményekhez! Minden folyik, minden változik, mondta az ógörög bölcselő, Hérakleitosz. Hogy a környezet változtat minket, vagy mi a környezetet, nem tudom. De hogy mi is változunk és a környezetünk is, az nyilvánvaló. A rugalmas öngondoskodási programok előnye, hogy folyamatosan igazíthatók a megváltozott körülményekhez.


Bunyik Zoltán, pénzügyi szakértő
Pénzügyi tanácsadó weboldal

Képek:
suphakit73 / FreeDigitalPhotos.net
zirconicusso / FreeDigitalPhotos.net 
 
[ 3419 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x